chodci X cyklisti na cyklostezkach

Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
14. Říjen 2008, 00:48:56

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:     Pokročilé vyhledávání
JSI TU NOVÝ?
Nezapomeň si přečíst pravidla tohoto fóra!
42 291 příspěvků v 1 810 témat od 1 778 uživatelů
Nejnovější uživatel: silverspy
* Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
+  forum.QARK.net
|-+  Údržba fóra
| |-+  Hovadiny (Moderátoři: LordAli, kvarkopako)
| | |-+  chodci X cyklisti na cyklostezkach
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Tisk
Autor Téma: chodci X cyklisti na cyklostezkach  (Přečteno 1039 krát)
Kejklir

Zobrazit profil
« kdy: 31. Květen 2008, 17:06:45 »

Co si myslite o tomhle tematu? Napriklad ja jsem mel dneska takovou peknou prihodu. Jedu sdi takhle domu po cyklostezce (takova ta pekne oznacena pulka pro cyklisty pulka pro chodce) chvili pred tim mi rupnul retez takze jak mam svoje cyklisticke okovane boty tak to pekne klapalo jak jsem se odrazel nohou. jedu kouknu se kolem. Nikde nikdo. Kouknu na retez jestli jeste visi namotany a bac nabral jsem levou stranou riditek takou nanu ktera mi okamzite zacala nadavat. Ja jsem jenom ukazal na znacku, zem a jel jsem dal...
Neni to poprve kdo se mi nkdo dostal malem pod kola. Mate podobne zazitky?
Sorry jestli se nekomu nezda ze to patri na tenhle web.
Zaznamenáno
R3v

;-D

Pohlaví: Mužské
Věk: 22
Město: Trnava

Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: 31. Květen 2008, 18:40:09 »

Ja by som hlavne riadne prefackal tie individuá čo chodia večer po cestách maximálne s nejakým desaťročným blikátkom ktoré miesto červenej farby ledva svieti na čierno... Ako toto je vážne o hubu hlavne keď si ide cez tú krajnicu ako keby mu patrila cesta. A to nehovorím ak ide oproti ďalšie auto. Takže prosím, každý kto takto chodí, dajte si na to pozor, oni tí cyklisti veľmi radi nadávajú na vodičov a pritom si mnohokrát neuvedomujú ako chodia. By som dal zákaz v noci chodiť po cestách a ak chceš, tak jedine s PORIADNYM osvetlením a REFLEXNOU VESTOU na sebe, pretože je to naozaj riziko...

EDIT: To len tak pomimo témy, inak si plánujem budúci týždeň kúpiť bicykel a s priateľkou niekde začať chodiť Úsměv
Zaznamenáno

When I get sad, I stop being sad and be awsome instead... True story.
J/R

Věk: 25
Město: Minas Morgul

Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 31. Květen 2008, 19:06:47 »

Já bych pro cyklisty postavil speciální koncentrační tábor, kde by mohli jezdit kolem ostnatýho drátu a esesáci by po nich řvali, ať víc šlapou  Smějící se
Samozřejmě si dělám legraci...

ale je pravda, že jako chodce mě občas nějakej ten cyklista ohrozí (obzvlášť malí smradi jezdící rádi po chodníku - hlavně když venčím psa, tak musím dávat bacha, ať z něj nejsou dva půlpsi) a jako řidiče mě děsně iritují a překáží mi. Kromě nedostatečnýho osvětlení, o kterým mluvil R3v, je to taky jízda prostředkem vozovky, nebo dvou kol vedle sebe a hlavně věc, které říkám "syndrom nesmrtelného cyklisty". Spousta z nich fakt jezdí, jako kdyby byli nesmrtelní... nebo jakoby auta měla nulovou brzdnou dráhu a řidič telepatický schopnosti umožňující odhadnout, kam bude cyklista zatáčet, i když neukáže nikam. Osobně jsem se však na pitevně katedry soudního lékařství přesvědčil, že tomu tak není. A byl to hodně smutnej pohled, zlášť proto, že dotyčnej cyklista byl o rok mladší než já.

Nejvíce mě facinují důchodkyně na kolech značky Eska nebo Sobi, které jedou tak pomalu, že každý jiný člověk by už dávno spadl. Asi jsou to vysloužilé cirkusačky. A touto rychlostí asi 2,5 km/h si to drandí třeba prostředkem kruhového objezdu a nezajímá je, že všude kolem je cyklostezka. Proto když vidím důchodkyni na kole, vždy zakleju "Kurva, babo" jen tak preventivně.
Zaznamenáno

R3v

;-D

Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 02. Červen 2008, 11:59:28 »

Nejako to tu upadá Úsměv Dnes som si bol akurát kúpiť bicykel, pôvodne to mal byť DEMA Imperia, ale ten už bol vypredaný tak mám prakticky to isté len v inej farbe a iný prehadzovač - DEMA Merano - http://dema.dynatech.sk/index.php/sk/bike/Merano---Merano-Lady/ - zajtra ho budem mať, som zvedavý Úsměv
Zaznamenáno

Blaueminence

Přicházím z temnoty, já, FANTOM tohoto FÓRA!!! :D

Věk: 18
Město: Praha (alias Blaughriox - Deskaëlbah)

Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 02. Červen 2008, 21:34:12 »

Každopádně myslim, že jedna věc je jasná: cyklisti jsou asi nejdiskriminovanější skupina účastníků provozu.... a aspoň ty slušný, co jezděj podle předpisů, by si zasloužili, aby na několikametrových pěších zónách s postranním pruhem pro cyklisty nechodili jak naschvál skupiny 8 lidí vedle sebe (viz pražská Stromovka)
Zaznamenáno

Axor cotumolmavar ilcuvar anaressë!!!!! Undulavuvalmet' mahtessë!!!!!!!
R3v

;-D

Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 03. Červen 2008, 01:43:50 »

Temy kde sa trepe o mature, pokri a predkozke nevadia, ale jedna kde si chce niekto napisat o bicykloch ide do hovadin... GG. Smutný
Zaznamenáno

petanx

Toto je můj osobní text

Věk: 23
Město: Brno

Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 05. Červen 2008, 15:10:01 »

Cyklisti patří na cyklostezky a chodci na chodníky. To je snad jasný. Jako cyklista vím, že je ale někdy mnohem lepší jet po chodníku, než po rušné silnici, ale chodce samozřejmě neohrožuju. Jako řidič zase naopak docela nadávám na ten typ cyklistů, kteří jedou prostředkem silnice, ač by mohli jet po krajnici nebo ještě lépe po prázdném chodníku nebo taky lesní cestou. Místo toho si vesele šlapou po uzoučké silnici a vůbec jim nevadí, že je div něco nesrazí-přitom podél vede lesní cesta.
Jinak se jako chodec po cykostezkách nevyskytuju, protože pěšky blízko žádnou nemáme. Pokud to nejde jinak, tak to těm chodcům schvaluji, že po té cyklostezce jdou pěšky, ale když je tam nával, tak si člověk jízdu vůbec neužije, jen se pořád vyhýbá a brzdí.
Zaznamenáno
Luboš92
*
Věk: 16

Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 02. Červenec 2008, 18:28:22 »

Cyklisti patří na cyklostezky a chodci na chodníky.

Tohle bohužel velká část lidí netuší  Ďábelský tuhle jsem málem srazil nějakou ženskou, když jsem si v klidu jel po cyklostezce.
Zaznamenáno
Stran: [1] Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  

Copyright © 2005–2008 QARK.net Powered by SMF 1.1.3 | SMF © 2006, Simple Machines LLC sitemap | RSS