Komunismus vs. kapitalismus
Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
05. Září 2008, 15:23:36
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:
Pokročilé vyhledávání
JSI TU NOVÝ?
Nezapomeň si přečíst
pravidla tohoto fóra
!
40 245
příspěvků v
1 740
témat od
1 700
uživatelů
Nejnovější uživatel:
reknetewow
forum.QARK.net
Údržba fóra
Hovadiny
(Moderátoři:
LordAli
,
kvarkopako
)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
« předchozí
další »
Anketa
Otázka:
Měli to introverti za komunismu jednodušší než dnes ?
Ano
1 (4.3%)
Ne
12 (52.2%)
Nevím
4 (17.4%)
Nejspíš ano
2 (8.7%)
Nejspíš ne
4 (17.4%)
Celkem hlasů: 23
Stran:
[
1
]
Autor
Téma: Komunismus vs. kapitalismus (Přečteno 1280 krát)
barbarela.trust
Pohlaví:
«
kdy:
23. Březen 2008, 17:08:11 »
Máte pocit že komunismus je introvertův ráj ?
Zaznamenáno
Pesimista vidí v tunelu tmu.Optimista vidí světlo na konci tunelu. Realista vidí světla vlaku. Strojvůdce vidí tři debily na kolejích.
D9
Pohlaví:
Věk: 19
Re: Komunismus vs. kapitalismus
«
Odpověď #1 kdy:
23. Březen 2008, 17:13:07 »
Moc nechápu, jak souvisí politickej režim s otevřeností lidí...
Zaznamenáno
9 z 10ti žen se nemůže mýlit...
barbarela.trust
Pohlaví:
«
Odpověď #2 kdy:
23. Březen 2008, 17:13:59 »
Já taky ne
Zaznamenáno
Pesimista vidí v tunelu tmu.Optimista vidí světlo na konci tunelu. Realista vidí světla vlaku. Strojvůdce vidí tři debily na kolejích.
J/R
Pohlaví:
Věk: 25
Město: Minas Morgul
«
Odpověď #3 kdy:
23. Březen 2008, 17:28:28 »
Já myslím, že dnes se nabízí profese, kde může člověk zužitkovat ukecanost, komunikační talent, nebo charisma, který dříve kvůli nemožnosti soukromýho podníkání nebyly. To ale neznamená, že by tím byli introverti nějak diskriminovaný, můžou se vyškolit a pracovat v tom, co jim sedí a nikomu jejich introverze vadit nebude.
V oblasti vztahů je to tak, že dnes aspoň člověk, kterej je v balení neúspěšněj (ať už kvůli introverzi, nebo něčemu jinýmu), má spoustu jinejch možností "náhradní životní náplně", je daleko větší spektrum koníčků.
Takže já dávám NE.
Zaznamenáno
DT rulez !!
Blaueminence
Přicházím z temnoty, já, FANTOM tohoto FÓRA!!! :D
Pohlaví:
Věk: 18
Město: Blaughriox - Deskaëlbah
«
Odpověď #4 kdy:
23. Březen 2008, 18:31:12 »
Snažší to měli hlavně lemplové, jejichž hlavní životní hodnotou je vzdálenost do nejbližší hospody, cena nejlevnějšího piva a co nejvíc prachů na něj za co nejmíň práce - těžko říct, jestli se mezi nima našlo víc introvertů nebo extrovertů
Zaznamenáno
Axor cotumolmavar ilcuvar anaressë!!!!! Undulavuvalmet' mahtessë!!!!!!!
dazed
Pohlaví:
Věk: 28
«
Odpověď #5 kdy:
23. Březen 2008, 18:37:45 »
Jenom upřesním, že jde vlastně o reakci na jeden příspěvek v
tomto tématu
a že původní teze byla trochu diferencovanější:
Citace: waratah 22. Březen 2008, 23:24:51
Za druhé si myslím, že za komárů to měli kluci daleko jednodušší, sice jsem se tam sotva narodil, ale...do holek v té době nehučela media, časopisy, seriály apod. jaký je prototyp toho správného borce, a tak se v průměru tolik neoddálily od toho, co jim třeba kázali doma nebo od toho, jaký byl obecný společenský názor na správného partnera - dnes to proto mají introverti a hodní kluci o dost těžší než dříve, protože i celospolečensky se dívkám tlačí jiný obraz toho prince než byl dřív - zatímco po chlapcích je neustále vyžadováno to samé...tehdy to ve vztazích bylo trochu o něčem jiném - dnes se přitvrdilo a přišel tvrdý kapitalismus - i v oblasti vztahů
Zaznamenáno
Happiness under construction!
Aldamir
Pohlaví:
Věk: 23
Město: Praha
«
Odpověď #6 kdy:
23. Březen 2008, 19:15:41 »
Jako myšlenka je to určitě zajímavá, ale nevim, jestli se to dá aplikovat jen na introverty... Je určitě pravda, že dřív to měli kluci lepší, protože nebyly tak velký sociální rozdíly a holky nekoukaly tolik na prachy, ale to s introverzí moc nesouvisí...
Zaznamenáno
Nic není samo o sobě dobré nebo špatné, záleží na tom, co si o tom myslíme. (William Shakespeare)
Avaranger
Teoreticky jsem teoretik ;)
Pohlaví:
Věk: 22
Město: Jablonec nad Nisou
«
Odpověď #7 kdy:
25. Březen 2008, 19:06:18 »
Zrovna prachy bych do toho netahal. Kromě "bílá sukýnka, v hlavě tabula-rasa"-disco-girls po nich holky tolik nejdou. Aspoň já žádnou neznám (a to jich znám dost
).
Zaznamenáno
Upozornění:
Veškeré informace v tomto příspěvku jsou mým osobním názorem. Pokud se nimi chcete řídit, tak vizte, že mám mnohem víc teorie než praxe.
Já
|
http://jdem.cz/aazx6
kvarkopako
Globální Moderátor
Pohlaví:
Město: Praha
«
Odpověď #8 kdy:
25. Březen 2008, 19:20:50 »
Citace: Avaranger 25. Březen 2008, 19:06:18
Zrovna prachy bych do toho netahal... po nich holky tolik nejdou.
Já se domnívám, že celkem i jdou...ale kromě těch vyložených zlatokopek na tom nevidím vůbec nic špatného - je to prostě v genech
vždyť už v pravěku byl "šéfem bandy" pračlověků ten nejsilnější, který dokázal urvat největší kus mamuta a uživit tím tak svoji manželku/manželky...no a dneska to není kus mamuta, ale prachy, potažmo to, co se za ně dá koupit...a muž, který je má...u něj je prostě předpoklad, že se tímpádem dovede postarat o ženu a také o potenciální potomstvo...ať se nám to líbí, nebo ne
Zaznamenáno
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing."
E.Burke
Avaranger
Pohlaví:
«
Odpověď #9 kdy:
25. Březen 2008, 21:04:22 »
Ale tak jasně, že je to jedna z konkurenčních výhod, ale většinou to nebude to, co rozhodne jestli s tebou holka je nebo není
Zaznamenáno
Upozornění:
Veškeré informace v tomto příspěvku jsou mým osobním názorem. Pokud se nimi chcete řídit, tak vizte, že mám mnohem víc teorie než praxe.
Já
|
J/R
Pohlaví:
Věk: 25
Město: Minas Morgul
«
Odpověď #10 kdy:
25. Březen 2008, 21:18:38 »
K těm sociálním rozdílům: Lidi sice měli všichni skoro stejný platy (můj otec jednou vyšetřoval pacienta s nedokončeným zákl. vzděláním dělajícího někde u lopaty a jak se spolu bavili, tak zjistil, že berou oba stejně, přestože táta je primář) ale bylo pár vyvolených s úrovní značně vyšší: veksláci, taxikáři, funkcionáři a úředníci na důležitých místech. Navíc hrála roli i nedostupnost mnohýho zboží. Kdo sehnal nějakou cool věc ze západu, měl sociální výhodu jak prase. Takže konzumní společnost kvetla stějně jak dnes a jistý typy slečen se podle toho určitě uměly zařídit.
Mě k této otázce napadla eště jedna věc, ale furt jsem nevěděl, jestli to mám vůbec psát, protože to souvisí s jedním furt omílaným tématem. Ale zkusím to, kdyžtak to ignorujte.
Možná to v těchhle věcech měli za komárů lepší lidi vzhledově míň atraktivní. Přece jen je dneska spoustu reklam s velmi pohlednými lidmi, spousta časopisů (ať už pro chlapy, ženský nebo puberťáky) a vůbec se na nás z médií valí tuny hezounů a krasavic. Myslím, že to ovlivňuje i lidi, který si jinak nenechají diktovat vkus. Nevím, možná bych taky byl míň vybíravej, kdybych neviděl na každým rohu nějakou sexy kost.
To nemyslím jako fňukání a stěžování, prostě se nad tím jen zamýšlím
Zaznamenáno
DT rulez !!
Avaranger
Pohlaví:
«
Odpověď #11 kdy:
25. Březen 2008, 21:36:26 »
Já sem rád, že vybíravej nejsem a držim si svuj ne-mainstreamovej vkus
Zaznamenáno
Upozornění:
Já
|
barbarela.trust
Pohlaví:
«
Odpověď #12 kdy:
26. Březen 2008, 13:02:52 »
Citace: J/R 25. Březen 2008, 21:18:38
Mě k této otázce napadla eště jedna věc, ale furt jsem nevěděl, jestli to mám vůbec psát, protože to souvisí s jedním furt omílaným tématem. Ale zkusím to, kdyžtak to ignorujte.
Možná to v těchhle věcech měli za komárů lepší lidi vzhledově míň atraktivní. Přece jen je dneska spoustu reklam s velmi pohlednými lidmi, spousta časopisů (ať už pro chlapy, ženský nebo puberťáky) a vůbec se na nás z médií valí tuny hezounů a krasavic. Myslím, že to ovlivňuje i lidi, který si jinak nenechají diktovat vkus. Nevím, možná bych taky byl míň vybíravej, kdybych neviděl na každým rohu nějakou sexy kost.
Pokud to měli jednodušší lidi vzhledově méně atraktivní tak pouze proto , že vzhledová atraktivita je poplatná době .
Fakt je , že šaty dělaj člověka a to byla doba dost uniformní a kdo měl hadry z tuzexu měl určitou výhodu , ale tohle se dá převést i do dneška a oblečení značkového proti neznačkovému - ve směru , že rozumnému člověku na tom přece nezáleží .
Péče jakou si věnovali ženy , ted myslím kosmetiku a různé zkrášlovadla byla na jiné úrovni , ne že by o sebe nedbaly vůbec , ale nebylo to tak dostupné jak dnes , takže si lily na hlavu peroxid vodíku a vypadaly úměrně tomu - všechny .
Pro chlapa bylo taky težší se vzhledově odlišit - barvit , melírovat nebo jakkoliv jinak přikrášlovat vlasy = nemyslitelné . Střih nosily všichni skoro stejný = na havla , kdo byl dohola nebo měl vlasy krátké , byl kriminálník , kdo měl vlasy dlouhé , byl hašišák = vyvrhel společnosti .
Kluci na školách nesměli mít vzadu vlasy přes límec , slečny se ani na středních školách nesměly líčit . Takže bych spíš řekla , že byli tak nějak lidi více sami sebou . Ale nevýhodu měli fakt ti s touhou odlišovat se .
Když se já podívám na svoje fotky z té doby dala bych si facku a za některé variace i dvě
Zaznamenáno
hustejdym
태권도를 사랑해요
Pohlaví:
Věk: 29
Město: Prágl
«
Odpověď #13 kdy:
26. Březen 2008, 13:45:02 »
Citace: barbarela.trust 26. Březen 2008, 13:02:52
slečny se ani na středních školách nesměly líčit
Zaplaťpánbůh. Zato dneska to vypadá už i na základkách jak v bordelu
Zaznamenáno
Nemusíme věci pochopit, stačí je přijmout.
Qark
Administrátor
Pohlaví:
Věk: 29
Město: Brno
«
Odpověď #14 kdy:
26. Březen 2008, 14:42:00 »
Za komunismu byla spousta zájmových kroužků, pionýr a další místa, kde se setkávali lidé (děti) podobného věku a dělali něco dohromady. Z toho důvodů nebylo tolik vyhraněných introvertů, jako dneska. Já například chodil v první třídě do juda, ve druhé třídě do dramatického kroužku (byl jsem tam jediný kluk - introvert jak sviňa - a devět holek. Nechtějte vědět, jak mě bylo!) Potom několik let do archeologického kroužku, pak karate. No prostě, ač introvert, byl jsem nucený stýkat se s ostatními lidmi a rozvíjet své zájmy a schopnosti. Tím pádem jsem se do sebe neuzavíral 100% svého času, ale dělal i něco jiného.
Jenže dneska nikdo nikoho takto "nenutí" - tu máš chlapečku počítač (vlastní svět) a je to, hotovka. Ze školy domů pařit hry, o víkendu pařit hry, atd. Sociální interakce s okolím totálně v pr*eli. Lidé se tak uzavírají do sebe, protože oni jsou jediní, se kterými sami tráví nejvíce času. Okolí je zkreslené, protože neexistuje provázanost s realitou (Nemůžu holku oslovit, je to blbý a všichni se na mě budou dívat/smát se mi, atd.)
Zaznamenáno
Chceš-li věci zkomplikovat, požádej ženu. Chceš-li věci zjednodušit, použij hlavu.
Qark.net
-- testováno na ženách
Je-li to alespoň trošku možné, pak je to jisté -- Qarkovo pravidlo dokonalé komunikace.
D9
Pohlaví:
Věk: 19
«
Odpověď #15 kdy:
26. Březen 2008, 15:11:00 »
S timhle naprosto souhlasim... internet a PC celkově mi zničily život... resp. ne přímo zničily, ale vim, že bez počítače bych ho měl lepší...
Zaznamenáno
9 z 10ti žen se nemůže mýlit...
Avaranger
Pohlaví:
«
Odpověď #16 kdy:
26. Březen 2008, 15:54:00 »
To sou ti, co enmají PC jako práci
JAk člověk začne někde pracovat, bude tam těžko po pár letech chodit se stejným nadšením, jako když to na začátku měl jako koníčka
Zaznamenáno
Upozornění:
Já
|
Richard
Pohlaví:
Věk: 21
Město: FC Boby Brno
«
Odpověď #17 kdy:
27. Březen 2008, 00:19:06 »
já bych řek že ty PC hry samy o sobě nejsou až takový zlo
.......
horší je ten internet
...
protože když člověk dostane to sociální vyžití přes net
...
tak mu to ani pak nepříde divný že celej den sedí u PC
...
no a jak si na to zvykne tak to už neni moc dobrý
.......
a pokud se to spojí ještě s dutejma rodičema který děcku každej den nosí dom pořádnou porci z meka a z KFC
.......
tak má chudák děcko zadělaný na pěknej průser do budoucna
.......
řek bych že bejt dobrej v psychologii nebo sociologii bude zlatá žíla za chvilu
Zaznamenáno
Marti
Pohlaví:
Věk: 26
Město: Liberec
«
Odpověď #18 kdy:
03. Duben 2008, 15:24:12 »
souhlas s Qarkem- dneska, když na sobě někdo pozoruje sklony k samotářství, tak tráví čas s PC- rodiče chrochtají blahem, že se potomek nefláká s tou huličskou partou a je vyřešeno- když je potomkovi dvacet, tak si tu začne vylejvat srdce a škemrat o radu
dřív by sedět doma znamenalo tragickou nudu (pokud si nečtu nebo nehraju na nějakej hudební nástroj)- čili se asi víc chodilo ven- taky v telce bylo kulový
skoro bych řekla, že moderní technika podporuje samotářství a individualismus- ale to už jsme v jiný diskuzi
Zaznamenáno
alda66
...To je frajer!
Pohlaví:
Věk: 18
Město: Chornice - okres Svitavy
«
Odpověď #19 kdy:
29. Květen 2008, 15:38:07 »
Citace: Qark 26. Březen 2008, 14:42:00
Za komunismu byla spousta zájmových kroužků, pionýr a další místa, kde se setkávali lidé (děti) podobného věku a dělali něco dohromady. Z toho důvodů nebylo tolik vyhraněných introvertů, jako dneska. Já například chodil v první třídě do juda, ve druhé třídě do dramatického kroužku (byl jsem tam jediný kluk - introvert jak sviňa - a devět holek. Nechtějte vědět, jak mě bylo!) Potom několik let do archeologického kroužku, pak karate. No prostě, ač introvert, byl jsem nucený stýkat se s ostatními lidmi a rozvíjet své zájmy a schopnosti. Tím pádem jsem se do sebe neuzavíral 100% svého času, ale dělal i něco jiného.
Jenže dneska nikdo nikoho takto "nenutí" - tu máš chlapečku počítač (vlastní svět) a je to, hotovka. Ze školy domů pařit hry, o víkendu pařit hry, atd. Sociální interakce s okolím totálně v pr*eli. Lidé se tak uzavírají do sebe, protože oni jsou jediní, se kterými sami tráví nejvíce času. Okolí je zkreslené, protože neexistuje provázanost s realitou (Nemůžu holku oslovit, je to blbý a všichni se na mě budou dívat/smát se mi, atd.)
Přesně takový jsem já - bohužel.To je můj denní program - škola,počítač,spánek,občas si zahraju fotbal.A o víkendu jenom ten počítač a spánek,jde se mnou z kopce.
btw marti za komunistů v telce opravdu nic nemohlo být,lidi seděli,žádnej ze všech dvou kanálů jim nebyl dost dobrej,no hrůza,ale to já nepamatuju.Zažil jsem jen posledních 12 dní komunismu.A to jako mimčo.
«
Poslední změna: 29. Květen 2008, 15:41:08 od alda66
»
Zaznamenáno
Přece se z toho nepose*u
Stran:
[
1
]
« předchozí
další »
Skočit na: