Introverti vedou!

Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
07. Září 2008, 16:41:43

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:     Pokročilé vyhledávání
JSI TU NOVÝ?
Nezapomeň si přečíst pravidla tohoto fóra!
39 948 příspěvků v 1 723 témat od 1 706 uživatelů
Nejnovější uživatel: headshot
* Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
+  forum.QARK.net
|-+  Zážitky z terénu
| |-+  Jak a kde jste někoho sbalili (Moderátoři: LordAli, kvarkopako)
| | |-+  Introverti vedou!
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] 2  Vše Tisk
Autor Téma: Introverti vedou!  (Přečteno 3300 krát)
msankh
*

Zobrazit profil
« kdy: 23. Únor 2008, 16:50:41 »

Chtěl bych se s váma podělit o příběh, kterej se stal jednomu skvělýmu kámošovi a myslim, že závěry si uděláte sami. Je to skvělej kámoš, akorát že má problémy s navazováním kotaktů (hlavně s holkama) a neni moc výmluvnej a prostě je to typickej introvert, vzhledově bych ho otypnul tak na průměr. Mezitim co my jsme se bavili o tom s kterou holkou jsme někam šli, něco dělali, kterou chceme kam pozvat, tak on jenom poslouchal, protože vlastně neměl o čem mluvit. S kámošem jsme se snažili ho naučit, jak tak nějak sbalit holku třeba na diskotéce (kde je to podle mě celkem jednoduchý), ale jemu to prostě nešlo. I když u tý holky na začátku uspěl, tak prostě nedokázal udržet její zájem. Ale nedá se říct, že by mu nechyběla kuráž. Tý s trochou podpory měl dost, když si troufal i na "sebevraždný mise" (tj. jít sám na dvě a více holek).

Abych pravdu řek, tak právě na diskotékách jsem se učil, protože dřív jsem byl stejnej introvert jako on, ale nedokázal jsem prostě přenést přes srdce, že mám bejt v něčem horší než támhleten blb (tím nemyslim konkrétní osobu), ale to mám prostě v povaze. TAkže se ze mě asi za rok a půl stal z introverta celkem slušnej extrovert. Lidi s kterejma jsem se seznámil tak před rokem si mě dokonce prej jako introverta neuměj ani představit, prej že by to ke mě vůbec nepasovalo, no nevim...

Postupem času jsme si troufali pořád čim dál víc a rozhodně skončit s holkou u pusy na rozloučenou nebyl náš cíl Šťastný Ale onen introvert o kom tady mluvil se jenom trochu otrkával, ale stále zůstaval v podstatě stejnej. Mezitim jsme my zjistili, že čim starší holku se snaží člověk sbalit tim je to těžší, takže jsme museli doopravdy dělat těžký hovadiny, abysme je dostali a ani ty hovadiny kolikrát už skoro u dospělejch ženskejch nefungujou (18 - 19 let). Ale tady se chytnul náš introvert. Přestože si to sám neuvědomoval, tak svojí povahou v podstatě ty holky balil. Byl totiž jinej než mi ostatní... Tak se tedy stalo, že ty holky začali chtít spíš jeho. To si ale taky neuvědomoval (v podstatě nikdo z nás), potom si řek jedný z holek o číslo (mimochodem celkem hezký holce) a ta potom co na mojí radu jí chtěl napsat asi až tak za tři dny si radši sehnala jeho číslo od kámoše a byla strašně hotová, že jí nenapsal. Takže si s ní domluvil schůzku - když jsem si čet ty jeho SMS, tak jsem naprosto nechápal. Nebyli tam žádný dvojsmysly, žádný narážky, lehký urážky, prostě věci, který obvykle používám na to, abych udržel zájem holky. Naopak tam byla normální spontální konverzace. Ta holka se do něj normálně zabouchla přes telefon. Potom následovala schůzka - podle něj ta schůzka byl naprostej debakl - byli strašně dlouhý chvíli ticha, ta holka se skoro vůbec nesmála. Prostě on posuzoval svoje počínání podle toho, jak si počínáme na schůzkách my "velký extroverti". Byl totálně v háji, ale přes tajnej zdroj (její nejlepší kamarádka, která působí spíš jako informátor) jsme se dozvěděli, že se její kamarádce to rande strašně líbilo, že to bylo jiný než obvykle a že tohle ještě s žádnym jinym klukem nezažila atd. A potom se ještě přiznala, že už když si řikal její kamarádce o číslo, že doufala, že řekne o číslo jí, že se jí svojí povahou taky strašně líbil. (jen dodávám, že nelhala ani si nedělala srandu) - samozřejmě, že nás přinutila slíbit, že mu nic neřekneme. No bohužel slib je slib, ale přesto jsme ho trošku porušili Šťastný  Zajímavý je, že znám pár dalších holek, který jsou na tom stejně jako tyto dvě. Vztah se vyvíjí celkem slibně Úsměv - doufám, že to dlouho vydrží

Ale každopádně jsem timto příběhem chtěl říct, že je blbost se snažit z introverta změnit na extroverta. Nikde neni psaný, kterej temperament je lepší a je vidět, že čim je holka starší tím víc se zajímá i o introverty, protože má možná dost těch různejch vtípků atd. A když to vezmu tak, že na jednu z holek, který maj zájem o něj a ne o mě, tak si občas řikám, proč já debil jsem se tolik snažil změnit Šťastný

Zaznamenáno

quot;Existují dvě nekonečna - vesmír a lidská hloupost. U vesmíru jsou pochybnosti.
gammarus
*

Pohlaví: Mužské
Věk: 17
Město: Lanžhot

Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: 23. Únor 2008, 18:32:05 »

Hezkej příběh. Taky souhlasím s tím, že je blbost snažit se udělat z introverta extroverta. Každý je jiný, tak ať se chová podle sebe a ne podle ostatních. Časem každý narazí na holku, které se bude líbit jak po vzhledové, tak po psychické stránce. Když už i mě se to podařilo (a to už je co říct), tak by se to mělo podařit každému  Úsměv. U těch starších holek zřejmě platilo to, že čím je holka starší, tak se zajímá víc i o to, co má kluk v hlavě.
Zaznamenáno
MarŤas
**

Věk: 27
Město: Liberec

Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 23. Únor 2008, 18:54:05 »

to Msankt:
to si snad děláš srandu??
teda, kdysi jsem byl uzavřenej a plachej jako ten tvůj kámoš, ale teď?? To ani omylem, nevím co se ve mně zlomilo..možná bolestivej rozchod. Introverta by ani kamarádovi nenapadlo říct přes celou místnost, plnou lidí a holek, že má pěkný trenky, zvlášť v zimě.. Andílek Ne, že bych byl na kluky, ale ty trenky a zima mi nejdou dohromady... Provokatér
Zaznamenáno
Jim

Věk: 24

Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 23. Únor 2008, 18:56:58 »

pěkný příběh...Úsměv

jen mě překvapilo, že dotyčné se rande líbilo a jemu se moc nezdálo.. Sákryš
Zaznamenáno
Krocanek

Věk: 15
Město: Praha

Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 23. Únor 2008, 19:05:44 »

jen mě překvapilo, že dotyčné se rande líbilo a jemu se moc nezdálo.. Sákryš

oni mu radili co má dělat a taky mu řekli jak to má být když se schůzka povede,jenže ta jeho schůzka byla hodně jiná než ty jejich takže si myslel že to je špatný ale když se jí to líbilo ...  Mrkající
Zaznamenáno
D9

Věk: 19

Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 23. Únor 2008, 19:42:13 »

wow... po delší době článek, kterej je napsanej srozumitelně a neni to sračka Šťastný za to chválim Šťastný

No zní to dost povzbudivě. Podle mě je to tim, co říká gammarus, že čím je holka starší, tím spíš jí zajímá, co má kluk v hlavě... na druhou stranu tohle nemusí vyjít vždycky... taky může bejt kluk introvert a ještě k tomu uplně blbej (jednoho takovýho znam) a pak ta introverze je docela na škodu... tenhle tvůj kámoš mohl mít prostě jen štěstí...

MarŤas: eh? já tohle bez problému dělam a přitom jsem přesvědčenej, že jsem absolutní introvert...
Zaznamenáno

9 z 10ti žen se nemůže mýlit...
qed

Věk: 23
Město: Brno

Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 23. Únor 2008, 20:06:22 »

Podle mě je to tim, co říká gammarus, že čím je holka starší, tím spíš jí zajímá, co má kluk v hlavě... na druhou stranu tohle nemusí vyjít vždycky...
Ženy tak okolo tridsiatky zúfalo hľadajú priemerného frustrovaného úbožiaka, s ktorým by mohli byť po zvyšok života a za jeho chrbtom si užívajú s baličmi. Keď je holka mladá, ešte si takého hľadať nemusí, lebo má dosť času. Nič to nemení na tom, že dievčatá priťahujú alfa samci.
Zaznamenáno
gammarus
*

Věk: 17
Město: Lanžhot

Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 23. Únor 2008, 20:28:11 »

Ženy tak okolo tridsiatky zúfalo hľadajú priemerného frustrovaného úbožiaka, s ktorým by mohli byť po zvyšok života a za jeho chrbtom si užívajú s baličmi. Keď je holka mladá, ešte si takého hľadať nemusí, lebo má dosť času. Nič to nemení na tom, že dievčatá priťahujú alfa samci.
[/quote]

Naprosto souhlasím.
Zaznamenáno
Kiruy

Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 23. Únor 2008, 20:36:33 »

A já naprosto nesouhlasím. Záleží vždy na dané ženě, ale nemyslím si, že žena chce za muže nějakého ubožáka. Chce žít spokojeně, mít zajitění pro sebe i děti, na tom není nic podlého a chlapi, co toto dělají, nejsou obvykle ubožáci.
Zaznamenáno
Stranger
**

Mysterious One

Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 23. Únor 2008, 21:17:17 »

Naprosto souhlasím.

Zaznamenáno

barbarela.trust

Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 23. Únor 2008, 21:19:21 »

Ženy tak okolo tridsiatky zúfalo hľadajú priemerného frustrovaného úbožiaka ...

No vidíš takže konečně tvoje šance  Projel jsem to
Zaznamenáno

Pesimista vidí v tunelu tmu.Optimista vidí světlo na konci tunelu. Realista vidí světla vlaku. Strojvůdce vidí tři debily na kolejích.
qed

Město: Brno

Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 23. Únor 2008, 22:00:33 »

Ženy tak okolo tridsiatky zúfalo hľadajú priemerného frustrovaného úbožiaka ...
No vidíš takže konečně tvoje šance
No to si sa ma teraz dosť dotkla. Nebudem kôli tomu v noci spať.
Zaznamenáno
MarŤas
**

Věk: 27
Město: Liberec

Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 23. Únor 2008, 22:35:35 »

MarŤas: eh? já tohle bez problému dělam a přitom jsem přesvědčenej, že jsem absolutní introvert...

no, nechce se mi hrát někoho, kdo ani nejsem...z introverta jsem vyrostl a nechce se mi zpět vracet....Mrkající
Zaznamenáno
Avaranger

Teoreticky jsem teoretik ;)

Věk: 22
Město: Jablonec nad Nisou

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #13 kdy: 24. Únor 2008, 13:36:31 »

Takže se ze mě asi za rok a půl stal z introverta celkem slušnej extrovert. Lidi s kterejma jsem se seznámil tak před rokem si mě dokonce prej jako introverta neuměj ani představit, prej že by to ke mě vůbec nepasovalo, no nevim...
Neplést sicofóbii s introverzí Úsměv

Stal jsem se z introverta extrovertem = "vyléčil" sem si sociofóbii.

Introvert sám o sobě nechce být středem pozornosti, nebo se nějak významě projevovat. ALE JE S TÍM STAVEM SPOKOJENÝ, JE TO PRO NĚJ PŘIROZENÉ. Oproti tomu sociofobický člověk ve společnosti trpí, ale je to něco jako nemoc, chce se toho zbavit. IMO.
Zaznamenáno

Upozornění: Veškeré informace v tomto příspěvku jsou mým osobním názorem. Pokud se nimi chcete řídit, tak vizte, že mám mnohem víc teorie než praxe.
| http://jdem.cz/aazx6
D9

Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 24. Únor 2008, 14:31:45 »

aha, tak nejsem introvert...
Zaznamenáno

9 z 10ti žen se nemůže mýlit...
Typson
**

Zobrazit profil
« Odpověď #15 kdy: 24. Únor 2008, 17:27:56 »

S tím rozdělením na ex/intro to neni tak jednoznačné si myslim. Já třeba jak sem starší tak radši chodim mezi lidi, protože umím najít lidi mezi kterýma je mi dobře,rád bavím(když mám náladu), ale nejsem typ co by musel být středem pozornosti,i když mi to nevadí. na druhou stranu občas potřebuju samotu, čas na přemýšlení..
Tím chci říct že každej ej prostě mix těchle dvou typů, šak vime. Úsměv
Zaznamenáno

"Každý dělá chyby. Proto se vyrábí tužky s gumou na konci." Carl Carlson
J/R

Věk: 25
Město: Minas Morgul

Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 24. Únor 2008, 17:30:19 »

Já teda nejsem přímo sociofob, ale mám prej něktrerý příznaky této diagnózy. Myslel jsem si, že jsem introvert, ale tak to není. Rád trávím svůj čas s kamarády, rád poznávám nový lidi, do určitý míry jsem rád středem pozornosti, ovšem jak necítím jistotu, že mě ti ldi berou, tak se "zablokuju". Čili diagnóza - nesmělý extrovert.
Řeknu vám, že taková fakt stojí za všechny prachy  Sákryš
Zaznamenáno

Kryzza
*

Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 24. Únor 2008, 18:09:45 »

Cejtim se stejne "nemocny" Smějící se jako J/R.
Zaznamenáno

! DEAD GIRL NEWER SAYS "NO" !
kvarkopako
Globální Moderátor

Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 24. Únor 2008, 18:24:59 »

ovšem jak necítím jistotu, že mě ti ldi berou, tak se "zablokuju".
No podle mne je tohle právě hlavní "příznak" výše uváděné sociofobie...ještě teda lehce říznuté nízkým sebevědomím a důvěrou v sebe sama Přemýšlím
Zaznamenáno

"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing."
E.Burke
J/R

Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 24. Únor 2008, 18:43:49 »

kvarkopako: Jo to je, ale když jsem svůj stav konzultoval s odborníkem, tak mě řekl, že přímo sociální fóbii nemám, jen lehounkej náběh. Lidi s touhle diagnózou jsou na tom eště mnohem hůř - namají třeba žádný (a tím myslím opravdu žádný) společenský kontakty, bojí se třeba aj jít pro rohlíky do obchodu, téměř nedokážou mluvit před lidma etc., prostě už jde o vážnou komplikaci zdaleka ne jenom o špatnej pocit...
Zaznamenáno

Avaranger

Teoreticky jsem teoretik ;)

Věk: 22
Město: Jablonec nad Nisou

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #20 kdy: 24. Únor 2008, 20:16:12 »

J/R: JJ, jasně. Ale pointa mého sdělení byla, že vetšina lidí nemá problém s tím, že by byli introverti Úsměv Ale spíš s tím, že se takhle bloknou.
Zaznamenáno

Upozornění: Veškeré informace v tomto příspěvku jsou mým osobním názorem. Pokud se nimi chcete řídit, tak vizte, že mám mnohem víc teorie než praxe.
| http://jdem.cz/aazx6
J/R

Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 24. Únor 2008, 21:21:38 »

Avaranger. Tak s tím se dá jedině souhlasit.
Zaznamenáno

tio289

Město: Levice

Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 10. Březen 2008, 14:01:01 »

Úsměv ja som to mal podobne ako J/R ale uz postupne som sa s toho dostal....je to len o tom sebavedomi a sebadovere;)
Zaznamenáno

Fabo

Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 12. Březen 2008, 22:27:06 »

Potvrdzujem aj ako dalsia osoba... predtymi som bol brany a bral aj sam seba ako cloveka ktory nema a nechce mat kontakty s okolim, v skole som sa distancoval, ist s triedou na skolu v prirode ol pre mna hororovy scenar.

Fakticky ani neviem kedy sa co zlomilo, ale odrazu som si uvedomil, ze tento problem jaksi zmizol, s kazdym z triedy mam dobry vztah, podobne aj s ludmi z ostatnych tried a nemam problem trebars sa zapojit do rozhovoru s nejakou neznamou osobou (typicky napriklad zaciatkom skolskeho roka ked sa rozpravam so spoluziakom/ckou a pride jeho/jej znamy/a) a tak dalej.

Stale vsak ostavam skor introvertom, radsej pocuvam ako rozpravam (a vraj sa mi vyrozpravava dost dobre), nez by som bol stredobodom pozornosti raadsej sa stiahnem a posuniem tam niekoho ineho.

este pridam obrazok z personality testu
Zaznamenáno
0254

Radioactive for fun

Město: praha

Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 18. Březen 2008, 20:28:49 »

ad clanek - dost me to zaujalo - ale neslo by nejak vice rozvest jak vypadalo to rande kde si myslel ze to je propadak, a kde byly dlouhe pauzy mlceni, a pritom se to te holce hrozne libilo  Otázka - Jako verim tomu, dokazu si ramcove predstavit veci ktere muzou vytvorit takovy dobry pocit u te holky, i kdyz to na venek vypada takove pasivni (proste muze to byt takova komorni romantika a tak) - ale nejak mi prijde divne ze tomu clovekovy to samotnemu tak neprislo - protze asi to ze si spolu nemeli co rici samo o sobe by zadnou kladnou odezvu nevyvolalo (?)  Znepokojený

ad sociofobie > ja beru mluveni s lidma jako adrenalinovy sport, nevim jestli to je argument pro nebo proti sociofobii ale asi je to argument proti introverci, a vzhledem k tomu ze sem na tom spolecnesky dost bidne, tak asi to prvni.
Zaznamenáno

Tento princip je natolik obecny, ze jakekoli jeho konkretni pouziti je zhola nemozne
---- 0254 o sobe ----- http://forum.qark.net/hovadiny/0254-o-sobe-t1948.0.html
Stran: [1] 2  Vše Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  

Copyright © 2005–2008 QARK.net Powered by SMF 1.1.3 | SMF © 2006, Simple Machines LLC sitemap | RSS