Prokletí prvního dojmu

Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
08. Září 2008, 08:17:43

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:     Pokročilé vyhledávání
JSI TU NOVÝ?
Nezapomeň si přečíst pravidla tohoto fóra!
39 984 příspěvků v 1 724 témat od 1 707 uživatelů
Nejnovější uživatel: martina kozakova
* Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
+  forum.QARK.net
|-+  Prosby o radu a dotazy
| |-+  Jak na ženský (Moderátoři: LordAli, kvarkopako)
| | |-+  Prokletí prvního dojmu
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Tisk
Autor Téma: Prokletí prvního dojmu  (Přečteno 976 krát)
M.E.M.P.H.I.S

Zobrazit profil
« kdy: 08. Duben 2008, 22:36:47 »

Čau,

předem svého příspěvku bych chtěl pozdravit lidi, kteří do tohoto fóra přispívají, protože jsem tady našel nemálo zajímavých článků.

Můj článek se nebude od ostatních nějak extra lišit. Je mi 20, jsem celkem inteligentní, když je dostatečná tma tak i hezký Úsměv. Jsem spíš jak už tady někdo psal stydlivý extrovert. Když mám dostatečné zázemí (třeba mezi známími) není problém být středem pozornosti. Problém nastavá v okamžiku když mi o nějakou holku opravdu jde. Nemám problém se bavit se všemi kámoškami okolo, ale s ní mi trochu vázne řeč a nějak se není o čem bavit. Mám kamaráda, kterej se zapsal jako bavič a pro mě zůstal takovej ten druhej, kterej občas nahraje na vtip. Potřeboval bych prosadit sám sebe, aby mě okolí bralo, ale zase nadruhou stranu ze sebe nechci dělat zbytečně šaška. Kroutící očima
Sem se potřeboval někde vypsat.... Stydlivý
Zaznamenáno
Bobo

Pohlaví: Mužské
Věk: 24

Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: 08. Duben 2008, 23:48:46 »

Tak toto velmi dobre poznam... Tiez sa mi zda, ze akosi vsade hram druhe husle. Velmi ma zaujima, ako sa bude tato debata uberat dalej.
Zaznamenáno
Avaranger

Teoreticky jsem teoretik ;)

Věk: 22
Město: Jablonec nad Nisou

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #2 kdy: 09. Duben 2008, 00:11:09 »

Občas se to podaří, když začneš přejímat zodpovědnost, ale to se přesuneš z baviče na spolehlivého Úsměv Pokud pak budou s tebou všichni všechno řešit a přes tebe to zařizovat, tak se následně staneš alfa-jedincem (prostě tim hlavnim) a toho si holky cenní..
Zaznamenáno

Upozornění: Veškeré informace v tomto příspěvku jsou mým osobním názorem. Pokud se nimi chcete řídit, tak vizte, že mám mnohem víc teorie než praxe.
| http://jdem.cz/aazx6
M.E.M.P.H.I.S

Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 09. Duben 2008, 09:37:17 »

No právě,  že mě berou všichni až moc za zodpovědného, kddyž je potřeba něco sehnat nebo když je nějakej problém tak se jde za mnou, ale co se týče nějakých akcích a tak to nic ....  Kroutící očima
Zaznamenáno
Avaranger

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #4 kdy: 09. Duben 2008, 10:35:49 »

Tak musíš přesedlat z "sehnat věci" na "zorganizovat akci" Šťastný
Zaznamenáno

Upozornění: Veškeré informace v tomto příspěvku jsou mým osobním názorem. Pokud se nimi chcete řídit, tak vizte, že mám mnohem víc teorie než praxe.
henry

...

Věk: 23

Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 09. Duben 2008, 17:36:11 »

jo to byl přesně můj případ na střední, hezky píšu, měl jsem přehledný poznámky, byl jsem spolehlivej, když se na mě někdo s něčím obrátil tak jsem nezklamal, tak mě všichni dá se říct využívaly k půjčování poznámek atd., a já bláhovej si myslel že mě zato začnou brát.....ovšem když se měla objevit nějaká akce, tak si na mě nikdo ani nevzpomněl.....
.....no možná jsem na tom podobně jako ty, jsem spíš introvert, i když: stejně jako ty, když jsem s lidma kterým věřím, tak se umím odvázat, i když ukecanej pak stejně nejsem....jenže jak jsem mezi neznámýma, nebo je ve společnosti někdo kdo mi "vadí" tak se chovám dost uzavřeně.....a u holek i když chci bejt otevřenej tak mi to prostě nejde, protože najednou nevím o čem kecat, a to se nemusí jednat jen o holku která se mi líbí, ale i třeba kámoška kterou vidím občas a se kterou právě nemáme žádný společný věci (jako třeba se spolužačkou =  téma škola, že jo)...nejhorší je to, že když s nějakou mluvím po netu, tak mi většina píše jak jsem ukecanej...ale to je tím že tam mám větší příležitost si věci víc promyslet a třeba něco vtipnýho napsat....kdežto v osobním setkání mi chybí pohotový reakce a zmůžu se na hm.... a tím si zazdím další možnost konverzace.......
Zaznamenáno

Láska je defakto nelogický jev, doprovázený optickým klamem idealismu
Kryzza
*

Město: Praha

Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 09. Duben 2008, 19:12:29 »

Pod Henryho prispevek se mohu do posledni tecky podepsat.
Zaznamenáno

! DEAD GIRL NEWER SAYS "NO" !
Frish
*
Věk: 19
Město: Prostějov

Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 09. Duben 2008, 19:35:13 »

Já kdysi míval podobný prolbém, byl jsem opakem alfa samce ... Ale zjistil jsem že se to dá celkem snadno změnit. Člověk se musí považovat za toho, kým se chce stát, pak tak bude i působit na ostatní.
Vím, že taková fomulace zní dost nekonkrétně, ale já si to odzkoušel i v praxi. Přišel jsem do skupiny asi 20 neznámých lidí (na olympiádě v aj) a bez větších problémů jsem se dal do řeči se všemi lidmy okolo a v podstatě jsem se stal bodem který seznamoval i ty menší skupinky lidí, co se znali mezi sebou a jediné co stačilo byl pocit. Pocit, že jsem alfa samec, kterého tam každý prostě BUDE respektovat... Samozřejmě tohle nefunguje ve skupinách které váš už znají jako jiný typ člověka, ale v nových skupinách lidí přece můžete být kým chcete... a lidi vás budou akceptovat, protože před tím vás neznali jako toho loosera... Jediný koho je potřeba přesvědčit jste vy sami. Ostatní vnímají vás v součastnosti a ne vaše prohry a chování z minulosti
Zaznamenáno
Kryzza
*

Město: Praha

Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 09. Duben 2008, 19:40:00 »

Ale co kdyz uz jsem v nejake spolecnosti zarazen jako ten, ktery se moc neprojevuje? To je pak tezsi, nez kdyz pridu nekam kde me nikdo nezna...
Zaznamenáno

! DEAD GIRL NEWER SAYS "NO" !
Frish
*

Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 09. Duben 2008, 20:17:10 »

tj, já radil na téma prvního dojmu... ale i tímhl jsem si prošel, v podsatě mi stačilo se trochu ztřískat ve společnosti pár lidí ze skupiny, která mě předtím moc nebrala a najednou jsem zvaný na akce i jako spolubydlící na pokoj třeba na třídním výletě apod. takže já navrhuju opít se Šťastný (a nedělám si srandu)
Zaznamenáno
M.E.M.P.H.I.S

Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 09. Duben 2008, 20:25:06 »

no prima zítra máme se skupinou akci tak se sežeru jak pes a bude to fajne  Smějící se
Zaznamenáno
Frish
*

Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 09. Duben 2008, 21:03:47 »

zase bych to nepřeháněl Šťastný... ale je fakt až srandovní jak tohle dokáže v očích většiny teenagerů udělat frajera. Mít historky o tom jak se člověk kde opil je snad nejlepší způsob jak zapadnout v tomhle věku
Zaznamenáno
M.E.M.P.H.I.S

Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 09. Duben 2008, 21:21:20 »

Podařilo se mi moje fungování ve škole ještě trochu přiostřit tím že jsem po asi dvou měsících po občasných (laskavostech, květinách k narozeninám atd.)  řekl slečně o kterou stojím co k ní cítím (ne že by jsme se předtím nějak extra bavili, ale vypadalo to že se to začíná zlepšovat, právě poroto jsem se rozhoupal) a ona to vzala celkem zajímavě ....  (vymluvila se na něco ve smyslu že někoho má přičemž to nabeton není pravda) na ICQ mě ma má v ignoraci a v reálu protože se musíme vídat několik dní v týdnu si řeknem maximálně ahoj, občas prohodíme něco o počasí nebo se občas zasměje nějaké mojí trefné poznámce ale jinak se tváří jako by se nic  nestalo......no mezitím laškuje s mým dobrým kámošem takže je to docela solidní nápor na nervy ...
Zaznamenáno
Frish
*

Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 09. Duben 2008, 21:24:04 »

heh, no to jsi asi neudělal moc dobře, ale já abych pravdu řekl to se slečnama taky neumím, takže ti moc neporadím.... udělat dojem na skupinu lidí dokážu i když je tam nějaká kráska o kterou stojím, ale pak ji stejně sbalí někdo jinej  Neutrální
Zaznamenáno
henry

...

Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 09. Duben 2008, 21:53:57 »

Frish: Když mám dobrý téma tak dokážu udělat dojem na skupinu lidí, ale nikdy ne dlouhodobě, postupně cítím jak ten zájem klesá, a to se mi děje kdekoliv.....
Zaznamenáno

dazed
**

Věk: 28

Zobrazit profil
« Odpověď #15 kdy: 09. Duben 2008, 23:19:18 »

Ano, ano. Já třeba myslím vím, proč je to tak u mně. Protože nejsem dost nadšený a často nemám dost sebedůvěry. Je to o stavu mysli, řeči těla, pozitivním naladění, které dokáže strhnout ostatní. Z člověka pak vyzařuje energie a ve středu pozornosti zůstane.
Zaznamenáno

Happiness under construction!
Bobo

Věk: 24

Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 09. Duben 2008, 23:34:00 »

No a stale som sa nedozvedel to, ze co spravit, aby som nehral tie druhe husle.
Zaznamenáno
Frish
*

Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 10. Duben 2008, 10:46:46 »

Henry: to není o tématu, spíš o tom zůstat pořád ve středu dení, nemusíš říkat nic zajímavého, hlavní je říkat aspon něco, být ve středu skupiny, dívat se do očí hlavně lidem které považuješ za další důležité body a s nimi se hlavně bavit. Neřekl bych že jde o to co říkáš, ale spíš komu a jak. Vždycky mluv sebevědomě a řečí těla vyjadřuj otevřenost a chu't se bavit s těmi dalšími dominantními osobnostmi a ti ostatní tě pak budou automaticky respektovat. Důležité je vždycky se bavit s těmi, kteří na tebe působí, jak alfasamci a s těmi nastoli minimálně něco jako souřadný vztah. Ostatní tě potom budou poslouchat jako ovečky....(pokud správě odhadneš s kým že se to máš bavit)
Zaznamenáno
Tomassimo
**

Město: Pomalý bar

Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 10. Duben 2008, 14:30:32 »

Tak, tak, pokud nemáš od přírody daný být alfasamec, ale chceš být, je důležitý se s ním nějak spřátelit. Když tě bude brát on(lip než ostatní) tak ti ostatní tě budou taky víc brát. A další důležitá věc-být u toho, když se něco děje...nemusíš tam být středem pozornosti, ale být tam a sem tam se krátce zviditelnit. Být všude! Na co nejvíc akcích, prostě co nejvíc s těmi lidmi. Jednak se pak začneš cítit silnější v kramflecích a začneš se víc projevovat a jednak si i ostatní na tebe zvyknou a pak jim budeš chybět. A když tě nezvou, tak udělej něco ty a pozvi je(nic velkýho-večer jdem na pivo, tak pojďte taky). dvakrát, třikrát...to se zlomí;-)
Zaznamenáno

Life is outside!
M.E.M.P.H.I.S

Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 10. Duben 2008, 17:52:29 »

Večer jdu na akci, tak dám vědět jak to dopadlo ....  Super!
Zaznamenáno
henry

...

Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 10. Duben 2008, 20:36:15 »

Citace
to není o tématu, spíš o tom zůstat pořád ve středu dení, nemusíš říkat nic zajímavého, hlavní je říkat aspon něco, být ve středu skupiny, dívat se do očí hlavně lidem které považuješ za další důležité body a s nimi se hlavně bavit.

to je ale přesně ono, jak zůstat v centu dění, když už mi pak nenapadá o čem kecat....nanejvýš nějaký nemastný neslaný keci, a to už pak jen vidím, jak ty lidi koukaj kam by odešly pryč......
« Poslední změna: 10. Duben 2008, 20:48:11 od henry » Zaznamenáno

Frish
*

Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 10. Duben 2008, 23:21:12 »

Henry: když nevíš o čem mluvit, tak raději nemluv, ale zůstat ve středu dění se dá i jinak ne? Stačí fyzická přítomnost Úsměv. Důležité je vyjadřovat sebevědomí chováním - pohledy, gesta a celá řeč těla, vzpřímená a rozvážná chůze... zkrátka se podívej na film ve kterym vystupuje nějaký frajer a snaž s vypadat jako on, není důvod aby tě ostatní za něj pak nepovažovali. Dominantní člověk se neprovuje jenom slovy, nemusí pořád něco plácat. Klidně může sedět opodál a vypadat jakože přemýšlí nebo jakože se prostě a jednoduše monetálně nemá zájem bavit, hlavní je dělat všechno sebevědomě a nestydět se za nic co řekneš nebo uděláš.
Zaznamenáno
Avaranger

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #22 kdy: 10. Duben 2008, 23:45:03 »

Jasně, největší frajeři mají nejméně textu ve filmu.
Typicky:
"Teď už vám nic nehrozí. " (k ženě, kterou zrovna zachránil - všimněte si, že neříká "Jste v pořádku?")
"Přijdu a se mnou přijde zákon."
"Řekni to mé ruce ... " Šťastný
Zaznamenáno

Stran: [1] Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  

Copyright © 2005–2008 QARK.net Powered by SMF 1.1.3 | SMF © 2006, Simple Machines LLC sitemap | RSS