Interupce

Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
30. Srpen 2008, 02:50:50

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:     Pokročilé vyhledávání
JSI TU NOVÝ?
Nezapomeň si přečíst pravidla tohoto fóra!
39 947 příspěvků v 1 732 témat od 1 695 uživatelů
Nejnovější uživatel: :P
* Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
+  forum.QARK.net
|-+  Pokecání
| |-+  O čemkoliv (Moderátoři: LordAli, kvarkopako)
| | |-+  Interupce
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Anketa
Otázka: Co si myslíte o umělém přerušení těhotenství ?
Je to svobodná volba ženy - 21 (38.2%)
Ze zdr, důvodů a při znásilnění respektuji , jinak ne - 7 (12.7%)
Nesouhlasím s tím , ale respektuji - 2 (3.6%)
Hrubě nesouhlasím a mělo by se to zakázat - 0 (0%)
Je to volba ženy , ale i otec by měl mít možnost se vyjádřit - 25 (45.5%)
Žena by měla porodit za každou cenu a dítě dát poté třeba k adopci - 0 (0%)
Celkem hlasů: 55

Stran: [1] 2  Vše Tisk
Autor Téma: Interupce  (Přečteno 2349 krát)
barbarela.trust

Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil
« kdy: 15. Duben 2008, 21:53:00 »

Tak co vy na to ?
Zaznamenáno

Pesimista vidí v tunelu tmu.Optimista vidí světlo na konci tunelu. Realista vidí světla vlaku. Strojvůdce vidí tři debily na kolejích.
Kiruy

Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: 15. Duben 2008, 21:59:14 »

Myslím, že partneři než spolu začnou sexuálně žít, či na začátku, tak by se měli shodnout, co by dělali s případným potomkem. Protože ať se nám to líbí nebo ne, žádnáantikoncepce nefunguje na 100%.
Takže, je to hlavně záležitost ženy, jí se to dotkne nejvíce, jak po zdravotní, tak po psychické stránce, ale ve fungujícím vztahu je to záležitost obou.
Zaznamenáno
LordAli
Globální Moderátor

Věk: 1001
Město: Mousillon

Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 15. Duben 2008, 22:29:30 »

Podle mě jsou potřeba na mládě dva lidi, proto by se měli k tomu vyjádřit oba. Druhá věc je ta, jestli je to kvůli selhání/nepoužívání antikoncepce, nebo z jinýho důvodu.
Zaznamenáno

Láska jest plna jedu i medu!
Láskou se sluha nenasytí.
Škoda krásy, kde rozumu není.
Bez opatrnosti i moudrost slepa.
Avaranger

Teoreticky jsem teoretik ;)

Pohlaví: Mužské
Věk: 22
Město: Jablonec nad Nisou

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #3 kdy: 15. Duben 2008, 22:54:17 »

Je to svobodná vůle ženy - jestli půjde nebo ne. Ale na druhou stranu musí počítat s tím, že když chlap chce aby šla a ona nejde, tak nemůže počítat s nějakou jeho óbr podporou, když jde "proti němu" Úsměv
Zaznamenáno

Upozornění: Veškeré informace v tomto příspěvku jsou mým osobním názorem. Pokud se nimi chcete řídit, tak vizte, že mám mnohem víc teorie než praxe.
| http://jdem.cz/aazx6
ten největší smolař
*

Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 16. Duben 2008, 09:37:19 »

jsem toho názoru že pokud to vyžadují zdravotní komplikace, či je to výsledek znásilnění - pak ano. To že je to svobodná vůle ženy - tak to bych neřekl - co když nastane toto - ona nechce dítě, on ano. Pak bych přihlédl na to zda spolu jsou nebo ne. Pokud ano tak muž má co do toho mluvit. Pokud spolu nežijí, ba co ona ho nemiluje a naopak pak ano - žena se má rozhodnou podle své vůle. Všeobecně bych řekl že pokud existuje člověk který to dítě chce pak by na interupci jít neměla.
Zaznamenáno
larry flint

Věk: 24
Město: jak kdy, obvykle na lince Praha Brno

Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 16. Duben 2008, 10:11:10 »

je potom otazka nakolik zustane poznamenane dite, ktere vyrusta v tele matky, ktera ho nechce ...
Zaznamenáno

nekdy jsou vyznamy schovany, snadno je neslysis. ten, kdo to ma v hlave srovnany, hleda, hleda... mej oci otevreny, usi otevreny, srdce otevreny ze vsech stran
J/R

Věk: 25
Město: Minas Morgul

Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 16. Duben 2008, 12:23:16 »

Uznávám, že je to složitá otázka, odkdy brát lidský život za zahájený, ale převažuje u mě stanovisko proti interrupcím. Dal jsem tedy druhou možnost.

http://www.euportal.cz/Articles/2570-potraty-liberalove-s-krestany-by-meli-byt-proti-vrazdeni-nevinatek.aspx
Přečtěte si tento článek, který psal předseda liberální strany; je to podle mě povzbuzující, že k potratům se nestaví odmítavě jen katolíci a ultrakonzervativci. Jako malý bonus je v diskuzi pod článkem můj duchaplný příspěvek Úsměv
Zaznamenáno

ladybug

Věk: 26
Město: Praha

Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 16. Duben 2008, 14:23:01 »

Urcite je to vec zeny. Otehotnet muze, i kdyz nechce. Kolikrat se stalo, ze selhala antikoncepce? A pokud neni dite planovane a po zjisteni, ze je zena v jiem stavu i nechtene, tak potom neni o cem mluvit. Proc by se mela budouci matka i dite trapit? A ne kazda zena ma na to, aby podstoupila devet mesicu hormonalnich zmen (a ne vsechny jsou zrovna pozitivni), aby pak dite porodila a dala k adopci? A chlap, ac otec, nema co mluvit do toho, jestli se zena citi nebo neciti na to byt matkou... Jak na poceti, tak i na vychovu by meli byt dva... (rikam: meli by byt)
Zaznamenáno
Blaueminence

Přicházím z temnoty, já, FANTOM tohoto FÓRA!!! :D

Věk: 18
Město: Blaughriox - Deskaëlbah

Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 16. Duben 2008, 18:42:53 »

Zkuste se taky vžít do situace, že by to vážně zakázali. Tím by naopak spostě žen nařídili donosit to, co nechtěj. A ty by to mohly začít řešit jinak, potratit se dá všelijak - nakonec by moh vzniknout černej trh s všelijakou chemií, která by občas potratila dtě i spolu s matkou....
Zaznamenáno

Axor cotumolmavar ilcuvar anaressë!!!!! Undulavuvalmet' mahtessë!!!!!!!
Monny

Věk: 20

Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 16. Duben 2008, 20:28:59 »

no to je jedna věc...
ale taková matka , která nechce dítě = matka, která dítě nenávidí, ubližuje mu...a všemožně ho ničí...co z takového dítěte vyroste?...Zamindrákovaný, deprimovaný....no prostě asi z něj nebude vyrovnaný dospělý člověk...(můj názor)
Zaznamenáno

Je krásné spolu mlčet, krásnější spolu se smát.
J/R

Věk: 25
Město: Minas Morgul

Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 17. Duben 2008, 13:21:14 »

Blaueminence: Jo, máš pravdu že potraty prováděné odborníky jsou pořád menší zlo, než nějaký neodborný zákroky u různých andělíčkářek, nebo zmíněný chemikálie atd. Ale takto by se dala zdůvodnit třeba i legalizace krádeží (s tím, že loupeže by zůstaly trestný): Když by mohl každej krást jak chtěl, tak tím pádem by ubylo násilných loupežných přepadení (proč dotyčnýho mlátit, prostě mu to zkusím sebrat a když to nevyjde, tak se nic neděje) taky by to určitě oslabilo organizovaný zločin. Větší zlo by tímto bylo nahrazeno menším, ale přesto by s ničím takovým asi nikdo nesouhlasil.

Monny: To je těžko říct. Nikdo z nás, co jsme, neví, jaký je to nebýt. Takže jde těžko posoudit jestli je lepší existovat za horších podmínek nebo neexistovat vůbec. Podle mě by každej měl dostat šanci bez ohledu na to, co z něj potenciálně vyroste a jakej jeho život bude.
Zaznamenáno

ladybug

Věk: 26
Město: Praha

Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 17. Duben 2008, 13:53:15 »

Tak to teda nevim. Ale srovnavat interupci s kradezi se mi zda teda prehnany...

A porad nevidim duvod, proc by mel nekdo zakazovat interupce. Vsichni se chovaji, jako by kazda druha, co je tehotna, sla na interupci a proste jen tak. Bez premysleni, jako by sla vymenit cervenou kabelku za modrou. Myslim, ze kazda zena, ktera toto jde podstoupit, tak ma nejaky duvod, proc to dela. A nemyslim, ze by se rozhodla z minuty na minutu, ale dlouze o tom premyslela. A je na ostatnich, aby to respektovali. Je to prece na kazde zene. A ne kazda zena mohla ovlivnit to, ze otehotnela... Protoze nejbezpecejsi antikoncepce je mit nohy u sebe, ze?
Zaznamenáno
qaz
**
Věk: 19

Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 17. Duben 2008, 14:15:32 »

1) z moralniho hlediska nejde asi o to nechat zemrit ty bunky znichz se telicko plodu sklada ale je to brano jako vrazda (u niz take nejde o to ze prijde clovek o hodne krve nebo o srdce... jde o zniceni osobnosti, ktera u toho plodu jeste neni vyvinuta pokud vim).. takze pokud rodice prekonaji svuj pud (ktery je v zasade spravny) vychovat dite tak nikdo cizi nema co kecat do toho zda prcka jo nebo ne

2)
Podle mě by každej měl dostat šanci bez ohledu na to, co z něj potenciálně vyroste a jakej jeho život bude.
To je pravda, dejme kazdemu sanci, ani si ale asi nepripustis ze je nespocet lidi, co ma nejakou vadu zpusobenou spatnym rozpolozenim matky v obdobi tehotenstvi (nebo i klidne zpusobenou jinym faktorem v obdobi tehotenstvi), kteri proklinaji sve rodice za to, ze si je poridili... zijou - fajn, kvalita zivota - nic moc, mozna spis nic nez moc
Zaznamenáno
Monny

Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 17. Duben 2008, 18:47:52 »

interupce = rozhodnutí ženy....ať si říká, kdo chce, co chce....je to jen a jen její věc...(můj názor)
Zase na druhou stranu, je tolik párů, kteří po dítěti touží, a nemůžou ho mít...
Zaznamenáno

qaz
**

Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 17. Duben 2008, 19:02:15 »

souhlasim s tim ze je to vec zeny, ale kdyz se rozhodne jinak nez partner nemuze se divit ze o nej mozna prijde... preci jen je to i jeho dite
Zaznamenáno
Monny

Zobrazit profil
« Odpověď #15 kdy: 17. Duben 2008, 20:30:25 »

přeci jen, kdyby to nosil chlap, taky to je rozhodnutí na něm....jeho tělo, jrho nervy...
Zaznamenáno

qaz
**

Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 17. Duben 2008, 20:34:38 »

jestli to byla reakce na me tak ja s timhle vicemene souhlasim... zena at se rozhodne nikdo by ji branit nemel, ale kdyz se rozhodne nedat sanci tomu plodu tak rozhoduje i o vecech na kterych zalezi (rekl bych ne malo) i chlapovi... takze by bylo fajn kdyby se vsichni vzdy schodli, a nedelali deti kdyz na ne nemaj naladu a/nebo pro ne nemaj zazemi Úsměv
Zaznamenáno
Avaranger

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #17 kdy: 17. Duben 2008, 21:06:40 »

No, tak že by si někdo naplánoval dělání dětí a pak si to rozmyslel, to se snad neděje, ne? Úsměv Ale že někdo otěhotní "náhodou", to se stát může.
Zaznamenáno

Upozornění: Veškeré informace v tomto příspěvku jsou mým osobním názorem. Pokud se nimi chcete řídit, tak vizte, že mám mnohem víc teorie než praxe.
qaz
**

Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 17. Duben 2008, 21:52:51 »

tim sem nemyslel nahle rozmysleni si porizeni deti... tim sem myslel nebejt blbej a dat bacha, proste antikoncepce... nebo klaster
Zaznamenáno
Avaranger

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #19 kdy: 18. Duben 2008, 00:05:32 »

nebejt blbej a dat bacha, proste antikoncepce...
Jak psala některá z dam výše - jediná skutečná antikoncepce je mít nohy u sebe (a ani to ne, protože s nohama u sebe je to nejvíc rajc, žejo Mrkající ), dokonce i sterilizace má asi 0,0001 index (1 z 10.000.000žen po roce sexování otěhotní)
Zaznamenáno

qaz
**

Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 18. Duben 2008, 07:07:25 »

vzdyt to nepopiram... ja netvrdim ze staci si dat prasek a je to v pohode Mrkající
Zaznamenáno
barbarela.trust

Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 18. Duben 2008, 14:19:34 »

Taky si myslím , že interupce je rozhodnutím ženy , na druhou stranu by asi měla spát jen s tím o kom je  alespoň trochu přesvědčená že má nějaké morální hodnoty , čiliže by se jim toto dilema mělo následně řešit lépe . Na interupci jsem nebyla , ale nemohu říct , že bych nikdy nešla asi ano pokud by se mi to stalo zamlada a co vím skoro jistě , že pokud by to zdravotně ohrožovalo mě tak určitě a taky pokud by byla jistota , že dítě bude postižené tak taky , v tomhle světě to má těžké člověk zdravý a co teprve handicapovaný .
Žádná antikoncepce není stoprocentní kupa holek kolem mě otěhotněla při braní HA takže neberte to tak , že vám se to nemůže stát ty pilule nejsou zázrak  Mrkající
A jako ve všem a všude je to kus od kusu , můžou ležet na jednom pokoji po zákroku -první je na přerušení holka co kašle na ochranu , je nezodpovědná a interupci bere jako alternativní formu antikoncepce je jí sedmnáct a je jí to vlastně fuk , druhá je máma od tří dětí které selhala antikoncepce a ona fakt nechce vychovávat školku , třetí je tak sociálně slabá , že na antikoncepci prostě neměla a tak dopadla takhle , čtvrtá je managerka se skvěle nastrartovanou kariérou , která si ji nechce kazit a pátá spala s manželem i milencem a teďka neví čí by to tak asi mohlo být a tak šla tajně na potrat .
Tak a teď suďte kdo by na to měl mít právo a za jakých okolností je to ještě tolerované a kdy už ne ? Já si myslím , že by se v tom prostě rozdíly dělat neměly - matka má mít právo dle svého vlastního uvážení zhodnotit - zda-li daruje život anebo ne .

Jo a maličkost - ale proč jsou ti nejzarytější odpůrci interupcí právě chlapi ?
Zaznamenáno

Pesimista vidí v tunelu tmu.Optimista vidí světlo na konci tunelu. Realista vidí světla vlaku. Strojvůdce vidí tři debily na kolejích.
Kiruy

Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 18. Duben 2008, 15:05:31 »

Ještě bych neopomíjel jeden fakt - i při profesionálně provedeném zákroku hrozí nevratné poškození dělohy (či něčeho jiného) což může způsoit, že daná žena nebude už moci mít dítě.
Zaznamenáno
Monny

Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 18. Duben 2008, 16:53:33 »

nj, ale tam prý není až tak velké riziko, jak si většina lidí myslí....V ranném stádiu těhotenství,a pokud je žena poměrně zdravá, tak se prý to riziko hodně snižuje...
Zaznamenáno

stegy
*

Věk: 17
Město: Pardubice

Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 18. Duben 2008, 17:44:14 »

Podle mně to je pouze na rozhodnutí ženy.Chlap do toho nemá co kecat, jak tady bylo výš napsáno je to její tělo...

btw: Ve třídě jedna holka brala HA a co se nestalo otěhotněla, jasně že šla na potrat, ale zasolila 2500 kč....
Zaznamenáno
Stran: [1] 2  Vše Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  

Copyright © 2005–2008 QARK.net Powered by SMF 1.1.3 | SMF © 2006, Simple Machines LLC sitemap | RSS