totalni uprimnost and detektro lzi
Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
30. Srpen 2008, 01:50:44
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:
Pokročilé vyhledávání
JSI TU NOVÝ?
Nezapomeň si přečíst
pravidla tohoto fóra
!
39 947
příspěvků v
1 732
témat od
1 695
uživatelů
Nejnovější uživatel:
:P
forum.QARK.net
Pokecání
O čemkoliv
(Moderátoři:
LordAli
,
kvarkopako
)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
« předchozí
další »
Stran:
[
1
]
2
Vše
Autor
Téma: totalni uprimnost and detektro lzi (Přečteno 1690 krát)
0254
Radioactive for fun
Pohlaví:
Věk: 23
Město: praha
«
kdy:
21. Duben 2008, 20:51:43 »
zaujala me tahle vec,
http://www.stream.cz/video/5/67114-poser-si-zivot
respektive spise reakce nekterych lidi co znam na ni, ktera mi prisla uplne zbytecne silna, a negativni....
by me zajimalo co si o tom myslite vy?
Muj nazor napisu zrovna:
Prijde mi to uplne normalni. rozhodne v tom nevidim nic nemorlaniho. A hlavne si myslim ze kazdy (v cetne manzela a tak) pokud ma trochu racionality musi po kratke uvaze pochopit, ze ty odpovedi nsjou nic ultra prekvapiveho nebo strasneho, a uplne v pohode se stim smirit. Podle me nemuze nic pravdiveho byt neco spatneho. Naopak mi prijde ze kdybyt byla uprimnost tohoto typu standart, tak by si na to vsichni snadno zvykli, nebyly by stim problemy, a vsechno by fungovalo skvale - lepe.
Nedokazu si predstavit nic pravdiveho co by jeho blizci po zdrave uvaze nakonec neprijmuli s pochopenim.
myslim tim neco jako -
Citace
Kdejake decko chtelo byt v maldi prezident, a skoro kazde si uvedomi casem ze jim nebude
.... a podobna racionalni odmerene kritika, a zdravy realisticky nahled na svet by mel byt vypestovan co nejdrive, k cemuz vede prave takova uprimnost. ..... vubec v tom nevidim jakykoli problem
Zaznamenáno
Tento princip je natolik obecny, ze jakekoli jeho konkretni pouziti je zhola nemozne
---- 0254 o sobe -----
http://forum.qark.net/hovadiny/0254-o-sobe-t1948.0.html
0254
Radioactive for fun
Pohlaví:
Re: totalni uprimnost and detektro lzi
«
Odpověď #1 kdy:
21. Duben 2008, 20:59:10 »
- ted si uvedomuju ze sem to mel spise zaradit do sekce "o komunikaci" jako takovy zajimavy teoreticky problem
Zaznamenáno
Tento princip je natolik obecny, ze jakekoli jeho konkretni pouziti je zhola nemozne
---- 0254 o sobe -----
Kiruy
«
Odpověď #2 kdy:
21. Duben 2008, 21:05:43 »
Velice hezký odkaz, slušná gradace otázek, ukázka, jak by to vypadalo, kdyby neexistovaly nevinné lži. Řekl bych, že nám velmi usnadňují život, více, než jsi jsme schopni připustit.
Zaznamenáno
0254
Radioactive for fun
Pohlaví:
«
Odpověď #3 kdy:
21. Duben 2008, 21:29:14 »
prave ze si myslim, ze si jen namlouvame ze nam usnadnuji zivot, a veskutecnosti by nikdo nemel problem, kdyby nas nekdo donutil mluvit pravdu.
lidi k tomu maji sklon, vymysli si najkou kokotinu diki nejake spontalni propagaci a pozitivni spetne vazbe se ta blbost rozsiri, a pak se stane "nepostradatelna" i kdyz ve skutecnosti skodi
... takove pavi ocasy
Zaznamenáno
---- 0254 o sobe -----
0254
Radioactive for fun
Pohlaví:
«
Odpověď #4 kdy:
21. Duben 2008, 21:34:24 »
pavim ocasem se mysli >
Pavi ocas je pavovi venskoncom uplne k hovnu, naopak je pro nej nebezpecny zivotu kdyz ho pronasleduje predator a ocas mu prekazi...a musi do nej investovat proteiny a tak.
analogie
V lidske spolecnosti se vlivem krestnsvi, romanticke literatury atd. vivinul naprosto nerealisticky nadsazeny moralni standart, ktery vlastne ani nikdo neni schopen dodrzovat, tak se musi ten moralni standart predstirat, pritom by nikdo nemel problem kdyby se ten morlani standart snizil, vsem by bylo lepe, nikoho by to nezatezovalo.... ale to nikdo neudela protze by byl ten zavsiveny ubozak bez paviho ocasu
Zaznamenáno
---- 0254 o sobe -----
Avaranger
Teoreticky jsem teoretik ;)
Pohlaví:
Věk: 22
Město: Jablonec nad Nisou
«
Odpověď #5 kdy:
22. Duben 2008, 00:06:34 »
Citace: 0254 21. Duben 2008, 21:34:24
...paví ocas...
Jo, s tim morálním standartem si to trefil. Ale protě to jen tak snížit nejde, protože y si ho muselo snížit velké množství lidí na ráz.
Co se týče té soutěže, tak počítám, že to byli blbí amíci, co si mysleli, že se je budou ptát na to jestli mysleli někdy na to, že by něco ukradli...
Tyhle otázky se daly očekávat a naprosto nechápu, proč by tam někdo chodil, když by měl problém s tím o těhle věcech říkat pravdu.
Co se týče manžela tak zas tak úplně v pohodě se mi to nezdá
Jako, že by to měl "pochopit" a tak
Nevěrná mu zrovna být nemusela, ale co se týče toho, že by ho třeba opustila kvuli tomu starému a nebo to, že byla ještě v době svatba zamilovaná do někoho jiného, tak to se mi pochopitelné zdá, protože každý z nás dělá ústupky v tom co chceme, stejně tak myslim, že kdyby se jí zeptali, jestli si myslí, že je pro ní její manžel dost dobrý, tak by řekla, že ne. Málo kdo má to štěstí, že ve svém protějšku vidí svůj ideál, často je to blízko, ale... Zvyk, pokora, nízké sebevědomí a racionální uvažování to všechno k tomu vede.
Takže jako celek se mi to jeví jako OK. A nepřijde mi to nemorální. Myslim, že bych s tim neměl problém. Marně tápám po něčem, co bych nerad odpovídal. Snad jen "Myslel jste někdy při sexu se svojí partnerkou na jinou ženu?" Protože to vim, že by jí bylo hodně nepříjemné, až bych řek, že jo. Ale nepřijde mi to nijak špatně, protože prostě, když se člověk nekontroluje, tak mu na mysl může přijít cokoli...
Zaznamenáno
Upozornění:
Veškeré informace v tomto příspěvku jsou mým osobním názorem. Pokud se nimi chcete řídit, tak vizte, že mám mnohem víc teorie než praxe.
Já
|
http://jdem.cz/aazx6
0254
Radioactive for fun
Pohlaví:
«
Odpověď #6 kdy:
22. Duben 2008, 01:17:19 »
Citace
Nevěrná mu zrovna být nemusela, ale co se týče toho, že by ho třeba opustila kvuli tomu starému a nebo to, že byla ještě v době svatba zamilovaná do někoho jiného, tak to se mi pochopitelné zdá, protože každý z nás dělá ústupky v tom co chceme, stejně tak myslim, že kdyby se jí zeptali, jestli si myslí, že je pro ní její manžel dost dobrý, tak by řekla, že ne. Málo kdo má to štěstí, že ve svém protějšku vidí svůj ideál, často je to blízko, ale... Zvyk, pokora, nízké sebevědomí a racionální uvažování to všechno k tomu vede.
presne tak jak rikas... az na to ze nevera, nebo to ze myslis pri sexu na jinou.... mi prijde o moc mene hodne se nad tim nejak pozastavit / rozesmutnit / byt ukrivdeny / nastvany .... nez kdyz ti rekne ze mela radsi zustat snim, a ze kdyby byla moznost tak by se k nemu vratila, ne?
vzdyt nevera, nebo myslenky to je takovy uplne pochopitelny ulet, neco co pravdepdobne vubec nic nemusi vypovidat o vztahu.... zatimco to prvni partnera vylozene degraduje na "sem stebou protze lepsi nebyl dostupny".... nevim... asi mi zas nekdo nada ze teoretizuju... ale me by prilezitostna nevera asi vubec nevadila.... ale tohle (i kdyz bych to asi taky bral racionalne jako pochopitelne) by se me i tak dotklo, ale nic bych z toho stejne nevyvozoval
Zaznamenáno
---- 0254 o sobe -----
Kiruy
«
Odpověď #7 kdy:
22. Duben 2008, 07:51:18 »
Avaranger: třeba se ti to teď nezdá, ale určitě by se našly otázky, které by tě uvedly do rozpaků už jen třeba tím, že jsi nejsi zcela jistý ve svém podvědomí.
A znáte toto?
http://www.youtube.com/watch?v=PNGpWrqjptM
Zaznamenáno
barbarela.trust
Pohlaví:
«
Odpověď #8 kdy:
22. Duben 2008, 09:26:49 »
Tak já hlavně nechapu smysl té "soutěže" jestli je to teda real o čemž dost pochybuju , ale dejme tomu , že ano , tak ta ženská musela být úplně blbá , že tam lezla = co čekala , že se jí na tohle nezeptaj ??? Každý máme ve skříni toho svého kostlivce , že ano , takže se není čemu divit .
A jinak to co tam vyplynulo - pro mě nic nového pod sluncem , zcela přirozené věci , až teda na tu krádež peněz v práci , ale jinak nevěry , tajné lásky , nenaplněné lásky a touhy po někom jiném jsou podle mě normální naprosto přirozené věci , alespoň teda ve světě kde žiju já , můj postoj k věře a nevěře je obecně velmi benevolentní .
Ale 0254 kdyby k sobě lidi byli upřímní takovým způsobem jak to popisuješ ty no nevím nevím co by z toho vzniklo
Zaznamenáno
Pesimista vidí v tunelu tmu.Optimista vidí světlo na konci tunelu. Realista vidí světla vlaku. Strojvůdce vidí tři debily na kolejích.
0254
Radioactive for fun
Pohlaví:
«
Odpověď #9 kdy:
22. Duben 2008, 10:55:20 »
mnohem efektivni spolecnost
no - sem rad ze na to mas podobny nazor, jen nechapu, kdyz takove veci tise predpokladas proc by ti prislo sptane kdyby se otevrene rikali.... kdyz kazdy clovek je neustale ve smesici stavu je mi neverny / neni mi neverny rekneme pul-na-pul..... proc by bylo horsi kdyby tahle superpozice zkolaboval...a clovek byl v 50% vedom toho ze to tak je a v 50% vedom toho ze to tak neni...bez nejakych dohadu, predpokladu podezdrivani.... proste bez plytvani energii a mentalnim zdravim
Zaznamenáno
---- 0254 o sobe -----
barbarela.trust
Pohlaví:
«
Odpověď #10 kdy:
22. Duben 2008, 12:25:12 »
No já právě tím , že mám takový pro mě řekněme reálný postoj třeba k věrnosti se vůbec netrápím tím jestli mi je nebo není nevěrný , nepřemýšlím nad tím a zjednodušeně řečeno je mi to jedno= za dodržení určitých podmínek (netahat si milence-ku domů,diskrétnost,atd.)
Ale kdyby můj partner přijel ze služebky a řekl zlato byl jsem ti nevěrný s tou a tou tak a tak , no tím by mě asi naštval a proč ? Já to nechci vědět ! Fakt nechci , je spousta věcí které nechci vědět , je mi fajn když je nevím a chci aby to tak zůstalo . Nicméně pokud se o nevěře dozvím musím k tomu zaujmout postoj , že ano , takže popovídáme si , zaanalyzujeme si , uděláme bububu a život jde dál , pokud to vztah přežije upevní se
No a neopomenutelná věc - vždyť tajemnství je tak krásná věc , proč se toho vzdávat
Zaznamenáno
Pesimista vidí v tunelu tmu.Optimista vidí světlo na konci tunelu. Realista vidí světla vlaku. Strojvůdce vidí tři debily na kolejích.
Avaranger
Pohlaví:
«
Odpověď #11 kdy:
22. Duben 2008, 13:21:15 »
Citace: 0254 22. Duben 2008, 01:17:19
presne tak jak rikas... az na to ze nevera, nebo to ze myslis pri sexu na jinou.... mi prijde o moc mene hodne se nad tim nejak pozastavit / rozesmutnit / byt ukrivdeny / nastvany .... nez kdyz ti rekne ze mela radsi zustat snim, a ze kdyby byla moznost tak by se k nemu vratila, ne?
vzdyt nevera, nebo myslenky to je takovy uplne pochopitelny ulet, neco co pravdepdobne vubec nic nemusi vypovidat o vztahu.... zatimco to prvni partnera vylozene degraduje na "sem stebou protze lepsi nebyl dostupny"....
Ale vždyť nevěra je to samé - ve chvíli, kdy je dostupný někdo lepší než ty (milenec), tak s ním budu...ne?
Zaznamenáno
Upozornění:
Veškeré informace v tomto příspěvku jsou mým osobním názorem. Pokud se nimi chcete řídit, tak vizte, že mám mnohem víc teorie než praxe.
Já
|
0254
Radioactive for fun
Pohlaví:
«
Odpověď #12 kdy:
22. Duben 2008, 15:32:48 »
Avaranger > ja myslim ze nevera vubec neznamena ze by ten s kym se podovadi musel byt lepsi.
1]Je to spise cast skousky jestli nahodou lepsi neni
2]Jist porad jenom tunaka (i kdyz je to chutne a nutricne hodnotne) neni ani nejzdravejsi ani nejprijemnejsi
3]fluktuace zvysuji stabilitu zlepsuji optimalizaxi, dodavaji flexibilitu.... takovy fenolát je skoro porad ve svem zakladnim stavu, protze je to ten nejlepsi, ale trosku je taky v nekolika svych vzbuzenych rezonancnich strukturach, jenom malo, rozhodne by zadnou z nich nevymenil za svuj zakladni stav, ale byt v zakladni stavu proste neni naproste optimum.
barbarela.trust
... aha, tak to chapu, lidi kteri umi lhat, zapirat a manipulovat to bavi, a maji z toho dobrou hru, lidi kteri jsou v te oblasti marni by to chteli zrusit protze v tom nic zabavneho nevidi. No asi mam ke lzi vztah asi jako k fotbalu
Zaznamenáno
---- 0254 o sobe -----
barbarela.trust
Pohlaví:
«
Odpověď #13 kdy:
22. Duben 2008, 16:01:47 »
S tím nemohu než souhlasit , nikdy jsem nebyla nevěrná proto , že bych si myslela , že ten druhý je lepší než ten stálý , naopak mnohokrát jsem i věděla , že kvalit toho stálého nedosahuje ani zbla . A taky si myslím , že nevěra ani věra nevypovídá vůbec nic o kvalitě vztahu , maximálně se dá říct , že nevěrou-ama proveřený vztah je v mnohém stabilnější .
Zase musím oponovat , že jsem nikdy neměla radost z toho , že někomu lžu a podvádím ho to teda NE a ani to nepovažuju za zábavu spíš za daň placenou za tu skutečnou zábavu .
«
Poslední změna: 22. Duben 2008, 16:06:57 od barbarela.trust
»
Zaznamenáno
hustejdym
태권도를 사랑해요
Pohlaví:
Věk: 29
Město: Prágl
«
Odpověď #14 kdy:
22. Duben 2008, 16:10:50 »
Někdo holky, jinej vdolky. Já bych ale s holkou, které nemůžu věřit, být nemohl. Důvěra (= nevěra nepřichází v úvahu) je pro mě základ vztahu, ovšem chápu, že pro každého je ve vztahu důležité něco jiného...
Jinak jsem sice pro upřímnost, ale některé věci ten druhý vědět nemusí (tím nemyslím zatloukání nevěry
).
Zaznamenáno
Nemusíme věci pochopit, stačí je přijmout.
Augi
charakteristika: programátor ;)
Pohlaví:
Věk: 25
Město: a prop de Praga
«
Odpověď #15 kdy:
22. Duben 2008, 23:20:25 »
Citace: hustejdym 22. Duben 2008, 16:10:50
Někdo holky, jinej vdolky. Já bych ale s holkou, které nemůžu věřit, být nemohl. Důvěra (= nevěra nepřichází v úvahu) je pro mě základ vztahu, ovšem chápu, že pro každého je ve vztahu důležité něco jiného...
Uff, už jsem se lekl, že se nenajde nikdo, se stejným názorem jako já
Když už by ale člověk ulítl (což je třeba pro mě nepředstavitelný), tak jsem toho názoru, že člověk může být nevěrný jen tehdy, když bude mít na to, tu nevěru nepřiznat...
Zaznamenáno
0254
Radioactive for fun
Pohlaví:
«
Odpověď #16 kdy:
23. Duben 2008, 10:11:14 »
hmm, skoro by se dala vyvodit statistika ze holky maji k nevere (zvlastne fyzicke) mnohem benevolentnejsi vztah nez kluci (Avaranger, Augi, hustejdym vs barbarela.trust - 100% fit )
... jako ten vzorek je mec maly, a hlavne sebe bych vyloucil protze nemuzu byt seriozne zarazen mezi kluky
... no jeste by to chtelo par nazoru holek a muzeme publikovat
... jiste by to byl objev s velkym aplikancnim potencialem
Zaznamenáno
---- 0254 o sobe -----
Avaranger
Pohlaví:
«
Odpověď #17 kdy:
23. Duben 2008, 10:33:06 »
Takto bych rozhodně nezobecňoval, protože my nejsme vypovídajícím vzorkem mužské populace (spíš vyjímkou) a barbarela neni vzorek ženské populace
Z mé zkušenosti jsou holky naopak k nevěře VELMI netolerantní !
Zaznamenáno
Upozornění:
Já
|
barbarela.trust
Pohlaví:
«
Odpověď #18 kdy:
23. Duben 2008, 16:40:47 »
0254 - mě skutečně nepovažuj za reprezentativní vzorek ženské populace , protože za prvé nejsem tvoje věková cílová skupina , za druhé jsem v tomto skutečně velmi benevolentní a vím , že to není obecný standart . Na druhou stranu taky musím uznat , že před deseti dvanácti lety jsem na toto měla ne úplně jiný , ale přesto trochu odlišný názor , který se věkem a okolnostmi a zkušenostmi upravil do této podoby - nehodnotím kvality člověka (muže) podle toho jestli strká svůj pohlavní úd bezvýhradně a pouze do jedné a té stejné vaginy , přiřazené mu k tomuto účelu (pro ženy platí , že si nechává strkat ...) , protože jsem bytostně přesvědčená , že jsou mnohem vyšší , hodnotnější charakterové vlastnosti .
A samozřejmě se tím nesnažím nikomu nic vnutit , jen bych asi chtěla suše konstatovat - vy mravokárci , pro něž je věrnost středobodem všeho se jednou (třeba) budete hodně divit .
«
Poslední změna: 23. Duben 2008, 16:56:18 od barbarela.trust
»
Zaznamenáno
Richard
Pohlaví:
Věk: 21
Město: FC Boby Brno
«
Odpověď #19 kdy:
23. Duben 2008, 19:23:16 »
mě ta soutěž příde jak špatně zahranej scénář
...
a někdy jen ano
/
ne na odpověď nestačí
...
navíc američani maj jinou mentalitu než my
souhlasim s augim že pokud má člověk nastavený že nevěra je špatná
...
tak se s tim musí umět poprat
...
a ne že si odlehčí svoje svědomí tim že pude s pravdou ven
souhlasim taky s barbarelou
...
že některý věci člověk prostě nepotřebuje vědět
proč bych měl babičce na otázku
"
sem tlustá
"
odpovídat
...
"
jo seš jak bečka
"
nebo kamarádce
...
"
to sem fakt tak škaredá
"
...
"
no to teda seš
"
tohle se sice netýkalo morálky
...
ale lež je někdy jediný dobrý řešení
Zaznamenáno
Avaranger
Pohlaví:
«
Odpověď #20 kdy:
24. Duben 2008, 10:19:05 »
Nevim jak u tebe, ale u mě vždycky veškerá má frustrace vycházela z mylných informací podávaných mi mým okolím (většinou ve formě milosrdné lži). KDyž sem byl menší, tak se jednalo o zbytečné a nadměrné nadhodnocování mé osoby (asi za účelem zvýšení sebevědomí) a následně v pozdějším věku naopak zbytečným podhodnocováním mých shopností a charakteru.
Pro mě tady milosrdná lež = jádro pudla. KDyby pravda byla obecný standart, tak bys řek babičce, že je jak bečka - a nebyl bys sám - a ona by se třeba zamyslela a začala jíst zdravěji a neumřela na infarkt hned, ale přirozenou smrtí za pár let. A podobně u kamarádek - kdyby opravdu věděli, že jsou ošklivé, tak se neptají. Ony jen chtějí slyšet, že jsou krásné a úžasné, aby neměli poci, že si to nalhávají
Zaznamenáno
Upozornění:
Já
|
Richard
Pohlaví:
Věk: 21
Město: FC Boby Brno
«
Odpověď #21 kdy:
24. Duben 2008, 16:35:55 »
já sem na názor druhých nikdy moc nedával
babičce je jedno jesi doopravdy je nebo neni tlustá
...
jen by ráda slyšela že neni
...
nic víc
stejně tak ta kamarádka
...
se tě ptá s nadějí že to neni tak hrozný
...
a ty bys jí jako odpálil s tim že je hnusná
[
kdyby v tvých očích byla
]
......
já bych neměl nic proti
...
jen mi vysvětli k čemu jí tim pomůžeš
Zaznamenáno
Avaranger
Pohlaví:
«
Odpověď #22 kdy:
24. Duben 2008, 18:17:54 »
Je to jako s klukama, co se ve 20ti proberou a zjistí, že maj problém s holkama - prostě jim tak dlouho řikali, že "na to mají čas" (což není pravda a je to jen milosrdná lež, aby jin nemuseli řikat, že tak, jak na tom sou žádnou holku mít jen tak nebudou) až tomu sami uvěřili a probudili se když už je skoro pozdě.
To, že by jim to řekli hned, by jim sice nijak nepomohlo, ale nedostali by se do stavu, kdy marnili zbytečně čas.
A to, že jsi nikdy na názory druhých nkdy moc nedával, to je kravina. Jen teď seš někde jinde a si "děsně nad věcí". Každej si něco bere z názorů druhých - minimálně v dospívání - formuje tě společnost.
Zaznamenáno
Upozornění:
Já
|
L1ST3r
Pohlaví:
Věk: 18
Město: někde u Prostějova
«
Odpověď #23 kdy:
24. Duben 2008, 19:54:14 »
to taky znám že někdo říka nespechej to přijde samoalenepříjde!!!! a říkám to každymu komu někdo tohle řekl že to neni vubec pravda člověk se musí snažit!!! samo od seme nikdy nic nepřijde!!!
Zaznamenáno
hustejdym
태권도를 사랑해요
Pohlaví:
Věk: 29
Město: Prágl
«
Odpověď #24 kdy:
24. Duben 2008, 23:31:34 »
Ava: Pokud jde o sex, tak do 20 určitě "na to mají čas". Ale komunikovat s holkama se přece můžou naučit i bez toho
Zaznamenáno
Nemusíme věci pochopit, stačí je přijmout.
Stran:
[
1
]
2
Vše
« předchozí
další »
Skočit na:
Prosím vyber cíl:
-----------------------------
Pravidla fóra