0254 - o sobe

Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
30. Srpen 2008, 02:32:26

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:     Pokročilé vyhledávání
JSI TU NOVÝ?
Nezapomeň si přečíst pravidla tohoto fóra!
39 947 příspěvků v 1 732 témat od 1 695 uživatelů
Nejnovější uživatel: :P
* Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
+  forum.QARK.net
|-+  Pokecání
| |-+  O Vás (Moderátoři: LordAli, kvarkopako)
| | |-+  0254 - o sobe
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 [2] 3 4 5  Vše Tisk
Autor Téma: 0254 - o sobe  (Přečteno 5833 krát)
0254

Radioactive for fun

Pohlaví: Mužské
Věk: 23
Město: praha

Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 03. Duben 2008, 08:07:03 »

ad psychiatr - nevim jestli clovek jen tak sam muze jit k psychiatrovi, nicmene k psychologovi chodim - coz je ale zase vec typu: "neni to na me skoda penez a casu? protze si nemyslim ze to k necemu muze byt"

ad "nechci"
ani nechci jit na vojnu, pit jako otec, jet na eramuzs, sedavat na lavicce v parku,  atd. atd.
protoze neverim ze by to nekam vedlo
chci se zmenit, napravit, a chci byt dobry plnohodnotny clovek, ale neverim tomu ze to zvladnu jakoukoli cestou kterou sem si zatim predstavil nebo ktera mi byla porazena.

Kdyz rikate ze to neni o schopnostech ale o vuli - tak dobre treba je - ale potom to funguje takhle:
nemam dost silnou vuli (ale tu taky jen tak nekde nevezmu). Predpokladejme ze bych se uz treba prez svuj strach, lenost, nejsitotu a nerozhodnost rozhodl ze se prekonam a udelam neco za co bych na sebe mohl byt hrdy (tzn. dostal se do nejake stresove situace kterou bych musel resit), tak i kdyz bych tu vuli treba pro ten okamzik rozhodnuti mel a myslel si ze mi vydrzi tak by diky tomu ze neni dost silna v te krizove situaci proste selhala, tlak a vnitrni pud by prevazil a moje vule by byla zlomena a ja bych se vzdal, otocil a utikal pric - (tak to casto probiha kdyz jdu treba nekam do spolecnosti).

Clovek neni vylozene zvire, ale ani neco kvalitativne jineho - pokud se v nem vypracuje pavlovovsky reflex bat se spolecnosti, zavislost na necem nebo kde co podobneho, tak funguje i prez jeho racionalni mysleni - stejne jako zvire bude utikat pred ohnem. Nejaka predchozi vule, racionalni plan na sebenapravu pozbyvaji smysl v okamziku kdy podvedomy strach/odpor/reflex prevazi nad myslenim protze clovek pak premyslet racionalne prestane. Zavislost na drogach se taky skoro nikdy nevyleci jen tak z vule prestat. Muj strach ze nebezpeci spoleceskeho opovrzeni a ze zodpovednosti je podobneho charakteru.

Ja umim ovladat pouze sve racionalni uvazovani (nebo ani to ne - ono ovlada me - co si mozek uvedomi / vymysli tomu pak verim), v zadnem pripade pak nejakou vuli, city, reflexy a podobne.
Zaznamenáno

Tento princip je natolik obecny, ze jakekoli jeho konkretni pouziti je zhola nemozne
---- 0254 o sobe ----- http://forum.qark.net/hovadiny/0254-o-sobe-t1948.0.html
larry flint

Věk: 24
Město: jak kdy, obvykle na lince Praha Brno

Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 03. Duben 2008, 10:15:14 »

to je zoufaly, pateticky a ubohy .... my uz sme se nejednou do sporu dostali, takze vis, co si o tobe myslim, ale presto jeste jednou> zijes  ve svych predstavach, marnis cas a zivot. Kdybys umrel, nikdo si za par dni nevzpomene, zes tu kdy by. Nezijes, jen si predstavujes jaky by to bylo kdybys zil. Jsi naprosto neproduktivni a jednou budes jen na obtiz.
Vule je neco, co si pestujeme prekonavanim prekazek a dosahovanim cilu. Ty ze sve pohodlnosti neobetujes nic. Predpokladam, ze si mazanek a jedinacek, ktereho maminka strezila jako oko v hlave a asi po tobe ani nikdy nechtela, abys umyl nadobi nebo dosel nakoupit. A ty mas jeste tu drzost, ze svadis svoji pokurv..ou osobnost na jeji vychovu.
Spoustou odbornych slov tu hodnotis situace, do kterych ses nikdy nedostal a ani nedostanes, protoze ses typickej neschopnej pecival.
ty ani nechces radu, vid? kdyz ti tu nekdo radi, tak mas plnou pusu vymluv proc to nejde a misto toho, abys konecne neco delal, tak akorat knouras, ze to nema smysl a ze se nejdriv musis zmenit, abys mohl neco delat. Jenze bez tve osobni ucasti se jaksi nic nepohne k lepsimu.
A k tem tvym sebevrazednym myslenkam ...ale prosim tebe, komu to tu nakecavas? vzdyt ty bys nebyl schopen ani toho.
Zaznamenáno

nekdy jsou vyznamy schovany, snadno je neslysis. ten, kdo to ma v hlave srovnany, hleda, hleda... mej oci otevreny, usi otevreny, srdce otevreny ze vsech stran
D9

Věk: 19

Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 03. Duben 2008, 10:35:39 »

Tady je hlavně vidět, že lidi, co se 0254 snaží radit, tomu vůbec nerozumí, protože tohle jsou rady, který vidíte všude a nikdy nic nezmění... (jemu nepomůže, když mu budete říkat, jak je neschopnej a ubohej, opravdu tohle mu říkat nemusíte, protože si to i tak myslí, přestože to neni pravda)

Takže jelikož jsem taky dřív procházel těžkýma depresema a na sebevraždu jsem myslel pořád, tak vim uplně přesně čim prochází a to hlavní, co si musí všichni uvědomit, je, že když jste v těchhle stavech, tak vám může kdokoliv říkat cokoliv, ale stejně věříte jen tomu, co si říkáte vy, ani nevíte proč, ale prostě věříte nejvíc svejm myšlenkám a názorům a ty ostatní vás zajímají minimálně nebo vůbec... Chcete, aby to byla pravda, to, co vám říkají ostatní, když se vám snaží pomoct, ale nevěříte tomu a nejde tomu prostě věřit, přestože si to přejete...

0254: ted pro tebe: zkus antidepresiva... všechny, až na Třezalku, jsou na předpis, jestli máš možnost nechat si je napsat od toho psychologa nebo od někoho, tak ať ti nějaký napíše (nejspíš ti napíše Neurol, ten funguje), ale Třezalka je přírodní a funguje taky a můžeš si jí koupit sám v lékárně (cena je něco kolem 160,- / 90 tablet) a kup si i třezalkovej čaj a občas si ho udělej.... Vyřeší to jeden tvůj problém a tim jsou deprese (ono to fakt funguje hned! taky mě to překvapilo, neni to škoda "času a peněz" protože to opravdu funguje, poznáš to), ale nečekej víc... tj to, že nebudeš mít deprese, nevyřeší problémy, kvůli kterym je máš, ale je to základ... když nebudeš mít depresi, budeš schopen víc fungovat jako normální člověk a budeš se moci naplno věnovat ostatním věcem, to mluvim z vlastních zkušeností!... navíc, když nebudeš mít deprese, tak tě to trošku i přinutí začít něco dělat, protože deprese funguje vlastně jako určitý zvrhlý "řešení" problémů (prostě "máš problém? utop ho v depce") a když deprese nebudeš mít (a to opravdu nebudeš, protože to FAKT FUNGUJE!), tak už pro ty problémy nebudeš mít tohle rádoby řešení a tim pádem se zkrátka začneš (ať budeš chtít nebo ne) měnit... u mě to přesně takhle fungovalo...

další rada: nebuď sám!! nikdy! buď s lidma i kdyby jsi tam měl celou dobu mlčet... nebo si kup aspoň zvíře, i to trochu pomáhá, protože máš ten pocit života blízko sebe, což potřebuješ... (jestli už zvíře máš, tak si zkus ten život víc uvědomovat)

Uvědom si, že TY jsi nejdůležitější! Celej svět se točí jen kolem TEBE! Ty lidi, co vidíš všude venku na ulicích... to je jenom komparz... měj kontrolu nad tim vším... nad tím, co děláš, co říkáš, jakej jsi, i co se děje kolem tebe, protože nikdo jinej to neovládá, jenom ty!! JSI dobrý! a já ti fandim! jsou tu lidi, který zajímáš a kterým na tobě záleží, i když ti třeba přijde, že to dávají málo najevo... jsou tu lidi, který budeš zajímat, až jim ukážeš, jakej jsi! protože ve skutečnosti jsi jinej, protože chceš bejt jinej, jsi lepší, protože chceš bejt lepší a to přece ovládáš jen ty, nikdo jinej...
Zaznamenáno

9 z 10ti žen se nemůže mýlit...
Richard
**

Věk: 21
Město: FC Boby Brno

Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 03. Duben 2008, 14:30:09 »

Uvědom si, že TY jsi nejdůležitější! Celej svět se točí jen kolem TEBE!

a podle tebe si to nemyslí?...podle mě je tim posedlej
Zaznamenáno
D9

Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 03. Duben 2008, 14:57:53 »

podle tebe no... :///
Zaznamenáno

0254

Radioactive for fun

Zobrazit profil
« Odpověď #30 kdy: 03. Duben 2008, 18:39:02 »

larry flint > tentokrat se rozhodne do sporu nedostaneme, mas uplnou pravdu ve vsem co si napsala. Pokud jsme se predtim do sporu dostali rozhodne to bylo na jine tema nez ze bys mi neco vytykala a ja bych se hajil.

D9 > vystihl si to dost presne,
ale s tema antidepresivama - me nepripada ze bych mel depku nejak nemistne casto - jako sice je to tak ob den - ale je to vzdy nejake nastvani / znechuceni ze sebe a tak podminene necim konkretnim - prijde mi to jako proste spravna a spravedliva depka. Nemyslim si ze to je plnohodnotna diagnotizovatelna deprese. I kdyz je asi hodne trefne to ze "máš problém? utop ho v depce" - asi to tak presne delam. Ale zase antidepresiva mi prijdou jako takova hrozne necestna vec, vzdyt sou to v podstate drogy. Skoro si myslim ze bych depky vubec mit nemusel kdybych si proste rekl ze to k nicemu neni - protze ja si vetsinou rikam "ted by bylo spravne mit poradnou depku" a jeste ju schavlne v podstate vedomne prizivuju. Takze - skusim nemit deprese bez antidepresiv (zatim) ........ nikdy mi to ale neprislo moc dulezite - protze jak rikas nemit depresi neznamena vyresit problemy, tak sem to bral spise tak ze musim mit depku aby me neco burcovalo snazit se tech problemu zbavit.

ad nebud sam - to se tezko realizuje, kdyz jsou mnou vsichni otraveni. Na druhou stranu - je to jednoznacna odpoved na otakzu kterou casto resim - kdyz me nekdo nekam pozve - jit tam, nebo se vymluvit (protoze kdyz nekam jdu tak mam pak depku z toho jak sem se tam hrozne choval) - takze ty myslis ze to stoji i za to mit depku a presvedcit dalsi lidi o tom jaky sem hrozny clovek (kteri by se to dozvedet jinak nemuseli - kdybych tam nesel)?

Citace
Uvědom si, že TY jsi nejdůležitější! Celej svět se točí jen kolem TEBE! Ty lidi, co vidíš všude venku na ulicích... to je jenom komparz... |...|.. jsou tu lidi, který zajímáš a kterým na tobě záleží, i když ti třeba přijde, že to dávají málo najevo...
asi tak - Richrad ma pravdu ze dycky jsem vnimal okoli tak ze "je to jenom komparz". To sem prave myslel ze me z valne casti dostalo tam kde sem.
Jinak s tim ze jsou lidi kterym na me zalezi - prave ze prekvapive docela i jsou, ale ubivaji - a ja se prave bojim toho ze nezastavitelne vychazi na jevo jak sem vadny a beznadejny ze do me nema smysl zadny zajem investovat - tzn. ze vsechny zklamu a uplne se na me vykaslou a chcipnu jako ten nejhorsi bezdomovec nehlede na to ze sem mel vsechny predpoklady byt normalni (mozna i nadprumerny) clovek.
Nebo jeste hure ze do me budou porad investovat a ja se budu porad zhorsovat a marit tak ne jenom svuj ale i cizi zivot.

ad myslenky na sebevrazdu - to ste se zas neceho chitli. Myslim ze o sebevrazde uvazuje kde kdo - a je to zbytecne tabuizovane. Ja o tom stejne jako o vsem uvazuju dost hypoteticky - presne jak rika llarry flint - sem moc velka sracka na to abych se k necemu tak zodpovednemu odhodlal - nikdy bych si nebyl jisty jestli to fakt stoji zato - i jsem se to snazil napsat aby to tak vyznelo.
Ja vubec o vetsine veci uvazuju jen hypoteticky, jsem chemik/fyzik pro ktereho jsou atomy kulicky na monitoru, a stejne tak je pro me i zivot vec kterou sem videl ve filmu, nekdo mi o ni vypravel, nebo sem o ni cetl, a jen si predstavuju jak by asi mohla vypadat a fungovat.
Zaznamenáno

Tento princip je natolik obecny, ze jakekoli jeho konkretni pouziti je zhola nemozne
D9

Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 03. Duben 2008, 19:33:02 »

ale s tema antidepresivama - me nepripada ze bych mel depku nejak nemistne casto - jako sice je to tak ob den - ale je to vzdy nejake nastvani / znechuceni ze sebe a tak podminene necim konkretnim - prijde mi to jako proste spravna a spravedliva depka
Právě že žádná neni spravedlivá, musíš si uvědomit, že správné a normální je jí nemít... jinak obden je docela často, tak jsem to měl taky, později i každý den a vždycky večer jsem v depce usínal... ty antidepresiva fungujou a zrovna tu Třezalku můžu doporučit... neni žádný problém brát to 2x denně (klidně i 1x, ať ti to balení vydrží dýl, protože to funguje i po jedný tabletě, nebo mě to aspoň tak přišlo) a budeš se najednou divit, jak je zvláštní, že jdeš normálně spát a nemáš depresi... a je to lepší pocit, věř mi... jinak já si taky myslel, že to, co mam, neni diagnotizovatelna deprese, ale byla a dost silná... přečti si příznaky na http://www.deprese.com/deprese.php?&content=2 (já osobně jsem trpěl všema až na nezájem o sexualní život Úsměv, je možný, že jsi na tom líp)...

protze ja si vetsinou rikam "ted by bylo spravne mit poradnou depku" a jeste ju schavlne v podstate vedomne prizivuju
Člověče to je fakt divný vidět někoho, kdo to má uplně stejně Šťastný přesně tohle jsem dělal taky... jakoby jsem si tu depresi vědomě připouštěl, nebránil jsem se jí ani trochu

kdyz me nekdo nekam pozve - jit tam, nebo se vymluvit (protoze kdyz nekam jdu tak mam pak depku z toho jak sem se tam hrozne choval) - takze ty myslis ze to stoji i za to mit depku a presvedcit dalsi lidi o tom jaky sem hrozny clovek
Musim to znova opakovat: TY určuješ, jakej budeš, a už samotnej fakt, že nechceš bejt hroznej člověk, znamená, že nejsi hroznej člověk!!

Jinak s tim ze jsou lidi kterym na me zalezi - prave ze prekvapive docela i jsou, ale ubivaji - a ja se prave bojim toho ze nezastavitelne vychazi na jevo jak sem vadny a beznadejny ze do me nema smysl zadny zajem investovat
Musíš lidem dovolit, aby ti pomohli. Nebránit se tomu... já jsem dlouho měl kolem sebe lidi, kteří o mých stavech věděli a chtěli mi pomoct a já jsem je neustále odbíjel s tim, že to nemá cenu, že jsem beznadějnej a tu pomoc jsem skoro ignoroval a neustále jsem jim vyvracel všechno pozitivní, co o mě říkali s tim, že to neni pravda... ale ona to skutečně byla pravda, jen jsem si to nepřipouštěl... nepřipouštěl jsem si, že jsem v něčem dobrej, že jsem lepší než ostatní, ale opravdu jsem byl dobrej a lepší!... s timhle přístupem, co jsem měl, jsem taky pár lidí od sebe odehnal, ale zase se ke mě všichni rádi vrátili, když jsem jim řekl, že mi skutečně pomohli a že jim děkuju...

EDIT: a mimochodem... když tě ty lidi někam zvou, abys šel s nima, tak to je jasnej důkaz toho, že tě tam mít chtěj, protože jinak se lidi nezvou, věř mi...
« Poslední změna: 03. Duben 2008, 19:54:15 od D9 » Zaznamenáno

0254

Radioactive for fun

Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 03. Duben 2008, 20:40:29 »

no, me k tomu napada ze na tom asi nejsem az tak spatne, spise ze sem na tom trochu podprumerne a protze se stim nechci smirit a vubec nevim jak zajistit aby to fungovalo uplne, tak to hodne prehanim ve vylevech o tom jak az je to hrozne.

protze kdyz si vezmu kam bych se dostal, po tom o cem ty ted pises - tak bych se proste jen odrzzil odedna. No ja ale na dne jeste nejsem - sece uz se tam vidim, ale asi sem jenom kousek podhladinou a hned sickuju jak sem na dne.

protze ty si se treba dostal z depresi a z tetalniho sebepohrdani. - Ale zajistilo ti to ze si zacal automaticky zvladat to kvuli cemu si ty deprese a sebepohrdani predtim mel?
Myslim tim pred tim nez si si na to nabalil jeste vlastni prehaneni. Protoze me to prijde tak ze podle tvojich rad bych se zbavil toho prehaneni, ale zase bych byl tam kde sem byl pred treba 10-ti lety - jasne ze bych na tom byl lip - ale porad bych byl nespolecensky clovek a podobne - nebyl bych uz nespolecesnky clovek ktery se kvuli tomu chce vykaslat na vsechno ostatni. Ale me porad jeste pripada jako stezejni problem to ze jsetli se nestanu spolecensky tak je stejne vsechno nahovno.
Zaznamenáno

Kiruy

Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 03. Duben 2008, 21:28:55 »

ad "nechci"
ani nechci jit na vojnu, pit jako otec, jet na eramuzs, sedavat na lavicce v parku,  atd. atd.
protoze neverim ze by to nekam vedlo

V tomto děláš největší chybu. Určitě znáš efekt motýlích křídel, jeden ze základních principů teorie chaosu. život je úžasný a zároveň strašlivý v tom, že nikdy nevíš, co ti přinese, nikdy nevíš, jaké důsledky může mít tvé nepatrné rozhodnutí v budoucnosti. I sebemenší prkotina může, a nejen může, ale i to dělá, změnit zcela cestu, kterou se ubíráš.
Zkusím malý smyšlený příklad.
Uvidíš holku, otočíš se za ní, a narazíš do lampy. Nic se ti nestane, pouze seš lehce otřesen. Jdeš v pohodě dál svoji cestou dorazíš do školy, děláš práci. Začne tě bolet z vypětí trochu hlava, budeš to ignorovat, ovšem bolest se bude zhoršovat. Nakonec se rozhodneš, že radši půjdeš domů, v pohodě se sbalíš a jdeš. Na čerstvém vzduchu se ti udělá zase líp, najednou nechceš ztratit celý den kvůli tak malé bolesti hlavy. Otočíš se a zamyšlen vstoupíš do silnice. Náraz, pád na zem, evidentně jsi to přežil a až na pár škrábanců na ruce ti nic není. Z vozu vystoupí řidička, nabízí zavolání sanitky či alespoň odvoz kam chceš. Odmítáš sanitku i odvoz, jdeš dále, rozhodneš se zajít alespoň do města. Nedaleko od tvého cíle tě zastavují turisté, starší pár, chtějí vědět, jak se někam dostat. Pomůžeš, co nejlépe to jde, dáš se s nimi chvíli do řeči, působí vcelku sympaticky. padne i do oka knihkupectví, vlastně sis nekoupil dlouho žádnou knihu. A hned ve dveřích se s Ní srazíš, pokud jsi dneska neměl na srážky štěstí, tak teď právě máš. Tvých několik centimetrů a kilo navíc učinily z tohoto kontaktu jednostranou záležitost. Pomalu nic necítíš, ovšem slečna se válí na zemi, všechny knihy, co měla v rukách se rozsypaly po zemi. Nevypadá to tak zle, ovšem nové ty knihy už nejsou. je ti trapně, omlouváš se, ona zase, že se takřkla nic nestalo. Jen tak ze slušnosti ji pozveš na kávu, k tvému menšímu úžasu neodmítne, prohlídneš si ji trochu pozorněji, někoho ti připomíná. Není to náhodou ta slečna, za níž ses ráno ohlédl?

Netvrdím, že by ses měl nechat srážet autem, ohlížet se po slečnách a zároveň vrážet do lamp, hokejově srážet slečny ve vchodu do knihkupectví. Nikdy nevíš, jakým způsobem se daná událost projeví ve dni či v celém životě. To, že bys jel na Erasmus ti určitě život změnilo. K lepšímu, k horšímu? To ví asi jen Bůh.
Zaznamenáno
0254

Radioactive for fun

Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 03. Duben 2008, 23:41:42 »

moc hezky scenar  Šťastný
-ale s teorii chaosu moc spolecneho nema - ta je o tom ze system skonci pro siroke spektrum vstupu (toho co udelas) v velice pavdepodobne mnozine vzajemne svazanych koncu kterou muzes urcit ale neurcis ktery konec z tech pravdepodobnych to zrovna bude. Nemyslim si ze tva povidka by patrila mezi ty velmi pravdepodobne  Mrkající

a pokud bys vzal jako tu mnozinu vsechny moznosti - pak to taky nebude moc dobre - spolecnost neni stochasticka - vsichni se zuby nechty snazi byt pobliz toho nejlepsiho mozneho - a vsichni tam taky priblizne jsou - i ja (i kdyz na okraji). Hodit nahodne kostkou do celeho prostoru vsech moznosti - to je cesta do entropickych pekel - je mnohem vice moznosti jak muzou byt veci spatne nez dobre - protoze lidi maji proste hodne vysoky standard toho co je normalni.

EDIT: - no zase uz tu rozvijim vedecko-filozoficke uvahy misto toho abych se zabyval necim praktickym  Kroutící očima
Zaznamenáno

Richard
**

Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 03. Duben 2008, 23:56:03 »

to mi připomělo...jesi si viděl jak běžela reklama kde lidi jakoby viděli v jakym stavu sou jejich srdíčka...tak na konci borec mohl jet po eskalátoru [jako vždy...jednoduší]...ale kouknul na svý srdíčko a vyběh schody který byly vedle...i malá změna atd...

tak si tam představ sebe se svym společenskym životem...a buď budeš dál řešit to proč nejseš společenskej a jak to změnit...a nebo pudeš třeba pařit

tvůj problém je že se až moc zajímáš jak se cítíš ty sám...co si o tobě asi ostatní myslí...taky to může být tim že neumíš přijmout srandu...že se zbytečně pohoršuješ atd atd...na tom zapracuj

pokud se nebudeš zajímat o společnost...tak ani ona o tebe [viz kokotina podle tebe sednout si v parku a pozorovat okolí...]...takže nauč se zajímat se o druhý......aby jak se máš nebyla jen zdvořilá fráze...ale abys to myslel vážně

jakmile ukážeš ostatnim že ti nejsou lhostejní a že je respektuješ [i s jejich zájmama jako fotbal atd] tak se budou chovat stejně k tobě [a o to ti myslim de]

Zaznamenáno
0254

Radioactive for fun

Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 04. Duben 2008, 08:42:36 »

jako snazim se to dealt (zajimat se) ale od srdce to fakt nejde, nevim jak udelat aby to od srdce slo.
ad sranda - to zalezi na zvyku/rozcvicce - drive sem zas takovy morous nebyl, ale asi je pochopitelne ze cim vice se izoluju od spolecnosti tim mene sem srande pristupny.
reklamu sem nevidel, na TV se skoro nedivam
ad jit parit - jo tak samozdrejme ze by to bylo idealni, problem je ze v mem pripade to neni jit parit, ale "jit premyslet o tom jak se dotat do nalady do hlucneho stresujiciho prostredi", me to prostredi fakt spontalne k tomu abych se bavil neprimeje, spise naopak viz. izolace.
--sorry zase placam o tom jak se citim, ale tak ja nevim co muzu delat na parbe kdyz se tam citim blbe prijde mi to dost jako paradox.
Zaznamenáno

Aldamir
**

Město: Praha

Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 04. Duben 2008, 13:28:51 »

Uff, to je teda síla... sem se dlouho vyhejbal tomu číst tohle téma a vim proč... nikdy sem nečet nic víc depkoidního a rezignovanýho a já sám si v tuhle chvíli připadá jako děsně v pohodě člověk...

nečet sem to úplně všechno, tak kdybych se po někom opakoval, tak sorry... jen přihodim pár rad od člověka, co je taky tak trochu asociál...

1) naslouchej - připadá mi, že vlivem soustavného sebevzdělávání si došel k názoru, že seš natolik geniální, že jedině tvůj názor je správnej a všechny ostatní odmítáš apriori, což je špatně. Tím nechci říct, že všechno, co ti tu lidi raděj, je správný, to ani zdaleka, ale i když je to třeba blbost, tak stojí za to se nad tim aspoň zamyslet

2) pokud si to ještě neudělal, tak se odstřihni od rodiny, přestěhuj se a postav se na vlastní nohy - nic ti nedá víc než tohle. Zaprvý nutnost postarat se sám o sebe, abys nechcípnul hlady, z tebe udělá plnohodnotnýho a SCHOPNÝHO člověka, což je významný plus. Zadruhý se díky tomu dostaneš do jinýho sociálního prostředí, budeš potkávat jiný lidi a dostaneš druhou šanci socializovat se. Nový prostředí, který tě nezná, se na tebe nebude díky tomu koukat špatně a bude jen na tobě, jakou stopu v novejch lidech zanecháš... a když by nešlo tohle, tak i ten Erasmus je super...

3) dovolim si citát z Bible: "Věř a víra tvá tě uzdraví" - pokud nebudeš věřit tomu, že se sebou něco uděláš, tak se sebou nic neuděláš... Ve chvíli, kdy 90% možností odmítneš, protože jim nevěříš a zbylejch 10% proto, že nechápeš, k čemu by ti to bylo, tak asi opravdu žádná cesta neexistuje

4) shoď ze sebe masku hyperintelektuála - jestli je tvůj psanej projev podobnej jako mluvenej, tak to potěš koště a nediv se, že mezi lidi nezapadáš. Příště, až půjdeš do hospody, neotravuj si život tím, že se budeš pokoušet zapojit do konverzace, buď zticha a poslouchej, jakým způsobem komunikujou ostatní... postupně se zapojuj a zlepšuj vlastní komunikaci...

5) přestaň číst! - jestli nechceš bejt pošahanej věděc (což jak sem pochopil nechceš), zavři knížky do komory nebo je obřadně spal na hranici, radši si kup noviny a nějakej ten časopis, abys zjistil, jaká je realita kolem tebe. A taky začni něco dělat, ať už sport nebo jakoukoliv jinou činnost, která ti zabije čas, kterej jinak trávíš knížkama a která tě taky dostane mezi lidi...

6) shoď ego - kombinace egoistickýho arogantního depresisty, to sem fakt ještě neviděl... Na lidi, co ti tu radili vojnu se vybodni, to by tě jedině ještě víc odrovnalo, ona stačí i úplně obyčejná práce. Tam nejenže zlepšíš sociální komunikaci a získáš nový vazby, ale taky se naučíš poslouchat. Mě se totiž zdá, že si pleteš nedostatek respektu s pohrdáním. Uvědom si, že neni jedinej člověk, kterej nepotřebuje respektovat nikoho jinýho. To, že nejseš podlejzavej bezpáteřní slizoun, to je super, ale kolem tebe vždycky budou lidi, který respektovat prostě musíš, ať už jsou to rodiče, šéf v práci......

7) běž k psychologovi - tvoje problémy krutě přesahujou zaměření tohodle fóra, to už nejsou problémy s navazováním partnerskejch vztahů, to jsou problémy se sebeutvářením a životem ve společnosti...

Klidně si mysli, že všechno, co sem tu napsal, jsou hovadiny, ale aspoň to zkus... minimálně to poslední, protože nejspíš už jen odborná pomoc tě posune dál...
« Poslední změna: 04. Duben 2008, 13:32:18 od Aldamir » Zaznamenáno

Nic není samo o sobě dobré nebo špatné, záleží na tom, co si o tom myslíme. (William Shakespeare)
noghri

deadly assassin ;)

Pohlaví: Ženské
Věk: 25
Město: Honoghr

Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 04. Duben 2008, 14:15:35 »

hehe aldo... tak tady jsi kazdym slovem trefil do cerneho.  Potlesk Potlesk Potlesk
Zaznamenáno

Jen stekam, nekousu...
D9

Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 04. Duben 2008, 14:56:10 »

Každopádně něco udělat musíš... vždyť si sám dost dobře uvědomuješ, že ti to takhle nevyhovuje, takže je jedno, co uděláš, ale musíš zkrátka něco změnit nebo zkusit něco, co ti tu někdo radí... ad tvoje "vždycky to tak bude": ano bude, pokud s tim nic neuděláš... samo od sebe se to opravdu jentak nezlepší nebo nezmění... tvůj základní problém už je vidět i na tomhle fóru a to je fakt, že naprosto všechno popíráš a odmítáš, všemu, co v tomhle topicu někdo napsal, oponuješ... proč? neviděl jsem tě ani jednou napsat třeba: "ok, souhlas" nebo "dobře, zkusim to"... jen samý: "ale tohle nebude fungovat, protože xxx", "tohle nezvládnu", "tohle nemá cenu", "ne", "ne", "ne"... vůbec nic nepřipouštíš... musíš si připustit, že na světě existujou i pozitivní věci a nemusíš ani chodit nijak daleko, stačí začít u sebe... udělat sebe pozitivním... to, jak píšeš, že nemáš rád tu atmosféru, nerad paříš atd... zajímá mě, chceš ty se vůbec změnit? chceš vůbec bejt společenskej, ale jen ti to nejde a nebo zkrátka prostě nechceš bejt společenskej a ve skutečnosti chceš jen být sám a mít svůj klid? uvědom si, co vlastně chceš, protože z tohohle všeho to vypadá, že vlastně vůbec nechceš bejt jinej.
Zaznamenáno

0254

Radioactive for fun

Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 04. Duben 2008, 22:17:28 »

Aldamir
ad 1)Ze mam namitky neni o tom ze si myslim ze sem genialni, vubec ne. Prijde mi nesmyslne neco odkyvat a neprobrat to co je mi v tom nejasne. Je mi lito ze to tak vypada, rozhodne to tak ja sam nevnimam/nemyslim.

ad 2)Jo, to si taky myslim, (a fakt to neni poprve kdy tu s nekym souhlasim)  Mrkající , vlastne to byl jeden z podstatnych duvodu proc jsem sel studovat do prahy - jenomze to selhalo na tom ze v praze nemam nic co by mi rodinu nahrazovalo, naopak.

ad 4)I kdyz je to presne takova maska jak rikas, je prirostla - nedelam to schvalne.

ad 5)To by ze me nic nezbylo, je to to jedine co na me ma jeste hodnotu, fakt se toho nebudu honem jen tak zbavovat bez nahrady.

Citace
Klidně si mysli, že všechno, co sem tu napsal, jsou hovadiny, ale aspoň to zkus
To si ja ale o nicem co mi kdo rika nemyslim, a fakt mi vadi ze to tak vyzni (proste chyba v mych komunikacnich schopnostech)

D9> Tak s tebou sem souhlasil teda fakt hodnekrat, nekecej ze ne, a vzal si dost veci k srdci - napr.
-kdyz sem ted mohl mit depku rekl sem si ze nebudu, a nemam
-snazil sem se pozorovat lidi v metru
-donesl sem nejake starence domu nakup
-kdyz chtela spoluzacka nekam jit, nebo se divat na film tak sem sni sel a dival se na film
-snazim se delat vic do skoly (i kdyz stim aldamir nesouhlasi) abych neco delal a nelelkoval
-postavil sem se aktivne k viletu ktery spoluzacka organizuje
-snazil sem se na kazdeho s kym sem se dnes bavil pusobit tak aby mel doboru naladu
Citace
to, jak píšeš, že nemáš rád tu atmosféru, nerad paříš atd... zajímá mě, chceš ty se vůbec změnit?
chcu - chtel bych, abych mel rad tu atmosferu a rad paril - dokonce - rad bych i paril (hrozne se mi to v principu libi kdyz vidim jak to lidem jde) - jen me to v realu hrozne nici a stresuje kdyz tam skutecne sem a mel bych se zacit bavit ale nezacinam (uz sem to ale asi popisoval vicekrat)

- ale teda fakt nechcu kvuli necemu z toho prestavat s vedou/premyslenim jak navrhuje Aldamir (urcite ne nejpreve, mozna klidne spontalne potom -  kdyz me zacnou bavit parby tak ze pak zacnu kaslat na skolu tak budu asi rad  Úsměv ) - v soucasnosti je to to jedine co me drzi trochu nad vodou, a dela me to jeste cosi lepsim nez homelessi v Sherwoodu
Zaznamenáno

0254

Radioactive for fun

Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 04. Duben 2008, 22:41:06 »

ale fakt mi pripada zvlastni ze pusobim arogantnim dojmem, protoze ja si vetsinou pripadam jako male stene ktere se nemotorne snazi zapojit do deni ve smecce, jehoz podivne vyrazove prostredky a vzorce chovani vubec vybizeji k schovivavemu smichu
no a teda pokusy aplikovat ulitle deformovany mat-fyz formalizmus na to o cem mluvim je (asi podobne nemotorna) snaha vas pobavit / odlehcit tu depresivnost ktera z toho jinak cisi.
Zaznamenáno

Richard
**

Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 05. Duben 2008, 00:14:56 »

no ty píšeš jak moc seš v prdeli...ale vtipkovat a odlehčovat se ti chce...a to k sobě moc nejde...takže působíš jak působíš

jinak v tobě se asi pere ta spokojená pohodlná část...s tou která tuší že marníš život...bohužel ta první má v konečnym účtování zatim pořád navrch
Zaznamenáno
0254

Radioactive for fun

Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 05. Duben 2008, 23:42:37 »

Citace
jinak v tobě se asi pere ta spokojená pohodlná část...s tou která tuší že marníš život...bohužel ta první má v konečnym účtování zatim pořád navrch
ve me neni spokojena cast, jen pohodlna
ale jinak je to hlavne jak se snazim porad rict:
 - dost dobre vim co ne (co je na me spatne)
 - jen nejiste tusim co ano (co bych mel delat spravne)
 - a uz vubec nevim jak (jak uspesne delat (zvladnout) to co bych mel delat)
Zaznamenáno

Richard
**

Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 06. Duben 2008, 10:51:41 »

minimálně ve skrytu duše seš spokojenej...kdybys nebyl tak slovíčka jako nevim nebo nechci bys nepoužíval
a navíc kdyby v tobě ta spokojená část nebyla tak bys tu pohodlnou už dávno překnonal [prostě bys musel]

Zaznamenáno
0254

Radioactive for fun

Zobrazit profil
« Odpověď #45 kdy: 12. Duben 2008, 11:11:54 »

hmm, tak sem skousel byt v pohodne (nemet depku, vycitky)... prez tyden to jde, ale tedka o weekendu po 20hodinach bez kontaktu s jakymkoli clovekem sam na pokoji uz to na me zase jde Smutný(
Zaznamenáno

Richard
**

Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 12. Duben 2008, 12:44:24 »

to bude tim že chceš stavět střechu aniž bys měl vůbec dokončený základy
Zaznamenáno
0254

Radioactive for fun

Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 12. Duben 2008, 13:03:55 »

nevim co jsou podle tebe zaklady.
ja sem prave myslel ze zaklad je to nemit debilni naladu kvuli takovym nesmyslum jako ze zacne weekend a podobne
Zaznamenáno

0254

Radioactive for fun

Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: 12. Duben 2008, 13:45:02 »

dnesek probiha asi tak
@1:
- pustim pocitac, podivam se jestli na gridu dobehl vypocet
- vypnu pocitac, lehnu si a skusim neco cist a zjistim ze to de mimo me, myslim na uplne jine veci
- pustim pocitac, podivam se jestli dobehl vypocet, podivam se jestli nekdo neni na icq kdo by se se mnou bavil, ale nechci nikomu psat protze vim ze by nebylo o cem
- vypnu pocitac, zametu podlahu, umiju stul na bunkovni kuchince, vycistim si klavesnici
- pustim pocitac, podivam se na vypocet, podivam se na fora jestli nekdo neco nerekl v diskuzich kterych se ucastnim
- vypnu pocitac, vezmu si nejaky clanek, a skusim ho cist, usnu
- vzbudim se, sem otraveny, nejakou dobu se povaluju, protahuju, munu si vlasy, a divam se po pokoji jistli tam neni nejaka vec ktera by me inspirovala co delat
- pustim pocitac, zkontroluju vypocet, premyslim jestli neco nepsat do skoly, ale nechce se mi
- vypnu pocitac, jdu na balkon ale neni hezky odradi me to od toho abych sel ven, lehnu si a listuju nejakou ucebnici s odporem ze si to nekdy budu muset precist
- zapnu pocitac, zepatma se spoluzacky co deala (ona se me taky patava - je pravdepdobne ze nema co delat uplne stejne), rekne ze se po 10te diva na nejaky film
- vypnu pocitac, a cmaram si blbosti sci-fi letadla, tanky, polymerni molekuly, zenske siluety v pohybu ale z nudy toho moc dobreho neleze tak sem nastvany ...
- zapnu pocitac, prectu si rsska, na bonuswebu najdu zminku ze fallout 3 ma byt stilizovan podle nejakeho filmu, prohledam wikipedii a csfd po postapokaliptickych filmech, podivam se jestli se nedaji na koleji stahnout, jeden najdu ale nechce se mi na nej zrovna ted divat
- vypnu pocitac, jdu ven do lesa, uvazuju jestli se nestavit do obchdu ale jsem docela prejezeny, nevim co venku uz sem tu vsude byl, jdu spatky, pripadam si jakysi spinavy, jdu do koupeny, ale mam jeste suche vlasy od predchoziho sprechovani, tak si je nechu mit znova, tak se zase z koupelny vratim
 .... goto 1
« Poslední změna: 12. Duben 2008, 13:48:57 od 0254 » Zaznamenáno

Richard
**

Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 12. Duben 2008, 21:21:09 »

no to máš teda nabitej den

a debilní náladu máš kuli něčemu...takže jen tak si říct nebudu ju mít asi nestačí......musíš léčit příčiny...né důsledky
Zaznamenáno
Stran: 1 [2] 3 4 5  Vše Tisk 
« předchozí další »