0254 - o sobe

Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
29. Srpen 2008, 01:38:13

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:     Pokročilé vyhledávání
JSI TU NOVÝ?
Nezapomeň si přečíst pravidla tohoto fóra!
39 887 příspěvků v 1 730 témat od 1 691 uživatelů
Nejnovější uživatel: kmstyl
* Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
+  forum.QARK.net
|-+  Pokecání
| |-+  O Vás (Moderátoři: LordAli, kvarkopako)
| | |-+  0254 - o sobe
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 2 3 [4] 5  Vše Tisk
Autor Téma: 0254 - o sobe  (Přečteno 5825 krát)
Aldamir
**

Pohlaví: Mužské
Věk: 23
Město: Praha

Zobrazit profil
« Odpověď #75 kdy: 15. Duben 2008, 10:42:36 »

mě hlavně přijde, že ty vlastně vůbec nevíš, co chceš... a to je potom těžký něco měnit nebo zlepšovat...
Zaznamenáno

Nic není samo o sobě dobré nebo špatné, záleží na tom, co si o tom myslíme. (William Shakespeare)
0254

Radioactive for fun

Město: praha

Zobrazit profil
« Odpověď #76 kdy: 15. Duben 2008, 18:47:18 »

mozna te zase spatne chapu, ale uz nekolikrat sem psal co chci (skusim co nejsireji):
"byt vsestrane plnohodnotny slusny clovek" to je asi ekvivalentni k: v zadnem ohledu nebyt posuk, pako, magor, nevivinuty atd. atd. Zivot vychozi pro americke rodine komedie a katastroficke filmy, stav ktery doporucuje vetsina svetovych nabozenstvi, ten o kom si (zanedbame li kulturni variace) rekne kdokoli na svete "to je slusny clovek".
pzn. je tam opravdu nezbytna ta rodina a pratele, lidi bez rodiny a pratel jsou podivini, a nejde o to ze by to bylo proti spolecenske konformite, je to proti prirode a krivi to psychyku i toho dotycneho cloveka. Rozhodne nechci byt sam, a taky nechci abych se ja nebo nekdo jiny za me musel v nejakem ohledu stidet.
Zaznamenáno

Tento princip je natolik obecny, ze jakekoli jeho konkretni pouziti je zhola nemozne
---- 0254 o sobe ----- http://forum.qark.net/hovadiny/0254-o-sobe-t1948.0.html
Richard
**

Věk: 21
Město: FC Boby Brno

Zobrazit profil
« Odpověď #77 kdy: 15. Duben 2008, 21:33:48 »

0254: kdyby ti uměli poradit, tak už by to udělali...
rad na to dostal spoustu...to jak s nima nakládá je jeho věc

0254...já bych taky chtěl bejt špičkovej fotbalista a hrát za Manchester United...ale nebudu...protože na to seru...už chápeš?
Zaznamenáno
D9

Věk: 19

Zobrazit profil
« Odpověď #78 kdy: 15. Duben 2008, 22:13:51 »

Šťastný ale nedostal Šťastný vy sami nevíte... tak děláte, že radíte a pak mu nadáváte, že si nenechá poradit... lol...
Zaznamenáno

9 z 10ti žen se nemůže mýlit...
Richard
**

Zobrazit profil
« Odpověď #79 kdy: 16. Duben 2008, 22:20:25 »

je fakt že nevim jak mu dát radu aby pro něj byla efektivní

on totiž dělá tohle:
zeptá se jak se otevíraj dveře
když mu poradíš...chytni za kliku a stlač dolu...řekne...nechápu tě...proč zrovna kliku?
když mu poradíš...strč správnej klíč do zámku...řekne...to je blbost...nemám klíč
když mu poradíš...tak je vyraž...řekne...to by mě bolelo...to se mi nechce
když mu poradíš...tak na to zavolej zámečníka...řekne...to by trvalo moc dlouho...stálo by mě to prachy...to už se mi vůbec nechce
a tak bych moh pokračovat

dostal radu jak otevřít dveře?...podle mě jo......ale pomohlo mu to?...pravda že asi ne......a pomůže mu vůbec něco?...kdo ví
Zaznamenáno
D9

Zobrazit profil
« Odpověď #80 kdy: 16. Duben 2008, 22:42:17 »

Ano, dáváš mu hodně rad, jak otevřít dveře. Problém je ale v tom, že on nepotřebuje vědět, jak se otvíraj dveře! jeho nezajímá, jak se otvíraj dveře! on chce vědět, jak "být všestranně plnohodnotný slušný člověk"... v životě jsem se nesetkal s tak nekonkrétnim člověkem, Rýšo... zrovna od tebe jsem tu neviděl jedinou konkrétní radu, jen mu nadáváš, že s radama nakládá špatně, přitom žádný nedostává...
Zaznamenáno

Richard
**

Zobrazit profil
« Odpověď #81 kdy: 16. Duben 2008, 23:21:11 »

ok D9...máš pravdu...pokusim se to napravit

0254...zkus navštívit a popovídat si o svých problémech s psychiatrem MUDr. Janem Cimickým, CSc., kterého najdeš na adrese Družicová 982/12, 161 00  Praha-Ruzyně, Česká republika, Evropa, Země, Sluneční soustava, Mléčná dráha, Vesmír
Telefon: +420 233 312 422
Zaznamenáno
D9

Zobrazit profil
« Odpověď #82 kdy: 16. Duben 2008, 23:31:41 »

Jestli jsou ty informace platný, tak je to dobrý...
Zaznamenáno

0254

Radioactive for fun

Zobrazit profil
« Odpověď #83 kdy: 17. Duben 2008, 10:51:19 »

uz sem rikal - chodim k psychologovi

jinak ja docela chapu ze o rady tady moc nejde, protze podstata reseni problemu nespociva v jeho teoreticke rovine.
Ja ale vubec nechapu jak to ostatni lidi delaji, ze se jim to vetsinou vyresit povede / povedlo / vede .... dokonce i takovi u kterych bych to cekal mene nez u sebe..... takze si rikam ze to prece nemuze byt jen tak (obecny povsechny duvod), ze v tom musi byt neco principielniho na co zapominam (neco co by se dalo teoreticky popsat, identifikovat... a pak se na to jedno centrum odporu fokusovat a znicit ho intezivnim naporem)... protze pokud problem nespociva v necem takto konkretnim ale prakticky ve vsem... tak se stim prakticky neda bojovat - je to jako holyma rukama chtit pozabijet vsechy komary na rybnice nebo vytlacit vzduch z mistnosti... proste clovek se muze soustredit na jednu vec ze 10000, a tema 9999 ostatnima se to stejne posere, vzduch tam natece spatky a komari ho postipaji
Zaznamenáno

Tento princip je natolik obecny, ze jakekoli jeho konkretni pouziti je zhola nemozne
Richard
**

Zobrazit profil
« Odpověď #84 kdy: 17. Duben 2008, 14:15:00 »

a ten ti jak se zdá moc nepomohl...takže zkus toho psychiatra

rozdíl mezi tebou a ostatníma lidma je že ty to řešíš teoreticky...oni prakticky
Zaznamenáno
Aldamir
**

Město: Praha

Zobrazit profil
« Odpověď #85 kdy: 17. Duben 2008, 15:06:30 »

Výjimečně musim souhlasit s Richim - teoretizuješ a nic jinýho... v tvejch postech se člověk pro množství odbornejch slov málem vůbec nevyzná, ale v podstatě jima nic neříkáš... Ten Cimický neni určitě vůbec blbej nápad, prostě to zkus, on má takový mraky zkušeností, že si poradí i s takovýmhle těžkým případem...
Zaznamenáno

Nic není samo o sobě dobré nebo špatné, záleží na tom, co si o tom myslíme. (William Shakespeare)
0254

Radioactive for fun

Zobrazit profil
« Odpověď #86 kdy: 17. Duben 2008, 17:01:39 »

Citace
a ten ti jak se zdá moc nepomohl...takže zkus toho psychiatra
psycholog asi nefunguje tak ze tam clovek prijde, on mu polozi ruku na celo a on se uzdravi a jde, nevim vubec jak to ma fungovat  Úsměv ale mam jakesi povedomi ze byt to mela byt dlouhodoba zalezitost.
zadruhe, primo tam ma napsane na strankach ze v pripade potreby te posle k psychiatrovi nebo naridi ustavni lecbu Úsměv takze predpokladam ze kdyz me nikam neposlala tak to asi neni zapotrebi, a ja s mym nulovym vhledem do lidske psychiky fakt nebudu proti usudku odbornika sam iniciativne otravovat psychiatra - takove chovani mi prijde dost nezodpovedne, chovaji se tak bezdomovci a senilni babicky.
Zaznamenáno

Richard
**

Zobrazit profil
« Odpověď #87 kdy: 17. Duben 2008, 18:00:13 »

divej...když pudeš za psychiatrem tak nic nezkazíš...když uzná že stačí psycholog...tak aspoň budeš mít lepší náladu že to s tebou neni tak strašný...když tě začne léčit...tak si můžeš gratulovat že si neztrácel další čas u psychologa......to že ho budeš otravovat je asi to poslední co by tě mělo trápit

a zajímalo by mě jesi tomu psychologovi vyklápíš to samý co tady nám...a co ti vůbec řek na
chtěl bych být všestraně plnohodnotný slušný člověk
Zaznamenáno
Avaranger

Teoreticky jsem teoretik ;)

Věk: 22
Město: Jablonec nad Nisou

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #88 kdy: 17. Duben 2008, 21:13:40 »

To by mě taky zajímalo, co si se tam dozvěděl...
Zaznamenáno

Upozornění: Veškeré informace v tomto příspěvku jsou mým osobním názorem. Pokud se nimi chcete řídit, tak vizte, že mám mnohem víc teorie než praxe.
| http://jdem.cz/aazx6
J/R

Věk: 25
Město: Minas Morgul

Zobrazit profil
« Odpověď #89 kdy: 18. Duben 2008, 18:00:01 »

K tomu Cimickýmu: Co jsem o něm slyšel, není to vůbec doberj psychiatr, akorát na exhibování v médiích, na to ho užije. Šťastný
Rozhodoval bych se i podle toho, o jaký druh terapie má člověk zájem. Např doktor Praško léčí sociální fobiky prostřednictvím KBT (kognitivně behaviorální terapie) což je vpodstatě nácvik chování v situacích které člověk nezvládá (vpodstatě je to dost podobný Qarkovu oslovování bab). Jiní doktoři ti ale zas řeknou, že KBT je na hvn, protože to neodstraňuje onu vnitřní příčinu, proč má člověk problémy.
Zaznamenáno

0254

Radioactive for fun

Zobrazit profil
« Odpověď #90 kdy: 18. Duben 2008, 19:01:43 »

takze tu budu hostovat subtopic "jakeho si vybrat spychiatra" ? Šťastný ... ja se teda uplne divim jak si to s psychiatrem predstavujete. Prijde mi to jako chirurg vs bezny lekar. Clovek ma kompetenci na to aby zasel za svym praktickym lekarem jako za odbornikem, a tam jeho kompetence konci, to k jakemu pujde chirurgovi uz snad zalezi na tech doktorech, a to jeste je to tak ze jeden te podstoupi jinemu... neumim si predstavit jak by si pacient vybiral ze mu maji misto baypassu delat vystuzeni tepny... a jeste si vybiral od jakeho chirurga se mu to nejvic libi. Podle me ani k psychiatrovi bez nejakeho predchoziho vysetrni a odeslani ani nikdo jit nemuze.
Zaznamenáno

Richard
**

Zobrazit profil
« Odpověď #91 kdy: 18. Duben 2008, 21:14:53 »

zrovna výběr doktora bych podceňoval ze všeho nejmíň...kolikrát ti to může nenávratně změnit život

k psychiatrovi tě nikdo nenutil jít...takže nemusíš hledat argumenty proč k němu nemůžeš jít...zbytečně tak plýtváš životní energií...která ti pak asi chybí na důležitější věci......

jinak řekneš teda prosím jak to probíhá u toho tvýho psychologa?
Zaznamenáno
Jirinov

Město: Praha a okolí

Zobrazit profil
« Odpověď #92 kdy: 18. Duben 2008, 21:17:25 »

Zase jsme se nedozvěděli, jak to probíhá u toho psychologa - co stanovil za příčinu tvých probllémů, jakou navrhl terapii a jaké dostáváš úkoly. Jinak k psychiatrovi nemusíš s doporučením praktického lékaře, stačí se s ním domluvit.
Zaznamenáno
0254

Radioactive for fun

Zobrazit profil
« Odpověď #93 kdy: 19. Duben 2008, 00:00:39 »

aha, nepochopil sem ze vas to vazne zajima
tedy - prave ze mi prijde mi ze mi nerekla vpodstatne nic zvlastniho  (samozdrejme rika takove ty typicke psychologicke veci ktere jsou kazdemu jasne z zakladu spolecenskych ved nebo podobnych predmetu - jako vyznam  sebepojeti, halo efekt a takove veci...ale nic co by nebylo zdrejme)... sam sem se ji ptal, ze nemam moc predstavu jak by melo to sezeni fungovat, jestli bych nemel neco konkretne zkouset delat venku, nebo jestli mi nerekne co delam dobre co spatne a tak, at mam nejakou zpetnou vazbu, ale ona rikala ze takhle to nefunguje ze se musim spolihat na sebe a ze ona mi muze jenom delat takove "zrcadlo". Podle me je ale zaroven trochu pokrytecka - a nechci aby to zase vyznelo tak ze sem arogantni  Stydlivý a nevazim si pomoci - nemyslim to nejak zle, asi je to spise schopnost potrebna k takove praci - jenze na me to tak proste pusobi -  ( obecne pozoruju na lidech kteri pracujou s lidma) - jako treba ze se snazi byt az neprirozene mila (coz se ji snazim dat najevo ze to fakt nemusi hrat) a treba kdyz sem se ji ptal jestli ji moc neunavuju kdyz rozebiram evolucni zaklady a filozofii nejakych vzorcu chovani  Šťastný, tak rikala ze ne  Mrkající , a ze by mi dala odezvu kdyby tomu tak bylo - coz vzhledem k tomu co mi rikate vy (konkretne Aldamir) nezni moc verohodne.
Vcelku konkretni odpoved jsem dostal na jednu vec - Bavili jsme se o tom jak moc je tezke zacit se spolecneskym zivotem v pozdejsim veku, kdyz sem to nevstrebal prirozene nejak v mladi - predlozil sem 2 mozne pohledy - jeden je ze to snad neni nejaka hermeticka veda na kterou by clovek musel 15 let studovat nez bude moct cokoli rozumneho udelat, druhy pohled je ze zase clovek ktery se nenauci mluvit nebo chodit v detsvi se to uci pozdeji nesrovnatelne obtizneji, a ze prece deti/lidi travi ucenim se spolecneskych navyku a chovani nezanedpatelne procenoto veskereho casu, takze se to mozna neda dohnat.
-jeji odpoved byla to prvni.... ale nejsem si jisty jestli to vcelku pochopila na co se ptam a co myslim - jestli sme oba mluvili o tom samem

nevim jestli je to to co ste chteli slyset, kdyztak se zeptaejte na neco co vas zajima
Zaznamenáno

Richard
**

Zobrazit profil
« Odpověď #94 kdy: 19. Duben 2008, 23:49:48 »

no já ti nevim...podle mě když začneš o psychologovi pochybovat tak je defakto konec...
a objevujou se tam jen určitý pohledy na věc...mě by spíš zajímalo jaký kroky se dělaj pro to aby ses z toho dostal...terapie...cvičení atd
Zaznamenáno
J/R

Město: Minas Morgul

Zobrazit profil
« Odpověď #95 kdy: 20. Duben 2008, 14:32:31 »

Richard: Teď jsi mi připoměl, že onen slavný Descartesův citát prý zněl v celku Pochybuji, tedy myslím; myslím, tedy jsem  Mrkající
Zaznamenáno

0254

Radioactive for fun

Zobrazit profil
« Odpověď #96 kdy: 20. Duben 2008, 21:45:11 »

Citace
mě by spíš zajímalo jaký kroky se dělaj pro to aby ses z toho dostal...terapie...cvičení atd
terapie/ Jako auto- nebo ze od toho psychologa (psycholog mi nic nerekl ze mam delat)... a auto terapie no nevim rozhodne nic rafinovaneho nevymyslim... takze nevim co by se za to dalo povazovat. .... ale vice mene uz sem o tom mluvil
 - nasel sem si placenou praci, zacal sem se vic venovat profesi
 - sanzim se pred lidma neschovavat ale naopak se snima schvalne bavit
 - snazim se nesvadet tema / nedozadovat se toho aby se bavili o tom o cem ja chci, ale ucesnit se i rohovoru o tematech kde se citim nesvuj
 - skousim premyslet o tom jake chovani by bylo nebo nebylo tomu druhemu prijemne
 - chodivam se projit po lese at furt nesedim na pokoji u pocitace
.... a pak spousta tech veci ktere uz sem rekl ze skousim delat a ty nebo nekdo jiny mi rekli ze to je naprosta blbost, ze to nemuze fungovat kdyz tomu neverim, ze nemuzu zacinat od konce a podobne
Zaznamenáno

Richard
**

Zobrazit profil
« Odpověď #97 kdy: 21. Duben 2008, 00:08:43 »

no a cítíš nějakej posun?...protože timhle co děláš by ses posunout určitě měl
Zaznamenáno
0254

Radioactive for fun

Zobrazit profil
« Odpověď #98 kdy: 21. Duben 2008, 17:40:15 »

ani ne, nic nad prahem me citlivosti... to je taky trochu problem ze ja nevnimem jemne nuance, vnimam veci az jak zajdou do extremu nebo az preskoci do uplne jine soustavy
Zaznamenáno

Richard
**

Zobrazit profil
« Odpověď #99 kdy: 22. Duben 2008, 17:34:03 »

tak to může být taky tim že ti je to jedno...já nevim...podle mě by tě měl někdo prořešit víc do hloubky...to nebudou jen sociální vazby...tam je toho v prdeli asi víc...a když se to nebude dávat dokupy všecko tak to asi nepude
Zaznamenáno
Stran: 1 2 3 [4] 5  Vše Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  

Copyright © 2005–2008 QARK.net Powered by SMF 1.1.3 | SMF © 2006, Simple Machines LLC sitemap | RSS