Poslední příspěvky: Hydr0gen

Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
05. Září 2008, 06:24:26

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:     Pokročilé vyhledávání
JSI TU NOVÝ?
Nezapomeň si přečíst pravidla tohoto fóra!
40 218 příspěvků v 1 739 témat od 1 700 uživatelů
Nejnovější uživatel: reknetewow
* Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
  Zobrazit příspěvky
Stran: [1] 2 3 ... 5
1  Údržba fóra / Hovadiny / Re: Originální odpověď na "nedolejzej!" kdy: 08. Březen 2008, 11:14:55
Válcování plechu Šťastný  Smějící se Šťastný.

Pridám nevtipnou odpověď, která by byla použitelná ale v jinym než konkrétně tomhle kontextu. Něco jako "hele, já vim, že za tebou chodí spousta looserů a ty se kvůli tomu musíš chovat jako kráva/potvora (prostě "bitch"), aby ses jich zbavila, ale myslim, že jsi ve skutečnosti milá holka. Ale hele, já jsem v pohodě, se mnou se můžeš chovat normálně (chtěl jsem jenom pokecat.../zeptat se na... atd...)". Možná by stačila první věta. Podotýkám, že jsem zatim nepoužil.
2  Prosby o radu a dotazy / Jak na ženský / Re: Holka na jednu noc. To fak ne. kdy: 08. Březen 2008, 10:43:41
Sex na jednu noc  Tralala Přečti si Mystery Method, The Game, Venusian Arts Handbook, Double Your Dating a ještě třeba Real Social Dynamics - Blueprint Úsměv) Tohle už imho nepatří na Qarka, ale spíš na nějaké pickup fórum  Pssst! pickup.cz socialdynamics.cz (tam chodí i Qark  Znepokojený ) a podle toho co píše Henry tak on buď taky nebo četl něco od Mysteryho  Mrkající

GL  Provokatér

Šťastný/

Díky za ty fóra! To jsem přesně hledal! LOL, ty témata jsou trochu změna oproti "Ahoj, líbí se mi jedna holka, jak jí to mám naznačit?"... To mi snad konečně pomůže vykopat se ze svoji AFCovosti!

Díkes fakt!
3  Prosby o radu a dotazy / Jak na ženský / Re: Starší spolupracovnice kdy: 06. Březen 2008, 23:08:58
Bejt introvert a bát se jsou dvě různé věci Mrkající
to máš sice pravdu ale pramení to z toho, že introverti obecně víc o dáné situaci přemýšlí než jednají
Nepřemýšlej a lichoť  Šťastný
už nepřemýšlím  Smějící se

No a jak to jde?

Já bych to tak neřekl, spíš lichotit, prostě se naladit na její vlnu a žertovat s ní a provokovat jí, spíš než jenom lichotit.
4  Prosby o radu a dotazy / Jak na ženský / Re: Mam sanci u tehle kocicky? kdy: 04. Březen 2008, 21:54:30
Koukám, že se daří... Můžu se zeptat kolik ti je?
5  Prosby o radu a dotazy / Jak na ženský / Re: Mam sanci u tehle kocicky? kdy: 02. Březen 2008, 19:57:57
Poděl se o pár field reportů:).
6  Prosby o radu a dotazy / Jak na ženský / Re: Mam sanci u tehle kocicky? kdy: 01. Březen 2008, 18:20:03
Překlad : ráda s tebou půjdu na kafe , ale vytluč si z hlavy , že ti roztáhnu nohy .
naprostý souhlas, 100% překlad až mi z toho vyběhly slzy

S tim nesouhlasim. Protože to neni žádnej překlad, ale řečený 100% toho samýho. Překlad z "ženštiny" do normální mluvy, neexistuje, protože ženský si něco myslej a něco jinýho říkaj ÚPLNĚ běžně. Ale to snad víme... Proto si myslim, že šanci má. To co ta holka provedla byl docela aktivní a troufalej krok Super!...
7  Prosby o radu a dotazy / Jak na ženský / Re: Mam sanci u tehle kocicky? kdy: 01. Březen 2008, 18:15:31
Sry Aldamire...na to se snad ani nedá reagovat. Ty asi nemáš moc rád lidi viď?

Anyway, neřešme čipoviny, co nějaký novinky od zakladatele tématu, hmm Šokovaný Kroutící očima?
8  Prosby o radu a dotazy / Jak na ženský / Re: Mam sanci u tehle kocicky? kdy: 28. Únor 2008, 20:13:55
Ahojte lidi ! Klasicky tema k diskuzi.

Na chatu jsem se seznamil s jednou holkou, pak jsme se sesli, docela jsme si rozumeli. Celkem fajn vecer. Pak jsme si toho skoro 2 tydny moc nenapasali a ted jsem dostal email. Cituji:

Ahoj!Já se omlouvám,že sem se neozvala,ale o víkendu sem byla dost zaneprázdněná. Jak si na tom tenhle týden?
Mohla bych tě třeba pozvat na kafe ve čtvrtek? To by se mi hodilo:) Ale opravdu jen na to popovídání, abys to nebral nějak vážně,ju?
Každopádně se budu těšit! Ahoj!

Co z toho usuzovat?

Sanci mas:). Jdi do toho a buď charming:). Jestli ti sama cizí holka nabízí schůzku, po tom, co jste se už viděli, OMG...To stojí za zkoušku, přinejhoršim budeš mít fajn kámošku. Takovej přístup z její strany se mi líbí... Je úpřimnej a AKTIVNÍ (to se jen tak nevidí...).
9  Pokecání / O čemkoliv / Re: Filmy s tematikou baleni, flirtovani... kdy: 27. Únor 2008, 20:10:16
Pokud seš dvojník Cruise nebo Jamese Bonda, tak je to možná k něčemu, jinak je to jen film... To už rovnou můžeš brát vážně Snowboarďáky a podobný srágory...

Proto mluvím o konceptech, ne o hercích... Anglicky se tomu říká "mindset".
10  Pokecání / O čemkoliv / Re: Filmy s tematikou baleni, flirtovani... kdy: 27. Únor 2008, 19:15:17
Jakýkoliv James Bond.

Pro aktuální ukázku některých konceptů viz. třeba poslední Bond nebo také Scorceseho Skrytá Identita (The Departed).
11  Prosby o radu a dotazy / Jak na ženský / Re: "Ideš na mňa príliš rýchlo" -- čo s tým? kdy: 25. Únor 2008, 11:10:45
Ještě mě napadá jedna věc. K navození té blizkosti musíš holku dostat někam do soukromí. A to můžeš udělat relativně brzy, někdy i na prvním nebo na druhém rande.

Baby to prekuknú. Vedia, čo ich u mňa čaká. Práve v takom momente narazím na múr. Projel jsem to Tá baba, čo ma dnes ráno nechala, mi dvakrát odmietla prenocovanie u nej. Povedal som, že to nesmie preceňovať Lhář a že len chcem "aby sme boli spolu" Stydlivý Zrušila dnešné rande, ktoré sa malo konať u mňa. Povedal som jej, že "proste budeme spolu" a spomenul som nejaké veci, ktoré môžeme robiť, teda film a že uvarím niečo špeciálne. Možno som to pokazil, keď som jej v jednej smske zo žartu povedal, že v nedeľu "musí viac poslúchať Úsměv". Bola to len jedna veta, tak neviem, či to bol jej hlavný dôvod.

Když ti nějaká holka povídá, jak ji dostal nějakej kluk hodně brzy, tak se mi vyplatilo uklidnit se a nepropadat záchvatům zoufalství proč on ano a já ne. Lepší je si tu holku poslechnout a poučit se, jak to ten druhej kluk dělal.

To robím aj ja. Počúvam rady. Vo vhodnom momente sa dá kecanie o sexuálnych skúsenostiach použiť aj ako afrodiziakum, lebo baba to všetko znova prežíva a to v mojej prítomnosti S jazykem Ja zatiaľ neviem so sexuálnymi témami dobre narábať, ale asi to bude jeden z mojich hlavných nástrojov v budúcnosti.

Nepřijde, že bys to nějak přehnal, v druhé části naopak zmiňuješ good point! Možná pozvání jen k sobě stejně nech nejdřív na třetí rande. Pozvání na noc jako takovou už je dost explicitní, to možná ještě pozdějc Šťastný.

Kolikrát jste se viděli, než jsi začal tahat k sobě?
12  Prosby o radu a dotazy / Jak na ženský / Re: "Ideš na mňa príliš rýchlo" -- čo s tým? kdy: 24. Únor 2008, 11:47:01
Uff...tohle je hodně složitý a komplexní problém...

V krátkosti to řeknu asi tak, že čím je něco dostupnější, tím to má pro nás menší hodnotu. V souvislosti s ženskými toto tvrzení  dostává úplně nové rozměry Znepokojený. Je to aplikovatelné obecně - nesmíš být dostupný, což uděláš i tak, že máš jiné věci na práci než jí. To mluvím obecně.

V tomto KONKRÉTNÍM případě tě ony nesmí vidět tak dostupného. Vědí, že kývnou a ty jim dáš. Nesmíš na ně porád skákat. Jednak si z nich můžeš dělat srandu, že ony chtějí tebe a všechno tak převracet- nastavíš tak flirtovní a koketní atmosféru. Z toho, co jsem pochopil holky balit zvládáš a to možná hodně dobře (teda pokud jsem to pochopil dobře a neskáčeš na ně, aniž by bylo jasný, že ona chce Smějící se). Za druhé ve fyzickém stupňování používat systém "jeden krok vpřed, 2 zpět". Viz např. následující rozdíl: políbít, přestat nebo polibít, pohrát si s jejím rty, pomalu prohloubit polibek a zase přestat OPROTI líbat, líbat, líbat, dokud jí to nepřestane bavit - chápeš? V prvním seš ty, kdo přestává, hraje s ní, uvádí ji v nejistotu. Stupňuje to napětí. Ve druhém jsi jen nadrženec (a to jseš Šťastný, ale to ty asi víš Mrkající), který neví, kdy přestat.
13  Prosby o radu a dotazy / Jak na ženský / Re: Co k večeři? kdy: 24. Únor 2008, 00:21:00
Vaření a jídlo, moje oblíbené téma:).

Já bych doporučil udělat něco ne extra těžkého ale něčím chic to ozvláštnit. Jako svůj nápad bych prezentoval např. něco co by se dalo nazvat jako "steak z ...(možna ryba, ale losos ne, nejni to ideálni kombinace) pod krustou z bazalkového pesta". Upést maso je izy, i když i to chce trénink. Krustu v tomhle případě uděláš tak, že smícháš na 2 lidi cca 1vejce, 1-2 lžíce strouhanky a o něco menší množství bazalkového pesta (množství říkám odhadem, míchám to od oka - doporučuju dělat postupně, aby tam nebylo ani moc strouhanky, ale aby to nebylo ani moc řídké). Rozšlehat. Zapéct steak z obou stran zprudka v troubě nebo na pánvi, pak už pomaleji v troubě na cca 180°C z jedné strany, pak obrátit a navršit na steak hmotu na krustu. 1cm vysoká vrstva by se měla péct aspoň 15min., do zlatova.

Návrh na předkrm:
Grilovaný balkánský sýr se středomořskou zeleninou a redukcí z vína a balzamikového octa.

Potřebuješ na zapečený/grilovaný sýr- přiměřeně velkou kostku bálkánu per capite - velikost nechám na tobě. Středomořská zelenina: paprika, rajče všude k dostání, možno doplnit o cuketu nebo lilek.

-Předehřát troubu na 180°C
-Vymazat pekáč nebo zapékací misku ideálně stylově olivovým olejem. Možno použít i grill.
-Nakrájet zeleninu podle toho jak jí chcete propečenou. Já osobně bych doporučil spíše tlustší kousky. Např. rajčete nepůlit a krájet podélně na velmi nížké "válce". Na povrhu se zatáhnout a zkaramelizují, uvnitř zůstanou šťavnatá. Papriky na tlustší dílky, cuketu a lilek na tlustší kolečka.
-Navršit zeleninu do nádoby na pečení, nesolit - balkán krásně změkne, "zkrémovatí" (tak bych to nazval, uvidíte:)), ztratí trochu slannost, ale ne úplně. Opepřit a posypat bylinkami - např. bazalka, tymián, oregáno...
-Dát zapéct na 30-40 min., v půlce obrátit, co půjde.

Na redukci: redukce teda můj nápad není, to mám od kluků v akci. Recept najdete tam v jednom z prvních dílů. Ale v rychlosti na 2 porce budete potřebovat asi 120ml červeného vína, 20 ml balzamikového octa a cca 25g medu. Všechno svařit v kastrůlku, dokud se tekutina nevyvaří (nezredukuje) na cca čtvrtinu či míň. Měla by se trošku táhnout jako řidší karamel. Před servírováním možno nechat decentně vystydnout, efekt táhnutí bude vyšší.

Servis: na talíř poskládáme zeleninu - vhodně barevně nakombinujeme např. zelené papriky a cukety s červenými rajčaty a paprikami, na to vložíme sýr a křížem krážeme naneseme redukci a nakonec zakápneme olivovým olejem. Voilá:).

Pokud bude zájem přidám další. Např. na šípkovou omáčku. O Vánocích jsem vařil krutě znějící věc s průměrným výsledkem "Klokanní ragú se šípkovou omáčkou"Úsměv.

Popř. jsem sepsal návod jak připrávit správnej bifťour, chytla mě pubertální nálada a použil jsem tam nějaký dvojsmysly... Pokud to tady někdo bude číst, klidně to sem zkopíruju z facebooku...Úsměv
14  Pokecání / O ženských / Re: LOL po půl roce napsala kdy: 16. Únor 2008, 20:15:56
Možná to neřeš...holky jsou takový. Prostě je jí třeba líto, že se ignorujete, chce to napravit. Na tom neni nic špatnýho.

Ještě k tomu "holky jsou takový" - mám zkušenost, že vždy když na nějakou dívčí známost (ani ne nutně v romantickém smyslu) zapomenu, ozve se dycky sama a je to jen příjemný překvapení:).
15  Prosby o radu a dotazy / Jak na ženský / Re: setkávám se konzistentně s ochladnutím baby po pár schůzkách-prosím o zkušen kdy: 09. Leden 2008, 23:05:58
Citace od Laury:
Pokud nema zajem, rekne ti to nejspis na rovinu

To je přesně to, co chceme my chlapi slyšet. A tuhle zlatou větu (růžovou) nikdy od vás neuslyšíme. Takže trochu jsi to řekla s nadsázkou. Neberu ti to, respektuji tě, jenom nesouhlasím s Tebou.

Nechal sem to chvíli bejt a pak se zeptal a vypadlo z ní, že nemá zájem, abysme spolu něco měli...

Já sem to nebral jako dlouhodobou věc nicméně v tomhle případě fakt nechápu...mno to nebude...nestih sem na ní bejt protivnej, ani na ní přehnaně kašlat, ani být podlézavý psíček...
16  Prosby o radu a dotazy / Jak na ženský / Re: setkávám se konzistentně s ochladnutím baby po pár schůzkách-prosím o zkušenosti kdy: 27. Prosinec 2007, 10:29:21
Pánové, pánové...to sme trošku odbočili...
17  Prosby o radu a dotazy / Jak na ženský / Re: setkávám se konzistentně s ochladnutím baby po pár schůzkách-prosím o zkušen kdy: 26. Prosinec 2007, 13:11:30
Já mám zatím zkušenost, že pokud se dojde úspěšně ke druhé či třetí schůzce a proběhne i líbačka, je skoro vyhráno a nová přítelkyně je na světě. Nicméně jak jsem tu psal v jiném topicu, stalo se mi před pár dny, že si slečna všechno rozmyslela po 10 dnech velmi nadějného nového vztahu, vzala zpátečku a bylo posekáno...Předchozí přítelkyně zase hrozně polevila po měsíci vztahu a začala se chovat spíš jako kamarádka...Pak jsem měl jeden pokus, kdy si se mnou dotyčná hrozně ráda psala, sešli jsme se, měl jsem z toho super pocit a další schůzku mi den předem odřekla kvůli tomu, že šla nakupovat šaty na ples a od té doby ticho. Po nějaké době se zas ozvala, z vlastní iniciativy se chtěla znovu sejít a pak tu schůzku opět den předem posunula o pár dnů, že musí doma uklízet. No a jak byste správně hádali, posléze jsem znovu den před plánovanou posunutou schůzkou dostal smsku, že se hrozně omlouvá, ale zase nemůže (to už jsem jí slušně poslal do háje)...Můj osobní názor je takový, že většina holek neví co chce, jeden den tohle, druhý den onohle a pak to dopadá přesně takto  Podivený Věřím, že je stále dost výjimek, které takovouto labilitou nedisponují.

A já vůbec nevím, co se děje.
Přesně tak, šance, že by ses dozvěděl od holky, co se skutečně popravdě stalo a proč vzala zpátečku, je hodně slabá  Úsměv

Mimochodem chtěl jsem upřesnit, že ten počet schůzek kolem tří je po té první úspěšné. Čili to není tak, že bysme se 3x viděli, pak "úspěšné rande" a pak ticho apod. Naopak, úspěšné rande je poslední dobou hned to první;) - pokud není, zpravidla ani na to další neni náběh a nechávám to být.

Ale jinak, vypadá to, že jsme na tom podobně Johne:). Koukám, že máš podobné zkušenosti. Chtělo by to někdy dostat feedback. A hlavně, aby sem něco napsala nějaká žena, ať nám to třeba trochu osvětlí.
18  Prosby o radu a dotazy / Jak na ženský / Re: setkávám se konzistentně s ochladnutím baby po pár schůzkách-prosím o zkušen kdy: 26. Prosinec 2007, 00:49:05
Rande probíhají úplně normálně, někde sedíme a kecáme. Úspěšné rande? Ok, beru, že záleží na pohledu - držení za ruku, líbačka a domluva, že/popř. rovnou kdy se uvidíme - vždy všechny tři ne jen jedna až dvě varianty... A důležitý je to chování těch holek, fakt - ale možná je to normální - ještě před druhou schůzkou to byly příjemný smsky, ptaní se, kdy se uvidíme apod.

Jinak v posl. 2 případech to byly cca 3 schůzky, v tom prvním víc. Ale jak říkám, tam si myslim, že tušim, čím to bylo. To spíš ten poslední mi vrtá hlavou.. Poslední schůzka ještě hezký sms atd... Pak jsme se 2 týdny neviděli, ona nemohla - zas tak moc jsem neuháněl, ale iniciativa byla na mě (to před tim). A pak, když jsme se viděli, mi přišla rezervovaná. Je fakt, že já se hned taky choval rezervovaně, tak jestli to nevzala ona blbě a nereagovala na to tak, i to je možnost. Pak jsem jí druhej den psal něco o tom - samozřejmě žádný výlevy, spíš v žertu ale přímo na to neodpověděla a pak už nenapsala vůbec.

Pravda je, že jednou nemohla, že prej má nějakej splín, či co. Bavit se o tom nechtěla. Jelikož jsme si řekli, že ten "vztah" zatim nebudem brát vážně, nevyzvídal sem víc. To bude možná kámen úrazu. Nicméně není to jedinej případ a proto se tady ptám.
19  Prosby o radu a dotazy / Jak na ženský / setkávám se konzistentně s ochladnutím baby po pár schůzkách-prosím o zkušenosti kdy: 25. Prosinec 2007, 15:34:34
Tak schválně, mám tu takový dost oříšek, ne úplně standardní. Už několikrát se mi stalo, že proběhlo rande s holkou a to úspěšně, třeba ještě ten večer psaly, chovaly se jak poblázněné atd...

Nicméně vždycky po několika schůzkách zájem opadne - ochladnou a už z toho nic moc není nebo já se pak tolik nesnažim, když vidím jasný a výrazný pokles zájmu. A já vůbec nevím, co se děje.

V prvním případě to byla hodně atraktivní holka, první taková, se kterou sem něco měl a tak v momentě, kdy se její zájem ustálil z toho výše uvedného stádia, jsem se já začal chovat jako trošku žadonící atd... Tam to chápu-, i když to byl šok, jak rychle ji to přešlo... Prostě kvalitní kus, který si může vybírat. Člověk "zaváhá" (ve smyslu sebekontroly, správného chování apod.), a je pryč...

Ovšem s ochladnutím jsem se setkal i v dalších případech. Pravda je, že jsem svůj zájem dávkoval i já, tak nevím, jestli to pak slečny neodradilo. Jde o to, že mě pak vzniká taková schizofrenie mezi tím být rezervovaný, abych prostě nebyl ten hodný pejsek a nebo naopak projevovat zájem furt (ovšem s tím do určité míry souvisí i ten zájem požadovat, tedy "approval seeking" chování, což je kámen úrazu) a tím pádem být vždy dostupný a možná trochu vtíravý... To ovšem nemění nic na tom, že ta změna chování holky byla docela velká, a pokud jsem neozval já, už nebylo nic (budiž, tam to přešlo i mě), ovšem i když jsem se ozýval normálně, k tomu, jak se dotyčná chovala ke konci první schůzky to mělo fakt daleko.

Co si o tom myslíte? Prosím, co nejméně filosofování a co nejvíce spíše praktických zkušeností, popř. nějaké zobecnění podobné zkušenosti... Budu jen rád, když slečny přidají ze své strany - nepočítám, že budou umět vysvětlit, proč to nebo to cítily, ale spíš třeba jak k tomu došlo...

P.S.: Zkuste se prosím zaměřit na tu stranu holky, to, že já sem nebyl hrrhrr pořád nepřeanalyzovávejte (proto mi jde o ty zkušenosti) - myslím, že kdybych dělal opak, poradili byste mi, ať s tím přestanu:).
20  Pokecání / O čemkoliv / Re: Průměrný člověk aneb v kolika letech je co běžné (nebo i normální)??? kdy: 16. Prosinec 2007, 17:36:21

Mám na mysli, v kolika se tak člověk obvykle poprvý zabouchne. Kdy je nejběžnější dát někomu poprvý pusu. Do jakýho věku nepůsobí celibát ani trochu divně. To samý o panictví. Atd..., určitě vás napadne i víc...

Jasně...napadne...první dovolená v Jugoslávii, následuje první dítě, pak první automobil, zde se stávám zástupcem ředitele, druhá dovolená v Jugoslávii, druhé dítě. Mezi tím samozřejmě rekreační chata, taktéž i barevný televizor, přívěs, a tak dále, a tak dále, a tak dále...no a potom už jsou jenom samá pozitiva a sociální jistoty...náhody jsou vyloučeny a nebo se s nimi počítá  Potlesk

Lidi...už se konečně laskavě proberte Projel jsem to Modlící se

nice!  Potlesk
21  Prosby o radu a dotazy / Jak na ženský / Re: styl konverzace s holkou kdy: 19. Říjen 2007, 16:59:53
Přemýšlím jak hned od začátku rande svést konverzaci do lechtivé, flirtující roviny.

Zítra uvidím podle fotek pěkný objekt, tak něco zkusim. Hned na začátku rande nabídnout slečně rámě jako správný gent a dodat něco jako "S ničim víc zatim nepočítej" nebo "Nic víc zatim nebude"... Super!
22  Prosby o radu a dotazy / Jak na ženský / Re: co s cislem pokoje? kdy: 14. Říjen 2007, 21:18:28
Mozna si udelal chybu, ze si tam zustal - kdybys rek "Hele, jestli na me nemas naladu, tak ja jdu. Na to jak nekdo pise na ICQ se muzu divat doma... ", tak by si mozna stoupnul v cene...

přesně...Nestudoval si nějakou literaturu?Úsměv
23  Prosby o radu a dotazy / Jak na ženský / Re: Prosim o radu - jsem moc hodny? kdy: 12. Říjen 2007, 17:43:06
Chlape, dobrý, jsem ti skoro nedával šance! Potlesk

Vidíš, udržovat si odstup funguje! Šťastný/ Tak si ho udržuj dál, evidentně to k něčemu vede:)..
24  Prosby o radu a dotazy / Jak na ženský / Re: Seznámení po netu - neodpovídá kdy: 08. Říjen 2007, 22:53:45
tak aspoň něco.. klidně to smažte, nebo zamkněte  Mrkající

To je náhoda. Mě napadlo to samý, jakmile sem si přečet první přízpěvek.
25  Prosby o radu a dotazy / Jak na ženský / Re: Prosim o radu - jsem moc hodny? kdy: 08. Říjen 2007, 19:26:30
v tomhle jsem trochu takový hajzlík, že bych to ještě hodil na ní, že za to může vlastně ona  Smějící se

nice Potlesk Úsměv
Stran: [1] 2 3 ... 5
Copyright © 2005–2008 QARK.net Powered by SMF 1.1.3 | SMF © 2006, Simple Machines LLC sitemap | RSS