Zobrazit příspěvky
|
|
Stran: [1] 2 3 ... 15
|
|
1
|
Pokecání / O rozchodech / Re: Dlouhé počtení pro klid duše uveřejněné... třeba to někomu návdavkem pomůže.
|
kdy: 03. Září 2008, 23:20:11
|
Aj môžeš dať link na ten web, kam píšeš pls?  Kľudne aj do pošty, rád si ešte dačo prečítam  A veď čo sa ponáhľať, kľudne ďalej rob, z čoho máš peniaze, lebo u nás asi jediný "spisovateľ", čo vyžije je buď autor patetických love románov pre ženy s nulovou hodnotou alebo autor príručiek ako si ovládať telo, ako schudnúť alebo ako byť sebavedomý (ehm, ehm)  Hlavne, že máš z toho radosť a majú z toho radosť aj iný  K téme: V podstate ťa úplne chápem a sám som bol zopárkrát v podobnej situácii (myslím tými reakciami a potom otázkami na seba samého - WTF to robím?), takže držím palce 
|
|
|
|
|
4
|
Pokecání / O ženských / Re: Punk vs slušný holky
|
kdy: 31. Srpen 2008, 02:01:18
|
R3v: to ze lidi neco jist musi automaticky znamena, ze ty podminky bejt kruty muzou? to je takovej problem zabijet zvirata bez toho aby trpeli? co se me tyce, tak bych si za maso klidne par kacek priplatil, vedet ze u toho netrpelo.. takhle si radsi fakt koupim treba musli. uznavam ze to je dost o tom jak se clovek citi, kdyz neco sezere, prece jen mame nejaky svedomi (tady se nejspis lisime od zvirat, doufam ze se toho hned nekdo chytne)
Nie, praveze vobec to neospravedlnujem tym. To malo naznacovat vseobecne tie veci ohladom chovu zvierat, predsa len - nie vsetky trpia, ci uz si zoberes napriklad sliepky u babicky, alebo pekne horske farmy. Tym som myslel vseobecne chov zvierat. A uplne suhlasim, aj ja by som si priplatil za maso ak by som mal istotu, ze k tomu zvieratu mali trochu iny pristup... Ved aj tak sa to potom uplne inak vnima, zober si ten rozdiel ked si ides kupit maso do Tesca alebo ho mas ozaj od svojej babicky / z nejakej farmy co ma dlhorocnu rodinnu tradiciu, atd...
|
|
|
|
|
5
|
Pokecání / O ženských / Re: Punk vs slušný holky
|
kdy: 16. Srpen 2008, 16:56:15
|
|
Comanch: To nebolo ofenzívne, jednoducho postupom času zistíš, že realita je iná. Ja nie som žiadny vietnamský veterán, tiež som mladý fagan. Len vravím, že je síce pekné veriť v také myšlienky a vôbec to nebolo myslené zle, ale postupom času akosi zistíš, že sú o dosť dôležitejšie veci...
Inak, ja neviem čo tu všetci riešite či to, že jeden človek zje / nezje zviera bude znamenať spasenie rodu prasiatok. Áno, tie podmienky sú kruté, ale bohužiaľ takí sú ľudia a niečo jesť musia. A hlavne, ja osobne si myslím, že písať o tom, že ak sa niekto rozhodne nejesť mäso (napríklad toť náš mladý punker), tak to nie je o tom, že sa snaží zachrániť tie zvieratá (áno, správne hovoríte, to sa nepodarí), avšak je to o tom, ako sa on sám cíti. Keď si človek nekúpi kabelku z krokodíla, tak to neznamená to, že si myslí, že zachránil nejakého krokodíla (väčšinou), je to o tom, že on sám pred sebou sa nemusí cítiť zle, pretože si kúpil niečo zo zvieraťa. Jednoducho oni to berú tak, že je to proti ich zásadám, tak to nerobia, nechápem prečo sem každý stále zaťahuje nejaké zachraňovanie zvierat alebo čo, to sú "argumenty" jak od nášho pána priemiéra Fica. Mimochodom, nie som vegetarián, mäso jem skoro stále, ale napríklad kožennú vec si nekúpim len tak, lebo imho je rozdiel keď niečo robím preto, aby som jedol a keď niečo robím preto, aby som mohol chodiť po ulici v drahých handrách... (ak sú syntetické, tak kľudne:)
|
|
|
|
|
7
|
Pokecání / O ženských / Re: je vzdelaaniii minus???
|
kdy: 14. Srpen 2008, 10:31:39
|
rojsa: Jak myslis, ze nepatri k zadne skupine, ze nema nejakej konicek nebo svuj zajem??
Ehm... Myslím, že si práve predviedla skvelú ukážku toho, o čom tento topic je, no offence 
|
|
|
|
|
8
|
Pokecání / O ženských / Re: Film a sex
|
kdy: 13. Srpen 2008, 20:56:36
|
Spozoroval som svoj neuveritelny blok, ja som az prilis velky cinefil (dokonca sa chcem filmom aj zivit), takze problem mozno nebude len v tom filme a nej, ale aj mojej zazratosti do ozaj dobrych kuskov 
|
|
|
|
|
11
|
Pokecání / O čemkoliv / Re: Jsou vysokoškoláci "lepší lidé" aneb co vám dá VŠ do života?
|
kdy: 24. Červen 2008, 18:16:59
|
No tak já si fakt myslím , že by vzdělání mělo mít praktické uplatnění , dodnes jsem byla přesvědčená o tom , že se lidé vzdělávají proto aby to co je systém naučí aplikovali v praxi , nedovedu si upřímně ani představit , že by vzdělání mohlo nebo mělo mít jiný nebo i jiný význam .
No vidíš, niektorí študujú aj preto, lebo ich to baví a chcú sa niečo nové dozvedieť... A samozrejme, že sa im to raz určite na niečo zíde. Keď to berieš takto, tak sa asi už nemáme o čom baviť. Odpověděl sis sám jednak na to nemám čas , pracuji víc než 12 hodin denně , za druhé fakt nevím k čemu by mi to teď bylo mám praxi v oboru a asi dělám svou práci dobře , když jsem teď byla přetažená jinam , snad pro titul  , ale ten si můžu koupit když zatoužím po jiném nápisu na zvonku . Fakt momentálně nevidím jediný důvod proč jít na pět let studovat obor ve kterém sedm let pracuju . Moja mamina má vlastný kozmetický salón, trčí tam od rána ôsmej-desiatej do večera ôsmej, čo je taktiež 12 hodín, keď má čas tak je na záhrade a robí tam, cez víkendy si robí vysokú školu a ešte sa stará o ďaleko viacej vecí... Čas je len výhovorka, tak povedz rovno že máš k vzdelaniu negatívny postoj. Dúfam, že tvoje deti to po tebe nezdedia, pretože človek, čo to poníma takto a ešte aj povie, že keď bude chcieť titul, tak si ho kúpi (to som zvedavý ako si ho kúpiš bez toho, aby si chodila do školy) je katastrofa charakteru ;/ Ale takých je dnes väčšina, hrrr hrrr načo niečo robiť keď nemusím a som pohdlný, veď vzdelanie je zbytočnosť a nemá opodstatnenie ak ho v praxi nevyužiješ... Hele pokud je někdo neschopný a líný tak nebude mít úspěch v práci se školou ani bez ní . Tohle mi zní jako , že kdo nemá vš je neschopný lenoch . Tebe rozčiluje , že lidi nechápou , že tebe studium jako takové baví a mě rozčiluje , že nechápeš , že mě práce jako taková baví . pokud bych byla neschopná a líná tak bych zvedala telefony a vařila kafe . Není vš jako vš , ale vezměme technický obor ze zjištných důvodů nebudu jmenovat - máš skutečně pocit , že existuje něco co by se člověk který v tom oboru bude skutečně reálně pracovat nenaučil praxí oproti člověku , který tento obor bude studovat ? Kdyby to nebylo neetické tak by se i doktoři mohli učit na živých lidech , operovali by a pokud by pacient nepřežil tak něco udělali blbě a museli by znova , nebyli by hodnoceni známkou , ale životem , jasně tohle je sci-fi , ale snad mi rozumíš , ve škole mají za úkol tě naučit to co by ses naučil i sám praxí , ale takhle je to samozřejmě jednodušší a bezpečnější . Abych předešla nedorozuměním - jsou i věci na které v praxi nikdy nedojde .
Súhlasím, že veľa ľudí je neschopných aj tak  Chcel som upraviť tie vyššie odpovede po tom, čo som si teraz prečítal lebo som ich napísal asi až moc ofenzívne a vidím, že si to až tak zle nemyslela, ale nechám ich tak, nech vieš ake zbrklé mám zmýšlanie a čo som ti chcel pôvodne povedať  To je fajn keď ťa baví práca, aj rád robím to, čo ma baví. Len mi to pripadalo až moc rezignujúce, že vzdelanie pokladáš za niečo zbytočné, pokiaľ to v praxi nevyužiješ. To s tou praxou a teóriou je až príliš nadsadené, niektoré veci sa proste bez tej školy dať robiť nedajú ako sama píšeš, ale porovnávať to takto... čo ja viem  Já fakt proti vysokoškolákům vůbec nic nemám já jen říkám , že vysoká škola tě neudělá lepším člověkem , není to továrna na kvalitnější lidi . Titul netitul vola najdeš všude , stejně tak jako dobré lidi a profíky v tom co dělají . Mě fakt vadí jenom ti co se ohánějí diplomem v hlavě mají pusto , ale čekají , že celá planeta ocení to , že oni několik let studovali , že si před nima prostě kdekdo sedne na zadek .
AGREE
|
|
|
|
|
12
|
Pokecání / O čemkoliv / Re: Jsou vysokoškoláci "lepší lidé" aneb co vám dá VŠ do života?
|
kdy: 16. Červen 2008, 12:48:30
|
A nechces ist na VS? Ja mam kamaratku studovala dizajn na strednej, teraz ju prijali na Vysoku skolu vytvarnych umeni, dostala sa do nejakej skupiny restauratorov, idu malovat detske oddelenie nemocnice, bavi ju to. Staci sa len poobzerat. Nemusis ist teda na tu umelecku ak nechces, ale myslim ze to co robis je super a niekedy az oci otvaram co taki ludia dokazu 
|
|
|
|
|
13
|
Pokecání / O ženských / Re: Jak chlapovi říct...
|
kdy: 16. Červen 2008, 12:10:05
|
|
Prečo to zvalujete na ňu, no bože, tak ma proste iný prístup. Sex berie ako niečo výnimočné a kopa teenagerských nadržancov by jej mohla závidieť. Vyspať sa s niekým len preto, aby sa so mnou nerozišiel je podľa mňa nedostatok sebaúcty a je to smutné. Vôbec to nie je jej chyba (že D9), ani chyba niekoho iného a vlastne to vôbec nie je chyba. Je to len rozdielny prístup a iné hodnoty ako vaše hormóny.
Môj názor: Ak jemu záleží na tebe, tak mu to odlúčenie nebude vadiť a potom si budete ešte bližší, ale vyspať sa s ním len preto, aby mal pred tvojim odchodom pocit, že ste sa konečne spolu vyspali... Sama zváž, či je to to správne.
|
|
|
|
|
14
|
Pokecání / O chlapech / Re: Boj na vice frontach
|
kdy: 04. Červen 2008, 21:25:48
|
je to typ nouma (nic proti d.  ) alespon z fotek. osobne ma pry vsak velke charisma. ani jako lovec na zarezy mi neprijde. je to zcela urcite clovek vzdelany, inteligentni, pusobici klidnym a rozvaznym dojmem. (stale pouze analyza z fotky) to toho poznáš tolik z tvaru obličeje na fotce? Nepoznas cerveneho trpaslika? Tam Lister cital ine veci z fotky! 
|
|
|
|
|
15
|
Pokecání / O čemkoliv / Re: MATURITA
|
kdy: 03. Červen 2008, 10:53:38
|
|
Ja som chodil na gymnázium, ktoré sa umiestňovalo v top 10-20 u nás, pričom som sa 7 rokov "učil" štýlom taška a knihy po príchode za dvere a ráno som to odtiaľ vyťahoval. Učil som sa len pred nejakými testami alebo odpoveďami, väčšinou preto lebo som to nestihol na hodine keď som vyrušoval alebo spal... Mne to tak síce nepripadá, ale už aj mama mi hovorila ako sa tak dokážem učiť, večer pred skúškou si zoberem nejaké zákony, prečítam si ich a na ďalší deň to spravím na Bčko. Neviem, akosi som nad tým neuvažoval, ale pokiaľ sa vieš trochu učiť, tak to skús. Na druhej strane sme mali na gympli ľudí, ktorí sa to mohli drviť ako chceli a jednoducho to nevedeli a nešlo im to. A vôbec to neboli žiadni blbci (teda ak vyjmem asi dve dievčatá:), väčšinou vcelku inteligentný ľudia, len sa jednoducho nevedeli ako učiť alebo im to nešlo...
|
|
|
|
|
20
|
Prosby o radu a dotazy / Jak na chlapy / Re: Co to znamená, když se chlap pořád vymlouvá???
|
kdy: 01. Červen 2008, 17:16:54
|
a mezi tím mu zapadl telefon v autě
Teraz sa zhlboka nadýchni, zavri oči a povedz, že máš svoju hrdosť a nejakú inteligenciu a sprav to, čo je hodné mladého sebavedomého dievčaťa, ktoré sa zbytočné trápi kvôli nejakému idiotovi. Vonku behá XY chlapov, kľudne si vyhliadni takého čo telefón nosí na kľúčenke okolo krku a máš po probléme  /
|
|
|
|
|
23
|
Prosby o radu a dotazy / Jak na chlapy / Re: Co to znamená, když se chlap pořád vymlouvá???
|
kdy: 01. Červen 2008, 11:14:14
|
byl na místě, kde nebyl signál, nemohl najít telefon....
:DDD Fakt dobré, také výhovorky niekedy musím skúsiť:)) Asi ti to nedopaľuje pretože si naňho ešte naviazaná, ale ak by mu na tebe naozaj záležalo, tak si nájde čas a napíše ti. Neber to zle, je lepšie počuť priamy názor, čiže podľa mňa ťa má len ako nejaké "rozptýlenie" a zavolá ti len keď potrebuje. Tri mesiace mal depresie??? A to ti napísal on? Veď to nezvládajú ani v prelete nad kukučím hniezdom, no offence  Si si istá, že si nevymýšľa, nerobí si z teba bábiku a ty to len toleruješ, lebo si z neho paf? Toto chalan, ktorému by na tebe záležalo nerobí + minimálne ak by som mal depresie tak sa určite ozvem nejakej holke ktorú mám rád a určite to nenechám tri mesiace len tak....
|
|
|
|
|
24
|
Pokecání / O rozchodech / Re: po 16 letech obracen život
|
kdy: 01. Červen 2008, 11:03:24
|
|
Ty si beznádejný prípad...
PRESTAŇ UŽ KONEČNE RIEŠIŤ CHLAPA, JU, JEHO RODIČOV A ZAMERAJ SA NA SEBA A HLAVNE DETI... AKO TI TO TREBA EŠTE NAPÍSAŤ???
sa jej pomaly prestávam čudovať, že niekam uteká...
|
|
|
|
|
25
|
Pokecání / O komunikaci a komunikačních tricích / Re: Strach z lidí
|
kdy: 31. Květen 2008, 22:51:31
|
Z iného fóra, snáď mi to admini nezmažú, nejedná sa o nijaký článok: Úspěch/neúspěch Z neúspěchů se člověk poučí mnohem více než z úspěchů. Když se mně něco podaří, tak je docela zbytečné analyzovat, kde mohla být chyba, protože i kdybych ji neudělal, tak by byl výsledek stejný. Naopak, většinou, když člověk udělá chybu a něco se mu nepovede, pak analýzou jednoduše dojde k důvodu neúspěchu. Díky tomu pak také lépe chápe úspěšné techniky, protože ví, čemu se daná strategie snaží vyhnout nebo co se snaží vyvolat.
Představuji si to jako strom. Na začátku stojíte u kořenů a vaším úkolem je vyšplhat až na vrchol (kvalitní close). Strom má neuvěřitelné množství větví mezi kterými můžete přelézat. Když se na vrchol dostanete, tak si sice můžete si sice říct „Možná jsem měl přelézt na tady tu větev“, ale k přehnané analýze není důvod, protože na vrchol jste se dostali tak jak tak. Naopak, když se dostanu na slepou větev, díky které při výstupu neuspěji, tak určitě najdu křižovatku, kde jsem odbočil špatně (těchto křižovatek je zcela jistě méně, než při úspěchu).
Úrovně zátěže a její důsledky Vycházím z principu adaptace a vzhledem k tomu, že jsem zastáncem psychosoma (tělo a duše jedno jsou), tak si myslím, že principy tréninku a adaptace jsou jak pro tělo tak pro duši identické. Pro jistotu však uvádím dva příklady pro lidi, kteří nemají s tréninkem těla zkušenosti. Atrofií myslím degeneraci svalu vlivem jeho nečinnosti nebo nedostatečné zátěže.
1. Lehká váha Cvičení Zvednete ji bez problému. Sval se nevyčerpá, pokud je váha hodně lehká dojde k atrofii svalu. Šachy Umíte obstojně šachy, ale hrajete pouze se začátečníky, vyhrajete vždy, ale váš výkon upadá.
2. Váha na hranici komfortní zóny Cvičení Takovou váhu poznáte tak, že máte problém ji uzvednout, ale nakonec ji vždycky uzvednete. Pokud byste zkusili ještě přidat 2 opakování, tak se vám ji podaří (i když s obtížemi) uzvednout. V této chvíli sval vyčerpáváte dostatečně na to, aby neatrofoval, na druhou stranu jeho přírůstky jsou minimální, protože současná síla svalu plně dostačuje vašim potřebám (není důvod pro jeho rozvoj). Šachy Umíte obstojně šachy, hrajete pouze s hráči, kteří jsou na tom podobně jako vy. Někdy prohrajete, někdy vyhrajete, nemáte se moc co učit.
3. Váha mírně nad hranicí komfortní zóny (highpoint) Cvičení Poslední sérii většinou nedokončíte, vykonáte maximální úsilí, ale několik posledních opakování nezvládnete. V této chvíli jsou maximální přírůstky výkonu, protože sval je maximálně vyčerpán a je po něm požadována další aktivita, dochází k adaptaci. Šachy Hrajete s hráči, kteří jsou na tom o něco lépe než vy. Většinou prohrajete, ale při analýze si dokážete uvědomit své chyby a jaký měl záměr váš protivník.
4. Váhu daleko za hranicí komfortní zóny Cvičení Většinu sérií nedokončíte. Sval se sice v jednotlivých sériích vyčerpá, ale kumulativně zvednete menší váhu než v případě 3. Hrozí poranění svalů. Šachy Hrajete s Gary Kasparovem, vydrtí vás jako malou holku, naprosto netušíte, kde byla chyba, nebo, co jste měli udělat jinak. Možná si nějaké drobnosti uvědomíte, ale nic díky čemu byste ho mohli v následují porazit.
Scénář adaptace První dvě úrovně zátěže se nachází v komfortní zóně a zbylé dvě mimo ní. Pro vás nejdůležitější je nalézt highpoint. Toho lze dosáhnout snadno - začnete s lehkými úkoly, pokud je plníte zvyšujte si laťku dokud nenajdete highpoint, který poznáte podle toho, že to budete konstatně srát. Ano čtete správně SRÁT!!!
Snažte se aby vaše úspěchy byly pod 50% pokusů. Pod tímto poměrem budete vstřebávat nové informace jako houba, pokaždé se naučíte něco nového. V momentě kdy se začnete zlepšovat, tak se bude objem nových poznatků zmenšovat a bude to pro vás méně efektivní. V momentě jakmile dosáhnete úspěchu v polovině případů 2x po sobě jste v bodě 2. Už se nerozvíjíte jen udržujete své dovednosti na současné úrovni. Tohle je správný čas na to postoupit dál a najít nový highpoint, kde zase budete všechno srát a tím se efektivně učit.
Co se stane, když začnete mít úspěchy nad 50%? Dostanete se z varianty 3 (každý den se dozvíte něco nového a váš výkon jde rapidně nahoru) do bodu 2, čili do komfortní zóny, kde zlenivíte a co horší, dostaví se strach z prohry (zvyknete si na úspěch) a přestanete se zlepšovat.
|
|
|
|
|
|