V jednom topicu se tu rozjela zajímavá diskuse, kterou odstartoval tenhle příspěvek:
LTR je asi tehotná.. Hoci pred týždňom mala 3 dni krámy tak si dnes robila tehotenský test a je pozitívny... bože
má 16
Naozaj neviem čo v tejto situáciíí robiť, zvlásť keď nemám istotu že to je moje
Zajímalo by mě, jaký máte obecně názor na řešení téhle situace ve vztahu.
Já osobně, pokud by mi holka řekla "hele, antikoncepce jo, ale jak selže, tak budeš táta a basta", tak jí řeknu, že tohle riziko prostě nemíním podstupovat a rozejdu se s ní. Podle mého je antikoncepce, případně jiná forma ochrany výsledkem toho, že se ti dva shodli na tom, že nechtějí mít dítě - protože na to nejsou připraveni, případně z jiného důvodu. A pokud ochrana selže, tak nevidím žádný rozumný důvod, proč z ničeho nic otočit a tvářit se, že najednou chtějí (resp. jeden z nich)
Proto je podle mého v tu chvíli interupce (nejlépe tedy miniinterupce) logickým řešením.
Rodičovství neberu na lehkou váhu a až jednou budu mít dítě, tak to bude na základě mého rozhodnutí a přeberu za toto rozhodnutí plnou zodpovědnost. Například adopce je pro me o hodně hůře přijatelná už jen proto, že dítě přivedu na svět a pak se vzdám zodpovědnosti za to jak bude vyrůstat a žít. To se mi nelíbí. A nechat si ho se mi nelíbí kvuli víše zmíněnému - tedy té shodě, že dítě nechceme. A navíc, pokud si nejsem jistý, že s tou holkou chci být do konce života, tak je to opět z mého pohledu nezodpovědné, protože riskuji, že to dospěje velmi rychle k rozchodu (primárně, protože že máme dítě, které jsem nechtěl, což je dost razantní nabourání toho vztahu) a slečna by zůstala s děckem sama. Takže budu radši za "hajzla co jí nutí do potratu", než za "fér kluka", kterého celá slavná zodpovědnost za rok, dva přejde.
Jakmile je jednou dítě na světě, tak už se to nedá vrátit. A proto by si měl každej 3x rozmyslet, jestli ho skutečně chce přivést na svět. Chápu, že v těhotenství se holce splaší kladiva a neuvažuje racionálně. Proto je podle mého důležité tohle vyřešit předem a ne ex-post.