Výuka angličtiny

Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
09. Září 2010, 19:44:55

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:     Pokročilé vyhledávání
JSI TU NOVÝ?
Nezapomeň si přečíst pravidla tohoto fóra!
55 446 příspěvků v 1 930 témat od 2 930 uživatelů
Nejnovější uživatel: Storm
* Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
+  forum.QARK.net
|-+  Pokecání
| |-+  O komunikaci a komunikačních tricích (Moderátoři: LordAli, kvarkopako)
| | |-+  Výuka angličtiny
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 [2]  Vše Tisk
Autor Téma: Výuka angličtiny  (Přečteno 776 krát)
Ava
Globální Moderátor

Míň myslet, víc dělat.

Pohlaví: Mužské
Věk: 24

Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 04. Červen 2010, 11:17:35 »

Třeba trefovat správně if I had... I would, aby to bylo správně je peklíčko.
Tak zrovna tohle je děsně jednoduchý, jen se člověk musí ty typy podmínek naučit... Úsměv
No, jenže když to neumíš (=nepotřebuju gramatiku), tak to netrefíš pocitově ani náhodou Mrkající
Zaznamenáno

Upozornění: Veškeré informace v tomto příspěvku jsou mým osobním názorem. Pokud se nimi chcete řídit, tak vizte, že mám mnohem víc teorie než praxe.
Moje osobnost. ICQ dávám na PM.
Atto

Věk: 17
Místo: Praha

Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 04. Červen 2010, 13:34:07 »

Když to zobecnim, tak sem u angličtiny potkal dva výrazný póly lidí: jedni jeli tak, aby mluvili správně, což vedlo k tomu, že se v konverzaci nezřídka zasekávali a přemýšleli nad pravidly tak, aby to řekli perfektně. Druhym pólem byli lidi, kterým šlo hlavně o plynulost a až tak neřešili, jestli tam má být to či ono, had been nebo have been. Já se se zařadil do druhý skupiny, gramatika se mi tak nějak pod kůži dostala a např. korekturu textu řešim pocitově/instinktivně - pak se občas dostanu s některym ze spolužáků do sporu, a on na mě vytáhne, že člen se používá tady a tady, pokud následuje adjektivu tak bla bla. IMHO to tu angličtinu przní.

Bezchybně určitě nemluvim, ten koho já bych v konverzaci 'porazil' zase 'porazí' mě v gramatice.

Gramatiku nenávidim. Žádnou její poučku neznám, když mi řeknete ať řeknu větu v present perfect, moje mysl zareaguje 'what a hell' . Dá se to naučit tak, aby si tyhle berličky nepotřeboval.
To je ale škoda. Tím omezuješ své možnosti.

---> http://www.englishpage.com/verbpage/presentperfect.html  Mrkající
Aby nedošlo k nedorozumění, všechny možný časy a způsoby používám, mám je celkem zmáklý, ale nejsem sto říct příklad, když mi řekneš 'řekni větu v tom a tom čase' (ani nemůžu uvěst příklad, jak si je nepamatuju), nemam je z patra naučený, prostě když cejtim, že to mam říct nějak, tak to tak řeknu, a nebliká mi v hlavě kontrolka 'čas na použití minulého průběhového'
Zaznamenáno

"Myslim, že je potřeba ve věcech najít nějakou míru, nějakou rovnováhu, jo to je lepší, to je to správný slovo. Protože ten kdo chce od života příliš, může ztratit úplně všechno, a ten kdo chce zase moc málo, nemusí dostat vůbec nic."

Thomas Angelo
Neferu

Pohlaví: Ženské
Věk: 22

Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 04. Červen 2010, 14:58:24 »

Nečetla jsem všechno, tak nevim, jestli se nebudu opakovat..
Mně dost pomohla jazykovka a zahraniční lektoři. Taky je dobrý číst anglický knížky, prodávaj se takový slabý knížky asi za 100,- v různých levelech. Pak je taky dobrý najít si kamarády rodilý mluvčí a občas vyrazit na pivo Mrkající
Taky dost udělá vůle. Já jsem vždycky chtěla umět anglicky, ale na ZŠ jsem měla fj a nj a teď umim anglicky líp jak německy a francouzsky dohormady.
Zaznamenáno

Life is a maze and love is a riddle...
Comanch

Věk: 18

Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 21. Červenec 2010, 19:06:11 »

Mám dotaz na vás na všechny. Snažím se teď najít nějakého kámoše nebo lépe kámošku která má rodný jazyk anglinu a třeba studuje v Praze. Chci se seznámit jen z důvodu konverzace. Nemáte někdo nějaký typ kde hledat, doporučení a nebo přímo někoho, s kým byste mě mohli kontaktovat? Shánět je formou pickupu je dost pochybné z obou stran. Díky  Šťastný
Zaznamenáno
Stran: 1 [2]  Vše Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  

Copyright © 2005–2010 QARK.net Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC sitemap | RSS